Konversioseuranta

Shopifyn konversioyhteenvedosta saat yleiskatsauksen asiakkaan aikaisemmista käynneistä ja käyttäytymisestä, jotka johtivat ostokseen kaupastasi. Konversioyhteenveto näkyy tilaustietosivulla ja sisältää yleiskatsauksen seuraavista:

• asiakkaan tilausten kokonaismäärä kaupastasi
  • asiakkaan käyntien kokonaismäärä kaupassasi viimeisten 30 päivän aikana
  • alkuperä, josta asiakas tuli ensimmäisen kerran kauppaasi

Voit myös avata konversion lisätiedot kyseisen asiakkaan osalta napauttamalla Näytä konversiotiedot:

• asiakkaan käyntien kokonaismäärä kaupassasi
  • ensimmäisen käynnin ja viimeisimmän käynnin välinen aika päivinä
  • yleiskatsaus asiakkaan toiminnasta, mukaan lukien käynnit ensimmäisen ja viimeisimmän käynnin välillä.

Tilaustietosivun konversioyhteenveto koskee tilauksen tehnyttä asiakasta. Jos haluat tarkastella kauppasi yleisiä konversiotietoja, käytä verkkokaupan konversioraporttia.

Tilauksen konversioyhteenvedon tarkasteleminen

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Näytä tilauksen tiedot napauttamalla tilausnumeroa. Tilaussivulla näet Konversioyhteenveto-osion:

Peruskonversioyhteenveto-osio

3. Voit tarkastella konversiotietoja napauttamalla Näytä konversiotiedot.

Konversioyhteenveto ei käytettävissä

On tapauksia, joissa konversioyhteenvedon tiedot eivät ehkä ole käytettävissä:

Tyhjä konversioyhteenveto-osio

Tyhjään konversioyhteenveto voi johtua seuraavista syistä:

• Sovellukset ja yksityiset selaimet estävät evästeseurannan.
  • Tilaus oli alun perin tilausluonnos.
  • Tilaus ei tullut verkkokaupastasi.

Asiakkaan käyntitietojen tarkasteleminen

Kun tarkastelet tilauksen konversiotietoja, voit siirtyä käynnin tietoihin napauttamalla asiakkaan toiminnan vierestä Näytä koko istunnot:

Näytä koko istunto -kuvake

Asiakkaan käyntitietoja voivat olla:

• istuntoviittaus
  • sovelluksen tiedot
  • UTM-parametrit.

Istuntoviittaus

Istuntoviittausosiossa on yleiskatsaus siitä, mistä asiakkaasi viitattiin, mille sivulle hän saapui, käynnin päivämäärä ja kellonaika sekä mahdollinen viittauskoodi:

Istunnon viittausluettelo

Sovelluksen tiedot

Jos tilaus on viittaus markkinointikampanjasta, jossa käytetään markkinointisovellusta, tieto näkyy tässä osiossa.

UTM-parametrit

UTM-parametrit ovat tunnisteita, joita voit lisätä asiakkaille lähetettävän URL-osoitteen loppuun (esimerkiksi https://www.yourstorename.com/?utm_source=emailcampaign). Kun asiakas napauttaa linkkiä, tunnisteet lähetetään takaisin Google Analyticsille seurantaa ja raportointia varten.

Joissakin markkinointisovelluksissa parametrit on määritetty valmiiksi. Jos käytät Google Adsia, voit lisätä UTM-parametrit automaattisesti URL-osoitteisiisi tai määrittää mukautetut parametrit URL-muodostimen avulla.