Opdatering til den nye canadiske skattefunktion

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Canada. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Hvis du allerede bruger Shopify til at sælge i Canada, kan du opdatere din butik til at bruge de helt nye funktioner for omsætningsskatter i Canada. Hvis din butik er kvalificeret til en opdatering, vises et banner på siden Skatter, hvor du bliver bedt om at opdatere dine skatteindstillinger. Når du klikker på knappen Opdater skatteindstillinger, bliver du bedt om at angive et skatteregistreringsnummer. Når du har tilføjet dette nummer, indstiller Shopify automatisk de skatteprocenter, der gælder lokalt og føderalt i de områder, hvor du er registreret.

Shopify Support kan hjælpe dig med dine skatteindstillinger i din Shopify-administrator, men du skal selv træffe nogle beslutninger (eller få hjælp til det af en skatteekspert). Vi er ikke i stand til at yde juridisk skatterådgivning. Hvis du oplever problemer med at ændre dine indstillinger, kan du kontakte Shopify Support for at få hjælp.

Skal jeg have et skattenummer?

Det afhænger af din virksomhed. I Canada er du generelt forpligtet til at tilmelde dig en GST/HST-konto, hvis du sælger afgiftspligtige varer eller tjenester og opnår højere indtægter end 30.000 CAD på et år. Du skal muligvis også tilmelde dig i en provins, hvis den opkræver PST (lokal omsætningsskat i Canada) separat i forbindelse med GST (Goods and Services Tax).

Der er flere oplysninger om dette på siden Canadisk skatteoversigt. Hvis du slet ikke er sikker på, om du skal tilmelde dig en skattekonto, skal du kontakte en lokal skatteekspert.

Hvordan ved jeg, om jeg skal tilmelde mig på provinsniveau?

De provinser, der opkræver en separat provinsskat, er British Columbia, Manitoba, Quebec og Saskatchewan. Disse krav varierer afhængigt af provinsen. Du kan få mere at vide under Canadisk skatteoversigt.

Du kan f.eks. få brug for at tilmelde dig, hvis du driver virksomhed eller annoncerer i disse provinser.

Jeg er nødt til at tilmelde mig. Hvad skal jeg gøre?

Du kan tilmelde dig GST/HST på CRA's (Canada Revenue Agencys) website. Hvis du har brug for at blive registeret på provinsniveau, kan du gøre det på websitet for den specifikke provins – se listen her.

Når du har tilmeldt dig, skal du tilføje dit skatteregistreringsnummer på siden Skatter.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Opdater skatteindstillinger på siden Skatter.

2. Angiv dit kontonummer for hver type skat eller region, der er gældende, på siden med skatter for Canada.

Klik på Ikke registreret for hver region, hvor du ikke er registreret.

3. Klik på Gem.

Jeg behøver ikke at tilmelde mig. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du har besluttet, at du ikke behøver at opkræve canadiske skatter, skal du gå til siden Skatter og vælge indstillingen Ikke registreret til at opkræve. Hvis du vælger denne indstilling, er du sikker på, at du ikke opkræver skatter i din butik.

Denne valgmulighed anbefales i stedet for at gøre dine kunder skattefritagede eller indstille dine produkter til at være skattefrie. Hvis du ikke har brug for at tilmelde dig til at opkræve skatter nu, skal du muligvis gøre det i fremtiden. Det er meget nemmere at indtaste et registreringsnummer end at skulle ændre dine indstillinger for kunder eller produkter.

Vil jeg kunne tilsidesætte skatteindstillinger?

Ja, med visse begrænsninger. Du kan tilsidesætte indstillinger, der specifikt gælder for din butik – altså kun dem, du har angivet registreringsnumre for. Se Canadian krav til skattetilsidesættelse for at få flere oplysninger om, hvordan canadiske skattetilsidesættelser påvirkes, når du opdaterer.

Hvor kan jeg få mere hjælp?

Shopify Support kan hjælpe dig med, hvordan du skal ændre dine indstillinger, men vi kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du rent faktisk bør ændre dine indstillinger. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om du skal registrere dig hos skattemyndigheder og opkræve skatter fra dine kunder, er din bedste ressource en lokal ekspert som f.eks. en revisor eller en økonomirådgiver. Du kan også kontakte individuelle skattemyndigheder direkte.

Jeg har opdateret mine skatteindstillinger. Hvorfor får jeg forskellige skattebeløb?

I nogle ordrer vil du måske opleve en lille afvigelse i dine samlede skattebeløb, når du har opdateret dine skatteindstillinger. Denne afvigelse skyldes, at skattebeløbet afrundes på varelinjeniveau i stedet for på fakturaniveau. Du kan få mere at vide om afrundingsberegninger i Administration af dine canadiske skatter.