Registreringsbaserede skatter i Canada

Hvis du allerede bruger Shopify til at sælge i Canada, kan du opdatere din butik til at bruge de helt nye funktioner for omsætningsskatter i Canada. Hvis din butik er kvalificeret til en opdatering, vises et banner på siden Skatter, hvor du bliver bedt om at opdatere dine skatteindstillinger. Når du klikker på knappen Opdater skatteindstillinger, bliver du bedt om at angive et skatteregistreringsnummer. Når du har tilføjet dette nummer, indstiller Shopify automatisk de skatteprocenter, der gælder lokalt og føderalt i de områder, hvor du er registreret.

Shopify Support kan hjælpe dig med dine skatteindstillinger i din Shopify-administrator, men du skal selv træffe nogle beslutninger (eller få hjælp til det af en skatteekspert). Vi er ikke i stand til at yde juridisk skatterådgivning. Hvis du oplever problemer med at ændre dine indstillinger, kan du kontakte Shopify Support for at få hjælp.

Skal jeg have et skattenummer?

Det afhænger af din virksomhed. Hvis din butik er baseret i Canada, skal du normalt have en GST/HST-konto, hvis begge følgende udsagn er sande:

• Du sælger eller udlejer afgiftspligtige produkter eller tjenester.
  • Din indtægt fra skattepligtigt salg i Canada overstiger 30.000 CAD i de seneste fire afsluttede, fortløbende kvartaler, eller mere end 30.000 CAD i det seneste kvartal.

Hvis din butik ikke er baseret i Canada, skal du normalt have en GST/HST-konto, hvis begge følgende udsagn er sande:

• Du sælger skattepligtige produkter eller tjenester til kunder i Canada klargøre disse ordrer fra et lager, der er placeret i Canada.
  • Din indtægt fra skattepligtige salg i Canada er mere end 30.000 CAD i løbet af de seneste 12 måneder.

Hvis de foregående situationer gælder for dig, skal du muligvis opkræve skat af dit salg, tilbagebetale disse skatter til de relevante myndigheder og rapportere regelmæssigt til skattemyndighederne. Hvis du sælger for et beløb, der ligger under tærsklen, behøver du ikke at tilmelde dig GST/HST, og du behøver ikke at opkræve eller udligne skatter.

Hvis en provins, hvor du sælger produkter og tjenester, opkræver en lokal omsætningsskat (PST) ud over GST (Goods and Services Tax), skal du muligvis også registreres i denne provins.

Hvis du ikke er sikker på, om du skal opkræve omsætningsskat, skal du rådføre dig hos en lokal skatterevisor eller en anden skattespecialist samt hos dine lokale og føderale skattemyndigheder.

Hvordan ved jeg, om jeg skal tilmelde mig på provinsniveau?

De provinser, der opkræver en separat provinsskat, er British Columbia, Manitoba, Quebec og Saskatchewan. Disse krav varierer afhængigt af provinsen. Du kan få mere at vide under Canadisk skatteoversigt.

Du kan f.eks. få brug for at tilmelde dig, hvis du driver virksomhed eller annoncerer i disse provinser.

Jeg er nødt til at tilmelde mig. Hvad skal jeg gøre?

Du kan tilmelde dig GST/HST på CRA's (Canada Revenue Agencys) website. Hvis du har brug for at blive registeret på provinsniveau, kan du gøre det på websitet for den specifikke provins – se listen her.

Når du har tilmeldt dig, skal du tilføje dit skatteregistreringsnummer på siden Skatter.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Opdater skatteindstillinger på siden Skatter.

2. Klik på Opkræv omsætningsskat på siden Canada, og vælg det relevante område. Angiv derefter dit registrerede skattenummer, hvis du har et.

3. Klik på Opkræv omsætningsskat.

4. Valgfrit: Klik på Opkræv omsætningsskat og vælg de relevante provinsielle skatteområder for at tilføje flere områder med omsætningsskat.

Jeg behøver ikke at tilmelde mig. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du har besluttet, at du ikke behøver at opkræve canadiske skatter, skal du gå til siden Skatter og vælge indstillingen Ikke registreret til at opkræve. Hvis du vælger denne indstilling, er du sikker på, at du ikke opkræver skatter i din butik.

Denne valgmulighed anbefales i stedet for at gøre dine kunder skattefritagede eller indstille dine produkter til at være skattefrie. Hvis du ikke har brug for at tilmelde dig til at opkræve skatter nu, skal du muligvis gøre det i fremtiden. Det er meget nemmere at indtaste et registreringsnummer end at skulle ændre dine indstillinger for kunder eller produkter.

