Fraud Filter -petossuodatin

Petossuodatin vähentää takaisinperintää suodattamalla ja estämällä potentiaaliset vilpilliset tilaukset. Määrittämiesi sääntöjen perusteella sovellus voi joko varoittaa sinua korkean riskitason tilauksista tai peruuttaa ne kokonaan.

Petossuodatin ei takaa katetta takaisinperintöihin, eikä Shopify ole vastuussa alustallamme tapahtuneista takaisinperinnöistä. Olet vastuussa takaisinperintöjä koskevista kuluista.

Fraud Filter -sovellus voi auttaa suojaamaan yritystäsi monella eri tavalla:

• Se parantaa suojausta myös muuten kuin sisäänrakennetulla petosanalyysillä.
  • Sen avulla voit tarkastella mahdollisia riskialttiita tilauksia ennen maksun vastaanottamista ja jakelua.
  • Se varoittaa sinua mahdollisesti vilpillisistä tilauksista tai peruuttaa tilaukset suoraan.
  • Luo suodattimia tiettyjä asiakkaita varten.
  • Luo suodattimia asiakkaille tietystä viittaavasta sivustosta.
  • Luo suodattimia tietyille luottokorttibrändeille.

Jos maksu on suoritettu kolmannen osapuolen maksuntarjoajan kautta, maksua ei voida peruuttaa automaattisesti Fraud Filter -sovelluksen avulla.

Fraud Filter -sääntöjen määrittäminen

Petossuodattimen ehdot on määritettävä huolellisesti, jotta ne tunnistavat petostapaukset eivätkä peruuta tai raportoi laillisia tilauksia. Petossuodattimen säännöt eivät takaa, että takaisinperintää ei tapahdu. Petossuodatin ei myöskään takaa suojaa vilpillisiä tilauksia vastaan.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Avaa sovellus klikkaamalla Fraud Filter.

3. Klikkaa Lisää uusi suodatin.

4. Määritä sääntösi Uusi sääntö ‑sivun Säännöt-osiossa. Jokainen sääntö voi koostua yhdestä tai useammasta loogisesta säännöstä. Voit esimerkiksi käyttää operaattorina sisältää, joka estää kaikki tilaukset, jotka tehdään tiettyyn verkkotunnukseen liittyvistä sähköpostiosoitteista.

5. Kun olet syöttänyt loogisen säännön, klikkaa Lisää sääntö.

6. Kirjoita Tiedot-osion Suodattimen nimi -kenttään säännön nimi.

7. Valitse Toiminto-osiossa toiminto, jonka haluat sovelluksensa suorittavan, kun se tunnistaa tilauksen, joka täyttää säännön:

• Peruuta tilaus – Sovellus peruuttaa tilauksen automaattisesti.
    • Varoitus - Sovelluksessa näkyy tilausta koskeva ilmoitus Shopify Adminissa.
  8. Valitse Vaihtoehdot-kohdassa kaikki lisätoimenpiteet, jotka suoritetaan, kun ehdot täyttyvät.

9. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Fraud Filter -sovelluksen ilmoituksiin vastaaminen

Jos sääntö on määritetty varoittamaan tilauksista, Fraud Filter ilmoittaa sinulle tilaussivulla, että sinulla on tilaus, joka vastaa jotakin Fraud Filterin sääntöä.

Vaikka Shopifyn petosanalyysi ei varoittaisi mahdollisista petoksista, näet tilauksen Petosanalyysi-osiossa varoituksen siitä, että Fraud Filter -sovellus on havainnut mahdollisesti vilpillistä toimintaa. Mukana on selvä osoitus siitä, että tilaus käynnisti sovelluksen säännön:

Riskianalyysiosio

Asiakkaan näkökulmasta tilauksen käsittelyprosessi on normaali. Jos säännöksi on asetettu tilauksen peruuttaminen, tilaus hyväksytään, mutta peruutetaan sen jälkeen välittömästi. Kaikki Fraud Filter -sovelluksen peruuttamat tilaukset kirjataan sovelluksen Tilaukset -sivulle, jossa niitä voidaan tarvittaessa muokata. Tiettyjä tilauksia koskevat ilmoitukset näkyvät myös Shopify Adminissa.

Fraud Filterin usein kysyttyä

Voiko Fraud Filter estää petokset kokonaan?

Ei. Fraud Filter ei pysty takaamaan sitä, että vilpilliset tilaukset voidaan estää kokonaan. Se ei pysty ennustamaan tilauksen vilpillisyyttä, ellei se vastaa tiettyä sovellukseen luotua sääntöä. Jos mahdollista, tarkista tilauksen petosanalyysi ennen sen jakelua.

Tietääkö asiakas, että hänen tilauksensa vastaa Fraud Filterin sääntöä?

Ei. Fraud Filter ei ilmoita asiakkaalle, että hänen tilauksensa näyttää vilpilliseltä. Tämän vuoksi olet etulyöntiasemassa, kun tarkastelet tilauksia, joissa on varoitus tai jotka on peruutettu Fraud Filteriin määritetyn säännön perusteella. Asiakas saattaa nähdä, että hänen korttinsa on hylätty, mikä voi johtaa siihen, että hän ottaa sinuun yhteyttä. Muista tarkastaa Fraud Filterin Tilaussivu tällaisessa tapauksessa.