Hantera dina order

Förutom att distribuera order och ta betalt så kan det vara intressant att tagga öppna order, lägga till anteckningar till dem, granska orderns tidslinje eller följa upp med kunden.

Visa tidslinjen för en order

Du kan se den detaljerade historiken för varje order i ordertidslinjen. Du kan också ange anteckningar och kommentarer på tidslinjen.

Du kan också göra följande på tidslinjen:

• Kommunicera med personal
  • bifoga filer
  • Länk till andra produkter, ordrar och kunder

Steg:

Se tidslinjen för mer information.

Observera! Alla anteckningar och kommentarer är interna och de kommer inte att vara synliga för dina kunder.

Visa orderhändelser på tidslinjen

När en kund betalar för sin order är finns betalningsinformationen på tidslinjen som en betalningshändelse. Du kan öppna betalningshändelser för mer information. Betalningshändelser kan vara användbara om du behöver felsöka en misslyckad betalningsinhämtning eller återbetalning.

Om din kund inte avslutade betalningen i kassan kan du istället gå till den historiken för övergivna kassor för att se betalningshändelser.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på en order.

3. Bläddra till avsnittet Tidslinje på orderinformationssidan.

4. Klicka på en betalningshändelse.

5. Om du vill ha mer information från betalnings-gatewayen klickar du på information från gateway.

Kontrollera valutan för en order

Om du väljer att sälja i flera olika valutor kommer dina ordrar att visas i din butiks valuta i admin. Du kan förhandsgranska hur ordern ser ut i din kunds valuta.

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Öppna en order.

3. Klicka på Visa order i kundens valuta i avsnittet betalning.

Lägg till taggar eller anteckningar eller redigera en order

Du kan uppdatera information som hör till en order från sidan Order i Shopify.

Steg:

Kontakta en kund angående en order

Shopify lagrar kontaktinformation till alla dina kunder. Du kan lägga till ytterligare kontaktuppgifter genom att klicka på Redigera i Kontakt-avsnittet på ordersidan och ange uppgifterna. Om du ger kunder alternativet att ange en e-postadress eller ett telefonnummer vid utcheckning så kan det hända att du endast kan se den kontaktinformation som kunden har valt att ange i Kontakt-avsnittet. Om du vill kontakta en kund som har valt att ange ett telefonnummer ska du ringa det numret.

Steg:

Skicka ett e-postmeddelande gällande en order på nytt till en kund

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret på sidan Order.

3. Gå till Tidslinje-avsnittet och klicka på Skicka e-postmeddelande på nytt under det e-postmeddelande du vill skicka igen.

4. I dialogrutan Skicka orderbekräftelse på nytt? ska du klicka på skicka.

Prenumerera på ditt orderflöde

Du kan spåra butikens order genom dess RSS-flöde.

URL till ditt orderflöde är:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Du kan hitta butikens orderflöde på Shopify-administratörskontots /admin/feed-sida.

Observera: Det här är ett skyddat flöde. Autentisering krävs för att kunna läsa detta.

Det här kan du använda:

Mac-användare

PC-användare

Aktivera pushnotiser

Se orderstatussidan för en order

Kunder som slutför ett kassautcheckning får en URL till orderstatussidan, vilken är den sista sidan i utcheckningsprocessen.

De kan spåra statusen för sin order på denna sida, och de kan kontakta dig om de har frågor om ordern.

Via ditt Shopify-administratörskonto kan du se sidan som de ser.

Läs mer om orderstatussidan ›

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Använd sökfältet för att hitta en kunds order. Du kan söka efter ordern om du har någon av följande uppgifter:

- ordernummer - kvittonummer om ordern skapades i Shopify POS - kundens namn - kundens e-postadress

1. Klicka på ordernumret för att se detaljer om ordern.

2. Klicka på menyn Fler åtgärder och sedan på Visa orderstatussida.

Du omdirigeras till samma orderstatussida som din kund kan se.

Arkivera en distribuerad order

När du distribuerar en order kan du arkivera den för att ta bort den från listan över öppna order. Genom arkivering kan du hålla koll på öppna order som ännu inte har distribuerats och säkerställa att antalet öppna order i Shopify är korrekt.

Du kan tillämpa ett filter för din orderlista för att se en fullständig lista över dina arkiverade ordrar.

Obs! Att arkivera en orders är inte detsamma som att annullera en order. När du arkiverar en order raderas den inte. Du tar bort den från listan över öppna ordrar.

Om du vill att alla order ska arkiveras automatiskt efter att de har distribuerats så kan du gå till ditt Shopify-administratörskonto och aktivera detta alternativ i Orderhantering-avsnittet i inställningarna för kassan.

Steg:

Din order kommer nu att visas som arkiverad.