Lykätyt maksut

Tilauksissa, joiden saldo on kokonaan tai osittain maksamatta, voit lähettää asiakkaalle laskun tilauksesta, hyväksyä tilauksen maksun luottokortilla tai merkitä tilauksen maksetuksi, jos olet jo saanut maksun toisella tavalla.

Määritä maksuehdot maksuille, joiden eräpäivä on myöhemmin

Maksuehtojen perusteella voit määrittää maksun eräpäivän. Jos tilauksen tila on Maksu odottaa, voit lisätä maksuehdot tilauksille, jotka maksetaan myöhemmin.

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista määrittäessäsi maksuehtoja:

• Eräpäivä laskun saapuessa: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat asettaa maksun eräpäiväksi päivän, jolloin lähetät laskun asiakkaalle.
  • Erääntyy jakelun yhteydessä: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat asettaa maksun eräpäiväksi päivän, jolloin jakelet kaikki tilauksen tuotteet.
  • Maksuaika: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat asettaa maksun eräpäivän tietyn ajan päähän lähetyspäivästä. Voit esimerkiksi valita 30 päivän kuluttua, jolloin maksun eräpäiväksi asetetaan päivä 30 päivää lähetyspäivän jälkeen. Oletusarvoisesti lähetyspäiväksi asetetaan senhetkinen päivämäärä, mutta voit muuttaa lähetyspäivää sen jälkeen, kun olet valinnut maksuehdoksi maksuaikavaihtoehdon.
  • Kiinteä ehto: Käytä tätä ehtoa, jos haluat asettaa eräpäiväksi tietyn päivämäärän.

Jos tilausta ei ole maksettu eräpäivään mennessä, tilauksen tilaksi muuttuu Erääntynyt.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa Tilaukset-sivulla.

3. Klikkaa Odottaa-osiossa Lisää maksuehdot.

4. Valitse jokin seuraavista maksuehdoista:

• Jos haluat, että maksu erääntyy sinä päivänä, kun lähetät laskun, valitse Eräpäivä laskun saapuessa.
    • Jos haluat, että maksu erääntyy sinä päivänä, kun jakelet kaikki tilauksen tuotteet, valitse Erääntyy jakelun yhteydessä.
    • Jos haluat, että maksu erääntyy tietyn ajan kuluttua lähetyspäivästä, valitse jokin Maksuaika-vaihtoehdoista ja syötä sen jälkeen Lähetyspäivä.
    • Jos haluat, että maksu erääntyy tiettynä päivänä, valitse Kiinteä päivämäärä ja syötä sitten Eräpäivä.
  5. Klikkaa Tallenna.

Muokkaa sellaisten maksujen maksuehtoja, joiden eräpäivä on myöhemmin

Jos tilaukselle on asetettu maksuehdot, voit muokata eräpäivää tai poistaa sen.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa Odottaa-osiossa maksun eräpäivän vieressä Muokkaa.

3. Muokkaa maksuehtoja.

4. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna tai poista maksuehdot klikkaamalla Poista ehdot.

Tilauksen laskun lähettäminen asiakkaalle

Voit lähettää asiakkaallesi sähköpostimaksun, jossa on linkki niiden tilaustesi kassasivulle, joiden tila on Maksu odotustilassa. Asiakas voi käyttää sähköpostiviestissä olevaa linkkiä syöttääkseen laskutustietonsa, valitakseen toimitustapansa ja lähettääkseen maksun.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. klikkaa tilauksen numeroa*Tilaukset*-sivulta.

3. Klikkaa Kerää maksu > Lähetä lasku.

4. Kirjoita Lähetä lasku ‑valintaikkunaan viesti, jonka haluat sisällyttää laskuun.

5. Klikkaa Tarkista lasku.

6. Tarkista sähköpostiviestisi valintaikkunassa ja klikkaa Lähetä lasku.

Maksun hyväksyminen tilauksesta, joka odottaa maksua

Voit muuttaa seuraavilla tavoilla useimpien tilausten maksun tilan Maksu odottaa -tilasta Maksettu-tilaan:

• Merkitse maksetuksi - Käytä tätä vaihtoehtoa, kun olet jo saanut maksun tämänhetkisestä tilauksesta tai jos tuot aiemman tilauksen toisesta alustasta Shopify Adminiin. Maksupalveluiden tarjoaja ei veloita vastaanotettua summaa uudelleen. Tilauksen vahvistusviesti lähetetään sähköpostitse asiakkaalle.
  • Maksa luottokortilla - Käytä tätä vaihtoehtoa, kun sinulla on asiakkaan laskutustiedot tai kun asiakkaasi on valmis antamaan ne. Tämä maksutapa on käytettävissä vain Shopify Payments -palvelussa.

Jos tilauksen tila on Maksu odottaa ja asiakas on käyttänyt jotakin muuta maksutapaa kuin luottokorttia, et välttämättä pysty merkitsemään tilausta maksetuksi. Lue lisää tilauksista, joiden maksut ovat odotustilassa.

Jos maksupalveluiden tarjoaja tukee useiden maksujen vastaanottamista, voit vastaanottaa osamaksuja tilauksen kokonaissummaan asti. Muussa tapauksessa voit periä vain tilauksen kokonaissumman.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausnumeroa Tilaukset-sivulla.

3. Klikkaa Odottava -osiossa Peri maksu.

4. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Klikkaa Merkitse maksetuksi, jos olet vastaanottanut maksun muualla kuin Shopifyssa.
    • Klikkaa Maksa luottokortilla, jos sinulla on asiakkaan luottokorttitiedot käsillä.
  5. Jos valitset Maksa luottokortilla -valinnan, syötä asiakkaan laskutus- ja luottokorttitiedot ja klikkaa sitten Veloita.

Aseta maksumuistutuksia

Voit käyttää maksumuistutuksia -ominaisuutta, jos haluat lähettää asiakkaalle automaattisesti ajastetun maksumuistutusviestin tilauksesta, jonka maksuehdot on määritetty. Voit luoda enintään viisi maksumuistutusta. Maksumuistutuksia voidaan asettaa maksun eräpäivälle tai 30 päivän kuluessa eräpäivästä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Klikkaa Tilaukset-osion*Maksumuistutus-osiossa **Hallinnoi maksumuistutuksia*.
  3. Klikkaa Lisää maksumuistutus.
  4. Valitse, milloin haluat lähettää maksumuistutusviestin valitsemalla jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Eräpäivänä
    • Kun maksu on myöhässä
  5. Valitse tarvittaessa, kuinka monen päivän kuluttua eräpäivästä haluat ajastaa muistutuksen.

6. Klikkaa Ota käyttöön.