Lykätyt maksut

Tilauksissa, joiden saldo on kokonaan tai osittain maksamatta, voit lähettää asiakkaalle laskun tilauksesta, hyväksyä tilauksen maksun luottokortilla tai merkitä tilauksen maksetuksi, jos olet jo saanut maksun toisella tavalla.

Määritä maksuehdot maksuille, joiden eräpäivä on myöhemmin

Maksuehtojen perusteella voit määrittää maksun eräpäivän. Jos tilauksen tila on Maksu odottaa, voit lisätä maksuehdot tilauksille, jotka maksetaan myöhemmin.

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista määrittäessäsi maksuehtoja:

• Eräpäivä laskun saapuessa: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat asettaa maksun eräpäiväksi päivän, jolloin lähetät laskun asiakkaalle.
  • Maksuaika: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat asettaa maksun eräpäivän tietyn ajan päähän lähetyspäivästä. Voit esimerkiksi valita 30 päivän kuluttua, jolloin maksun eräpäiväksi asetetaan päivä 30 päivää lähetyspäivän jälkeen. Oletusarvoisesti lähetyspäiväksi asetetaan senhetkinen päivämäärä, mutta voit muuttaa lähetyspäivää sen jälkeen, kun olet valinnut maksuehdoksi maksuaikavaihtoehdon.
  • Kiinteä ehto: Käytä tätä ehtoa, jos haluat asettaa eräpäiväksi tietyn päivämäärän.

Jos tilausta ei ole maksettu eräpäivään mennessä, tilauksen tilaksi muuttuu Erääntynyt.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa Tilaukset-sivulla.

3. Klikkaa Odottaa-osiossa Lisää maksuehdot.

4. Valitse jokin seuraavista maksuehdoista:

- Jos haluat, että maksu erääntyy sinä päivänä, kun lähetät laskun, valitse Eräpäivä laskun saapuessa. - Jos haluat, että maksu erääntyy tietyn ajan kuluttua lähetyspäivästä, valitse jokin Maksuaika-vaihtoehdoista ja syötä sen jälkeen Lähetyspäivä. - Jos haluat, että maksu erääntyy tiettynä päivänä, valitse Kiinteä päivämäärä ja syötä sitten Eräpäivä.

1. Napauta Tallenna.

Muokkaa sellaisten maksujen maksuehtoja, joiden eräpäivä on myöhemmin

Jos tilaukselle on asetettu maksuehdot, voit muokata eräpäivää tai poistaa sen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa Odottaa-osiossa maksun eräpäivän vieressä Muokkaa.

3. Muokkaa maksuehtoja.

4. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna tai poista maksuehdot klikkaamalla Poista ehdot.

Tilauksen laskun lähettäminen asiakkaalle

Voit lähettää asiakkaallesi sähköpostimaksun, jossa on linkki niiden tilaustesi kassasivulle, joiden tila on Maksu odotustilassa. Asiakas voi käyttää sähköpostiviestissä olevaa linkkiä syöttääkseen laskutustietonsa, valitakseen toimitustapansa ja lähettääkseen maksun.

Voit myös lähettää laskuja tilausluonnoksista.

Et voi lähettää laskua tilauksesta, jossa on käytössä useita valuuttoja.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. klikkaa tilauksen numeroa*Tilaukset*-sivulta.

3. Klikkaa Kerää maksu > Lähetä lasku.

4. Kirjoita Lähetä lasku ‑valintaikkunaan viesti, jonka haluat sisällyttää laskuun.

5. Klikkaa Tarkista lasku.

6. Tarkista sähköpostiviestisi valintaikkunassa ja klikkaa Lähetä lasku.

Maksun hyväksyminen tilauksesta, joka odottaa maksua

Tilaukset, joiden tila on Maksu odotustilassa, voit asettaa manuaalisesti tilaan Maksettu jollakin seuraavista tavoista:

• Merkitse maksetuksi - Käytä, jos olet jo saanut maksun tämänhetkisestä tilauksesta tai jos tuot aiemman tilauksen toisesta alustasta Shopify-ylläpitäjään. Maksupalveluiden tarjoaja ei siepannut vastaanotettua summaa uudelleen. Tilausvahvistusviesti lähetetään asiakkaalle.

• Maksa luottokortilla – Käytä tätä vaihtoehtoa, jos sinulla on asiakkaan laskutustiedot tai jos asiakas on saatavilla niiden syöttämiseen. Tämä maksutapa on käytettävissä vain Shopify Payments -palvelussa.

Voit periä vain tilauksen täsmälleen tarkan määrän. Et voi periä vain osittaista maksua.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa Tilaukset-sivulla.

3. Klikkaa Odottava -osiossa Peri maksu.

4. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

- Klikkaa Merkitse maksetuksi, jos olet vastaanottanut maksun muualla kuin Shopifyssa. - Klikkaa Maksa luottokortilla, jos sinulla on asiakkaan luottokorttitiedot käsillä.

1. Jos valitset Maksa luottokortilla -valinnan, syötä asiakkaan laskutus- ja luottokorttitiedot ja klikkaa sitten Veloita.

Valmiina aloittamaan myymisen Shopifyssa?