Vil jeg kunne tilsidesætte skatteindstillinger?

Ja, med visse begrænsninger. Du kan tilsidesætte indstillinger, der specifikt gælder for din butik – altså kun dem, du har angivet registreringsnumre for. Se Canadian krav til skattetilsidesættelse for at få flere oplysninger om, hvordan canadiske skattetilsidesættelser påvirkes, når du opdaterer.

Hvor kan jeg få mere hjælp?

Shopify Support kan hjælpe dig med, hvordan du skal ændre dine indstillinger, men vi kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du rent faktisk bør ændre dine indstillinger. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om du skal registrere dig hos skattemyndigheder og opkræve skatter fra dine kunder, er din bedste ressource en lokal ekspert som f.eks. en revisor eller en økonomirådgiver. Du kan også kontakte individuelle skattemyndigheder direkte.

Hvad skal jeg vide om Brexit?

Hvis du sælger til kunder i Storbritannien, er den bedste måde at få oplysninger om, hvordan Brexit påvirker din virksomhed, at kontakte en lokal skatteekspert. Som udgangspunkt gælder følgende nye love, når du sælger til kunder i Storbritannien:

• Du skal muligvis have et EORI-nummer til Storbritannien.
  • Den nye britiske momslovgivning, der trådte i kraft den 1. januar 2021, medfører nye momskrav for salg, der er mindre eller under 135 GBP.
    • Hvis du sælger varer for 135 GBP eller derunder, skal du momsregistrere dig i Storbritannien. I dette tilfælde opkræves der moms på salgsstedet, som shopejeren overfører betaling for. Hvis du bruger registreringsbaserede skatter og har en momsregistrering i Storbritannien, føjes der moms til dit salg til kunder i Storbritannien.
    • Hvis du sælger varer for over 135 GBP, er du muligvis ikke forpligtet til at opkræve moms på salgsstedet. I dette tilfælde overfører importøren betaling for moms og told. Hvis du bruger registreringsbaserede skatter og har en momsregistrering i Storbritannien, føjes der ikke moms til dit salg til kunder i Storbritannien. Hvis du ønsker det, kan du opkræve moms og told fra kunden på salgstidspunktet og derefter overføre disse penge til fragtfirmaet eller importøren ved hjælp af en fragtlabel. Du kan også vælge at sende ordrerne uden at opkræve moms og told, hvorefter din kunde så skal betale et ekstra gebyr på leveringstidspunktet. Få mere at vide om håndtering af moms og told.

Få mere at vide om, hvordan Brexit påvirker din virksomhed.

Hvad skal jeg vide om at sælge i EU?

Når shopejere uden for EU afsender ordrer til kunder i EU-medlemslande, gælder følgende regler for import og told:

• For ordrer, der er på 150 EUR eller derunder, opkræves der moms.
  • For ordrer, der er på over 150 EUR, opkræves der importmoms og -told.

Hvis du ikke opkræver moms og told ved betalingsprocessen, skal din kunde betale dem til fragtfirmaet ved levering.

Hvis du vil opkræve moms ved betalingsprocessen, skal du registrere dig til at få et momsnummer. EU har indført Import One-Stop Shop-ordningen (IOSS) for at hjælpe dig med at administrere den komplekse proces omkring registrering af et momsnummer, indrapportering af salg og udligning af moms. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal sende en ansøgning til IOSS, kan du kontakte en lokal skatterådgiver.

Når du har fået dit IOSS-nummer, skal du tilføje det under din momsregistrering i Shopify-administratoren. Sørg for, at du har opsat en leveringsprofil for EU, før du føjer dit IOSS-nummer til din momsregistrering.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter og told i Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv moms ud for Moms på salg i EU i afsnittet Levering til EU.
  4. Vælg det land, hvor du har registreret dig til IOSS under Registreringsland.
  5. Skriv dit IOSS-nummer i IOSS-momsnummer.
  6. Klik på Opkræv moms.

Jeg har opdateret mine skatteindstillinger. Hvorfor får jeg forskellige skattebeløb?

I nogle ordrer vil du måske opleve en lille afvigelse i dine samlede skattebeløb, når du har opdateret dine skatteindstillinger. Denne afvigelse skyldes, at skattebeløbet afrundes på varelinjeniveau i stedet for på fakturaniveau. Du kan få mere at vide om afrundingsberegninger i Administration af dine canadiske skatter.