Lykätyt maksut

Tilauksissa, joiden saldo on kokonaan tai osittain maksamatta, voit lähettää asiakkaalle laskun tilauksesta, hyväksyä tilauksen maksun luottokortilla tai merkitä tilauksen maksetuksi, jos olet jo saanut maksun toisella tavalla.

Tilauksen laskun lähettäminen sähköpostitse asiakkaalle

Voit lähettää asiakkaallesi sähköpostimaksun, jossa on linkki niiden tilaustesi kassasivulle, joiden tila on Maksu odotustilassa. Asiakas voi käyttää sähköpostiviestissä olevaa linkkiä syöttääkseen laskutustietonsa, valitakseen toimitustapansa ja lähettääkseen maksun.

Voit myös lähettää sähköpostilaskuja tilausluonnoksista.

Et voi lähettää laskua tilauksesta, jossa on käytössä useita valuuttoja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. klikkaa tilauksen numeroa*Tilaukset*-sivulta.

3. Klikkaa Kerää maksu > Lähetä lasku.

4. Kirjoita Lähetä lasku ‑valintaikkunaan viesti, jonka haluat sisällyttää laskuun.

5. Klikkaa Tarkista sähköposti.

6. Kirjoita sähköpostiviestisi Lähetä lasku -valintaikkunassa ja klikkaa Lähetä ilmoitus.

Maksun hyväksyminen tilauksesta, joka odottaa maksua

Tilaukset, joiden tila on Maksu odotustilassa, voit asettaa manuaalisesti tilaan Maksettu jollakin seuraavista tavoista:

• Merkitse maksetuksi - Käytä, jos olet jo saanut maksun tämänhetkisestä tilauksesta tai jos tuot aiemman tilauksen toisesta alustasta Shopify adminiin. Maksupalveluiden tarjoaja ei siepannut vastaanotettua summaa uudelleen. Tilausvahvistusviesti lähetetään asiakkaalle.

• Maksa luottokortilla – Käytä tätä vaihtoehtoa, jos sinulla on asiakkaan laskutustiedot tai jos asiakas on saatavilla niiden syöttämiseen. Tämä maksutapa on käytettävissä vain Shopify Payments -palvelussa.

Voit periä vain tilauksen täsmälleen tarkan määrän. Et voi periä vain osittaista maksua.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa Tilaukset-sivulla.

3. Klikkaa Odottava -osiossa Peri maksu.

4. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

- Klikkaa Merkitse maksetuksi, jos olet vastaanottanut maksun muualla kuin Shopifyssa. - Klikkaa Maksa luottokortilla, jos sinulla on asiakkaan luottokorttitiedot käsillä.

1. Jos valitset Maksa luottokortilla -kohdan, syötä asiakkaan laskutustiedot ja luottokorttien tunnukset ja klikkaa sitten Veloitus.