Hantera dina order

Förutom att distribuera order och ta betalt så kan det vara intressant att tagga öppna order, lägga till anteckningar till dem, granska orderns tidslinje eller följa upp med kunden.

Visa tidslinjen för en order

Du kan se detaljerad historik och skriva anteckningar och kommentarer för order i avsnittet Tidslinje på orderinformationssidan. Tidslinjen låter dig också kommunicera med personal, bifoga filer till en order och länka till andra produkter, order och kunder inom en order.

Steg:

Observera! Alla anteckningar och kommentarer är interna och de kommer inte att vara synliga för dina kunder.

Lägg till taggar eller anteckningar eller redigera en order

Du kan uppdatera information som hör till en order från sidan Order i Shopify.

Steg:

Kontakta en kund angående en order

Shopify lagrar kontaktinformation till alla dina kunder. Du kan lägga till ytterligare kontaktuppgifter genom att klicka på Redigera i Kontakt-avsnittet på ordersidan och ange uppgifterna. Om du ger kunder alternativet att ange en e-postadress eller ett telefonnummer vid utcheckning så kan det hända att du endast kan se den kontaktinformation som kunden har valt att ange i Kontakt-avsnittet. Om du vill kontakta en kund som har valt att ange ett telefonnummer ska du ringa det numret.

Steg:

Skicka ett e-postmeddelande gällande en order på nytt till en kund

1. Från din Shopify-admin går du till Order.

2. Klicka på ordernumret på sidan Order.

3. Gå till Tidslinje-avsnittet och klicka på Skicka e-postmeddelande på nytt under det e-postmeddelande du vill skicka igen:

Order - skicka e-postmeddelande på nytt

4. I dialogrutan Skicka orderbekräftelse på nytt? ska du klicka på skicka.

Prenumerera på ditt orderflöde

Du kan spåra butikens order genom dess RSS-flöde.

URL till ditt orderflöde är:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Du kan hitta butikens orderflöde på Shopify-administratörskontots /admin/feed-sida.

Observera: Det här är ett skyddat flöde. Autentisering krävs för att kunna läsa detta.

Det här kan du använda:

Mac-användare

PC-användare

Aktivera pushnotiser

Se orderstatussidan för en order

Kunder som slutför ett kassautcheckning får en URL till orderstatussidan, vilken är den sista sidan i utcheckningsprocessen.

De kan spåra statusen för sin order på denna sida, och de kan kontakta dig om de har frågor om ordern.

Via ditt Shopify-administratörskonto kan du se sidan som de ser.

Läs mer om orderstatussidan ›

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Order.

2. Använd sökfältet för att hitta en kunds order. Du kan söka efter ordern om du har någon av följande uppgifter:

- ordernummer - kvittonummer om ordern skapades i Shopify POS - kundens namn - kundens e-postadress.

1. Klicka på ordernumret för att se detaljer om ordern.

2. Klicka på menyn Fler åtgärder och sedan på Visa orderstatussida:

Orderinformationssidans meny
    Du kommer att omdirigeras till samma orderstatussida som kunden kan se.

Arkivera en distribuerad order

När du distribuerar en order kan du arkivera den för att ta bort den från listan över öppna order. Genom arkivering kan du hålla koll på öppna order som ännu inte har distribuerats och säkerställa att antalet öppna order i Shopify är korrekt.

Du kan tillämpa ett filter för din orderlista för att se en fullständig lista över dina arkiverade ordrar.

Observera! Att arkivera en order är inte detsamma som att avbryta en order.

Om du vill att alla order ska arkiveras automatiskt efter att de har distribuerats så kan du gå till ditt Shopify-administratörskonto och aktivera detta alternativ i Orderhantering-avsnittet i inställningarna för kassan.

Steg:

Din order kommer nu att visas som arkiverad.