Uppdatering till den nya kanadensiska skattefunktionen

Obs! Denna vägledning gäller handlare som bedriver försäljning i Kanada. Det är ditt ansvar att rådfråga lokala skattemyndigheter eller en skatterådgivare för att se till att du debiterar dina kunder korrekta skattesatser och för att försäkra att du deklarerar och skickar in dina skatter korrekt.

Om du redan använder Shopify för att sälja i Kanada kan du uppdatera din butik för att använda de nya kanadensiska försäljningsskattefunktionerna. Om din butik är berättigad uppdatering visas en banner på sidan Skatter där du ombeds uppdatera dina skatteinställningar. När du klickar på knappen Uppdatera skatteinställningar blir du ombedd att ange ett skatteregistreringsnummer. När du har lagt till numret anger Shopify automatiskt de skattesatser som gäller på federal nivå och provinsnivå i de områden du har registrerat dig för.

Shopify-support kan hjälpa dig med dina skatteinställningar i Shopify-administratören, men du måste själv fatta vissa beslut (eller med hjälp av en skatterådgivare). Vi kan inte tillhandahålla juridisk skatterådgivning. Om du stöter på problem med att ändra dina inställningar kan du kontakta Shopify-supporten för hjälp.

Måste jag registrera dig för ett skattnummer?

Det beror på ditt företag. I allmänhet är du skyldig att registrera dig för ett GST/HST-konto om du säljer skattepliktiga varor eller tjänster och har en större intäkt än $30 000 CAD på ett år. Du kan även behöva registrera dig i en provins om de debiterar en provinsiell mervärdesskatt (PST) separat från skatten på varor och tjänster (GST).

Det finns mer information om detta på referenssidan för Kanadensiska skatter. Om du inte är säker på om du behöver registrera dig för ett skattekonto, kontakta en lokal skatteexpert.

Hur vet jag om jag behöver registrera mig på provinsiell nivå?

De provinser som tar ut en separat provinsskatt är British Columbia, Manitoba, Quebec och Saskatchewan. Dessa krav varierar beroende på provins. För mer information, se Kanadensisk skattreferens.

Du kan till exempel behöva registrera dig om du bedriver verksamhet eller marknadsför i dessa provinser.

Jag måste registrera mig. Vad ska jag göra?

För GST/HST kan du registrera dig på webbplatsen CRA (Canada Revenue Agency). Om du behöver registrera dig provinsiellt kan du göra det på den specifika provinsiella webbplatsen – se listan här.

När du har registrerat dig lägger du till ditt skatteregistreringsnummer på sidan Skatter.

Steg:

1. Klicka på Uppdatera skatteinställningar på sidan Skatter.

2. På sidan Kanadensiska skatter anger du ditt kontonummer för varje typ av skatt eller region som är tillämpliga.

Klicka på Ej registrerad för varje region där du inte är registrerad.

3. Klicka på Spara.

Jag behöver inte registrera mig. Vad ska jag göra?

Om du har konstaterat att du inte behöver debitera kanadensiska skatter, gå till sidan Skatter och välj alternativet Ej registrerad för debitering. Om du väljer det här alternativet säkerställer du att du inte debiterar skatt i din butik.

Vi rekommenderar det här alternativet istället för att ställa in dina kunder som skattebefriade eller att ställa in dina produkter som skattefria. Om du inte behöver registrera dig för att debitera skatter nu kan du behöva det i framtiden. Det är mycket enklare att ange ett registreringsnummer än att behöva ändra dina inställningar för kunder eller produkter.

Kan jag åsidosätta skatteinställningar?

Ja, med vissa begränsningar. Du kan åsidosätta inställningar som gäller specifikt för din butik – det vill säga bara de som du har angett registreringsnummer för. För mer information om hur kanadensisk skattebefrielse påverkas när du uppdaterar, se Kanadensiska regler gällande åsidosättande av skatt.