Skattetjänster med Avalara AvaTax.

Avalara AvaTax är en programvara för försäljningsskatt som automatiserar skatteberäkningar och skatteansökningar. Avalara tillhandahåller skattesatser i realtid från mer än 12 000 skattemyndigheter (medan Shopifys skatter baseras på postnummer).

Om din butik har Shopify Plus och du har ett Avalara AvaTax-konto kan du aktivera Avalara AvaTax för din plan. När du har aktiverat det kan du använda Avalara i din Shopify-administratör för att debitera skatt i din butik med hjälp av Avalaras tjänster istället för Shopifys inbyggda skattemotor. Avalara AvaTax fungerar även för Shopify POS på Android och iOS-enheter.

Du kan använda Avalara AvaTax för att:

• få exakta och aktuella skattekoder från mer än 12 000 jurisdiktioner
  • finjustera en uppsättning skatteregler för att möta dina företagsbehov
  • Skapa exakta rapporter om företagets skatt

Om Avalara för närvarande inte ingår i din plan och du vill lägga till den, kontakta Shopify Plus-support.

Skatteberäkningar

Vilken tjänst som används för att beräkna dina skatter kan variera, beroende på vilka kanaler du använder för försäljning och dina inställningar för tredjepartstjänster. För att fastställa vilken tjänst som användes för att beräkna skatterna för en viss order öppnar du ordern från Order-sidan i din Shopify-administratör och letar sedan reda på raden Skatt i avsnittet Betalt.

• Ett verktygstips (ⓘ) visas intill Skatt om skatten på ordern beräknades av en tredjepartstjänst, t.ex. Facebook eller Avalara. Håll musen över verktygstipset för att bekräfta vilken tjänst som beräknade skatten.
  • Inget verktygstips visas om skatten på ordern beräknades av Shopify eller om ingen skatt debiterades.

Begränsningar och kända problem

• Avalara AvaTax-appen stödjer moms men inte momsbefrielse. Du kan använda Avalara för att beräkna moms, men Avalara kan inte hämta in moms-ID, vilket krävs för undantagsrapportering och returer.
  • Om du återbetalar ett dollarbelopp för en beställning utan att även välja en artikel eller återställningskvantitet, kommer det återbetalade skattebeloppet inte tillämpas på en viss vara och inget återbetalningsdokument skapas i Avatax Console.
  • Du måste ställa in dina Shopify Skatteinställningar, även när du använder Avalara AvaTax. Om Avalara tillfälligt är otillgänglig används dina Shopify skattesatser för att beräkna skatt för dina beställningar.
  • Vissa tredjepartstjänster kan rapportera till Avalara, vilket resulterar i dubblerad beställningsinformation. Om du har en tjänst som rapporterar beställningar till Avalara, kan du ändra dina inställningar för att förhindra att Shopify också rapporterar dessa beställningar. I din Shopify-admin, gå till Inställningar > Skatt, öppna dina Avalara-inställningar och avmarkera Skicka dokument till AvaTax.
  • Ordrar som görs när Shopify Payments är i testläge beräknas av Avalara men är inte bundna till Avalara och visas inte där.

Läs mer