Hantera dina order

Du kan visa orderns tidslinje, tagga öppna ordrar, kontrollera orderns valuta, visa betalningshistorik, lägga till orderanteckningar och kontakta din kund.

Visa en order

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret.

Orderinformationen visas.

Se tidslinjen för en order

Du kan se den detaljerade historiken för varje order i ordertidslinjen. Du kan också ange anteckningar och kommentarer på tidslinjen.

Du kan också göra följande på tidslinjen:

• kommunicera med personal
  • bifoga filer
  • Länk till andra produkter, ordrar och kunder

Steg:

Se tidslinjen för mer information.

Visa orderhändelser från Tidslinjen

När en kund betalar för sin order är finns betalningsinformationen på tidslinjen som en betalningshändelse. Du kan öppna betalningshändelser för mer information. Betalningshändelser kan vara användbara om du behöver felsöka en misslyckad betalningsinhämtning eller återbetalning.

Om din kund inte slutförde betalningen i kassan så kan du i stället gå till tidslinjen för övergiven varukorg för att se betalningshändelser.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på en order.

3. Gå till avsnittet Tidslinje på orderinformationssidan.

4. Klicka på en betalningshändelse.

5. Om du vill ha mer information från betalnings-gatewayen klickar du på information från gateway.

Kontrollera valutan för en order

Om du väljer att sälja i flera olika valutor kommer dina ordrar att visas i butikens valuta i administratören. Du kan förhandsgranska hur ordern ser ut i din kunds valuta. Du kan förhandsgranska ordern i kundens valuta.

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Öppna en order.

3. I avsnittet Betalt kan du se det belopp som betalats i kundens valuta.

4. I betalningsavsnittet kan du se det totala beloppet i kundens valuta.

Redigera kundinformation

Du kan uppdatera kundinformationen som är kopplad till en order från ordersidan i Shopify.

Steg:

Bifoga en anteckning eller kommentar till en order

Anteckningar är meddelanden eller särskilda instruktioner som har inkluderats i en order.Kommentarer gäller intern kommunikation mellan anställda.

Lägg till en anteckning

Du kan lägga till eller redigera orderanteckningar i avsnittet Anteckningar i ordern. En kund kan också själva lägga till anteckningar i sin order när du har aktiverat orderanteckningar i din butik.

Lägg till en kommentar

Du kan lägga till interna kommentarer eller särskilda instruktioner till ordern med hjälp av Tidslinjen. Kommentarer som lagts till på tidslinjen kan bara läsas av dig och andra medarbetare.

Bifoga en ordertagg

Taggar kan hjälpa dig att kategorisera och organisera dina ordrar effektivt, baserat på anpassade villkor som du skapar. Skapa en ordervy baserad på en tagg genom att filtrera butikens ordrar efter tagg och sedan spara resultaten i ordervyn. Du kan använda den här processen för att spara ändringar i en befintlig ordervy eller skapa en ny ordervy.

Kontakta en kund angående en order

Shopify lagrar kontaktinformation till alla dina kunder. Du kan lägga till ytterligare kontaktuppgifter genom att klicka på Redigera i Kontakt-avsnittet på ordersidan och ange uppgifterna. Om du ger kunder alternativet att antingen ange en e-postadress eller ett telefonnummer i kassan så kan det hända att du endast har den kontaktinformation som kunden har valt att ange i Kontakt-avsnittet. Om du vill kontakta en kund som har valt att ange ett telefonnummer ska du ringa numret de angivit.

Steg:

Skicka ett e-postmeddelande om en order till en kund eller till dig själv

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret på sidan Order.

3. Gå till Tidslinje-avsnittet och klicka på Skicka e-postmeddelande på nytt under det e-postmeddelande du vill skicka igen.

4. I dialogrutan Skicka orderbekräftelse på nytt? ska du väljer du det relevanta alternativet:

• Skicka e-postmeddelandet till kunden igen
    • Skicka e-postmeddelandet till dig själv. Detta gör det möjligt för dig att få en kopia av e-postmeddelandet som kunden fick.
  5. Klicka på Skicka.

Prenumerera på ditt orderflöde

Du kan spåra butikens order genom dess RSS-flöde.

URL för orderflöde är:

https://admin.shopify.com/store/shopname/orders.rss

Du kan hitta butikens orderflöde på Shopify-administratörskontots /admin/feed-sida.

Aktivera push-meddelanden

Se orderstatussidan för en order

Kunder som slutför ett kassautcheckning får en URL till orderstatussidan, vilken är den sista sidan i utcheckningsprocessen.

De kan spåra statusen för sin order på denna sida, och de kan kontakta dig om de har frågor om ordern.

Läs mer om orderstatussidan.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Använd sökfältet för att hitta en kunds order. Du kan söka efter ordern om du har någon av följande uppgifter:

• ordernummer
    • kvittonummer om ordern skapades i Shopify POS
    • kundens namn
    • kundens e-postadress
  3. Klicka på ordernumret för att se detaljer om ordern.

4. Klicka på menyn Fler åtgärder och sedan på Visa orderstatussida.

• Du omdirigeras till samma orderstatussida som din kund kan se.