Fördröjda betalningar

För ordrar med ett fullständigt eller delvis utestående saldo kan du skicka en faktura till din kund för ordern, acceptera betalningen för ordern med kredit eller markera ordern som betald om du redan har mottagit betalning med en annan metod.

Skicka en orderfaktura till en kund

Du kan skicka en faktura till din kund med en länk till kassasidan för ordrar med status Väntar på betalning. Din kund kan använda länken i e-postmeddelandet för att ange sin faktureringsinformation, välja en leveransmetod och skicka in betalningen.

Du kan även skicka fakturor för orderutkast.

Du kan inte skicka en faktura för en order med flera valutor.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordernumret på sidan Order.

3. Klicka på Ta emot betalning > Skicka faktura.

4. I dialogrutan Skicka faktura anger du det meddelande som du vill inkludera i fakturan.

5. Klicka på Granska fakturan.

6. I dialogrutan granskar du ditt e-postmeddelande och klickar på Skicka faktura.

Acceptera betalning för en order som väntar på betalning

För ordrar med status Väntar på betalning kan du manuellt markera dem som Betalda med någon av följande metoder:

• Klicka på Markera som betald – Använd om du redan har fått betalt för den aktuella ordern, eller om du importerar en tidigare order från en annan plattform till din Shopify-administratör. I detta fall kommer det mottagna beloppet inte att registreras igen av din betalningsleverantör. Ett bekräftelsemeddelande för ordern kommer att skickas till kunden via e-post.

• Betala med kreditkort - Använd detta om du har kundens faktureringsinformation eller om kunden direkt kan lägga till den. Denna betalningsmetod är endast tillgänglig med Shopify Payments.

Du kan bara ta emot det exakta beloppet för ordern. Du kan inte ta emot en delbetalning.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Order-sidan klickar du på ordernumret.

3. Klicka på Ta emot betalning i avsnittet Väntande.

4. Välj ett av följande alternativ:

- Klicka Markerad som betald om du har accepterat betalning utanför Shopify. - Klicka på Betala med kreditkort om du har kundens kreditkortsinformation redo.

1. Om du väljer Betala med kreditkort anger du kundens faktureringsinformation och kreditkortsuppgifter och klickar sedan på Debitera.