Udskudte betalinger

For ordrer, der har udestående saldo for hele eller en del af beløbet, kan du sende en faktura for ordren til kunden, modtage betaling for ordren via kreditkort eller markere ordren som betalt, hvis du allerede har modtaget betaling via en anden metode.

Send en faktura for ordren til kunden via e-mail

Du kan sende en faktura til din kunde, som indeholder et link til betalingssiden, hvis ordren har statussen Afventer betaling. Din kunde kan bruge linket i e-mailen til at angive sine faktureringsoplysninger, vælge en leveringsmetode og betale for ordren.

Du kan også sende faktura for ordrekladder via e-mail.

Du kan ikke sende en faktura for en ordre med flere valutaer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Fra siden Ordrer skal du klikke på nummeret på ordren.

3. Klik på Opkræv betaling > Send faktura.

4. Fra dialogboksen Send faktura skal du angive den besked, du vil inkludere på fakturaen.

5. Klik på Gennemgå e-mail.

6. I dialogboksen Send faktura skal du gennemgå din e-mail og klikke på Send meddelelse.

Acceptér betaling for en ordre med afventende betaling

Hvis ordren har statussen Afventer betaling, kan du manuelt konfigurere den til Betalt ved hjælp af én af følgende metoder:

• Markér som betalt – Bruges, hvis du allerede har modtaget betaling for den aktuelle ordre, eller hvis du importerer en tidligere ordre fra en anden platform i din Shopify-administrator. Det modtagne beløb trækkes ikke af din betalingsudbyder igen. Der sendes en e-mail med en ordrebekræftelse til kunden.

• Betal med kreditkort – Bruges, hvis du har din kundes faktureringsoplysninger, eller hvis din kunde har mulighed for at angive oplysningerne direkte. Denne betalingsmetode er kun tilgængelig med Shopify Payments.

Du kan kun opkræve ordrens præcise beløb. Du kan ikke opkræve en delvis betaling.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på ordrenummeret på siden Ordrer.

3. Klik på Opkræv betaling i afsnittet Afventer.

4. Vælg en af følgende valgmuligheder:

- Klik på Markér som betalt, hvis du har modtaget betaling uden for Shopify. - Klik på Betal med kreditkort, hvis du har kundens kreditkortoplysninger.

1. Hvis du vælger Betal med kreditkort, skal du angive kundens faktureringsoplysninger og legitimationsoplysninger for kreditkortet og derefter klikke på Opkræv.