Administrere dine ordrer

Udover at behandle ordrer og modtage betaling ønsker du muligvis at markere åbne ordrer, tilføje bemærkninger til dem, gennemgå ordrens tidslinje eller følge op med kunden.

Se en ordres tidslinje

Du kan se den detaljerede historik for hver ordre på ordrens tidslinje. Du kan også skrive bemærkninger kommentarer på tidslinjen.

Du kan også gøre følgende fra tidslinjen:

• Kommunikere med medarbejdere
  • Vedhæfte filer
  • Linke til andre produkter, ordrer og kunder

Trin:

Få flere oplysninger under Tidslinje.

Bemærk: Alle bemærkninger og kommentarer er interne og kan ikke ses af dine kunder.

Vis betalingshændelser fra tidslinjen

Når en kunde betaler for sin ordre, noteres betalingsoplysningerne på tidslinjen som en betalingshændelse. Du kan udvide betalingshændelser for at få flere oplysninger. Betalingshændelser kan være nyttige, hvis du har brug for at foretage fejlfinding af en mislykket opkrævning eller tilbagebetaling af en betaling.

Hvis din kunde ikke har gennemført betalingen, skal du i stedet gå til historikken for forladt betaling for at se betalingshændelser.

Trin:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på en ordre.

3. Rul ned til afsnittet Tidslinje på siden ordreoplysninger.

4. Klik på en betalingshændelse.

5. Du kan få mere at vide om betalingsgatewayen ved at klikke på Information fra gateway.

Tjek en ordres valuta

Hvis du sælger i flere valutaer, vises dine ordrer i din butiksvaluta i Shopify-administratoren. Du kan se en forhåndsvisning af, hvordan ordren ser ud i din kundes valuta.

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Åbn en ordre.

3. I betalingsafsnittet skal du klikke på Vis ordre i kundens valuta.

Tilføj tags eller bemærkninger til en ordre

Du kan opdatere oplysninger tilknyttet en ordre fra siden Ordrer i Shopify.

Trin:

Kontakt en kunde om en ordre

Shopify gemmer alle dine kunders kontaktoplysninger. Du kan tilføje yderligere kontaktoplysninger ved at klikke på Rediger i afsnittet Kontakt på ordresiden og angive oplysningerne. Hvis du giver kunderne mulighed for at indtaste en e-mailadresse eller et telefonnummer ved betaling, får du muligvis kun vist de oplysninger, de vælger at angive i afsnittet Kontakt. Hvis du vil kontakte en kunde, der har valgt at angive et telefonnummer, skal du ringe til det nummer, kunden har angivet.

Trin:

Send en e-mail om en ordre igen til en kunde

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Fra siden Ordrer skal du klikke på nummeret på ordren.

3. I afsnittet Tidslinje skal du klikke på Send e-mail igen under den e-mail, du vil sende igen.

4. I dialogboksen Send ordrebekræftelse igen? skal du klikke på Send.

Abonner på dine ordre-feed

Du kan tracke din butiks ordrer ved hjælp af dens RSS-feed.

Webadresser til feeds for dine ordrer er:

https://shopname.myshopify.com/admin/feed/orders.xml

Du kan finde din butikes ordrefeed på siden /admin/feed i din Shopify-administrator.

Bemærk: Dette er et beskyttet feed. Der kræves godkendelse for at kunne læse det.

Du kan bruge:

Mac-brugere

PC-brugere

Aktivér push-meddelelser

Se en ordres ordrestatusside

Når din kunde gennemfører en betaling, modtager kunden en webadresse til ordrestatussiden, som er den sidste side i betalingsprocessen.

Kunden kan tracke status på ordren og kontakter dig muligvis i tilfælde af spørgsmål om ordren.

Du kan få adgang til den side, kunden får vist, via din Shopify-administrator.

Få mere at vide om siden status for ordre ›

Trin:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Brug søgefeltet til at finde din kundes ordre. Du kan søge efter ordren, hvis du har følgende oplysninger:

- ordrenummer - kvitteringsnummer, hvis ordren blev oprettet i Shopify POS - kundens navn - kunderettet e-mailadresse

1. Klik på ordrenummeret for at få vist oplysninger om ordren.

2. Klik på menuen Flere handlinger, og klik derefter på Vis ordrestatusside.

Du bliver omdirigeret til den samme ordrestatusside, som din kunde kan se.

Arkivér en behandlet ordre

Når du har behandlet en ordre, kan du arkivere den for at fjerne den fra listen over åbne ordrer. Med arkivering kan du holde styr på åbne ordrer, der endnu ikke er fuldført og sørge for, at du kan se det nøjagtige antal åbne ordrer i Shopify.

Hvis du vil se en fuldstændig liste over dine arkiverede ordrer, kan du anvende et filter på din ordreliste.

Bemærk: Arkivering af en ordre er ikke det samme som annullering af en ordre. Når du arkiverer en ordre, sletter du den ikke. Du fjerner den fra listen over åbne ordrer.

Hvis du ønsker, at alle ordrer arkiveres automatisk, når de er blevet behandlet, skal du aktivere valgmuligheden i afsnittet Ordrebehandling under indstillinger for Betaling i din Shopify-administrator.

Trin:

Din ordre vises nu som arkiveret.