Google Ads -konversioseuranta

Google Ads -konversioseurannan avulla voit seurata kävijöiden toimintaa verkkosivustollasi, kun he ovat napauttaneet jotakin mainoksistasi. Määritetyn Google Ads -konversioseurannan avulla näet esimerkiksi, mitkä Google Ads -mainoksesi tuottavat eniten myyntiä verkkokauppaan.

Jos käytät Shopifyn Google-kanavaa, varmista, että et monista kauppasi konversioseurantaa. Google-kanava lisää konversioseurannan tapahtumat automaattisesti Google Ads -tilillesi, kun otat sen käyttöön. Jos määrität mukautetun Google-konversioseurannan teemakoodin muokkausten tai kolmannen osapuolen sovelluksen kautta, kaupassasi saattaa olla päällekkäisiä konversioseurantatapahtumia. Päällekkäisestä konversioseurannasta voi seurata virheellisiä raporttitietoja ja ongelmia mainoksen optimoinnissa. Kun määrität mukautetun seurannan, voit poistaa päällekkäiset konversioseurantatapahtumat käytöstä Google Ads -tililläsi. Luelisää konversioasetuksista Google Ads -tuesta.

Vaatimukset

Ennen tämän oppaan noudattamista:

• Sinulla on oltava Google Ads -tili
  • Sinulla on oltava Google Ads -mainos tai sinun suunniteltava mainoksen käyttöönottoa

Jotta voit määrittää Google Ads -konversioseurannan, sinun on luotava konversiotapahtuma, asennettava yleinen sivustotagi ja lisättävä tapahtumakoodinpätkä. Jos seuraat ostoja, sinun on myös muokattava tapahtumakoodinpätkää, jotta konversion arvoa voidaan säätää ostosumman perusteella.

Vaihe 1: Luo konversiotapahtuma Google Ads -palvelussa

Voit määrittää Google Ads -konversioseurannan noudattamalla konversiotoimenpiteen luomista koskevia Google Ads -ohjeita.

Yleisin konversiotoimenpiteen tyyppi on ostosten seuranta. Jotta voit seurata ostoksia ja näet, miten tehokkaasti mainoksesi tuottavat myyntiä verkkokauppaasi, määritä luokaksi Ostos/Myynti ja arvoksi Käytä eri arvoja kullekin konversiolle.

Kun olet luonut konversiotoimenpiteen, klikkaa LUO JA JATKA.

Vaihe 2: Asenna yleinen sivustotagi

Kun olet luonut konversiotoimenpiteen, sinun on asennettava yleinen sivustotagi Shopify-teeman koodiin.

Vaiheet:

1. Kun siirryt Google Ads -palvelun Määritä tagi -vaiheeseen, klikkaa Asenna tagi itse.
  2. Valitse Yleinen sivustotagi -osiosta asiaankuuluva vaihtoehto. Luotava koodi riippuu valinnastasi.
  3. Kopioi yleinen sivustotagi.
  4. Avaa Shopify admin toiseen selainikkunaan ja klikkaa Verkkokauppa.
  5. klikkaa Toiminnot > Muokkaa koodia.
  6. Avaa theme.liquid-tiedostosi.
  7. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun olet asentanut yleisen sivustotagin, liitä kopioitu yleinen sivustotagi <head>- ja </head>-tagien väliin, jolloin tagia käytetään kaupan jokaisella sivulla:
    Konversioseurannan vaihe 2b
    Jos muokkaat jo asennettua yleistä sivustotagia, etsi yleinen sivustotagi theme.liquid-tiedostostasi ja muuta koodia Google Ads -palvelun ehdottamalla tavalla.
  8. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 3: Asenna tapahtumakoodinpätkä

Kun olet asentanut yleisen sivustotagin, sinun on lisättävä tapahtumakoodinpätkä kassasivulle. Tapahtumakoodinpätkä seuraa konversiota aina, kun joku napauttaa jotakin mainoksistasi ja etenee myöhemmin verkkokauppasi kassasivulle.

Vaiheet:

1. Valitse Google Ads -palvelun Tapahtumakoodinpätkä-osiosta Sivun lataaminen.
  2. Kopioi tapahtumakoodinpätkä.
  3. Avaa Shopify admin toiseen selainikkunaan ja klikkaa Asetukset > Maksu kassalle.
  4. Liitä tapahtumakoodinpätkä Tilausten käsittely -osion Lisäkomentosarjat-tekstiruutuun. Jos Lisäkomentosarjat-tekstiruudussa on jo koodia, lisää tapahtumakoodinpätkä uudelle riville olemassa olevan koodin alapuolelle.
  5. Jos asiakas lataa kassasivun uudelleen, Google Ads saattaa kirjata konversion kahteen kertaan. Voit estää päällekkäiset konversiot lisäämällä ennen tapahtumakoodinpätkää ja sen jälkeen tagit, joiden avulla tapahtuma käynnistyy vain kerran asiakasta kohden:

1. Liitä {% if first_time_accessed %} koodinpätkää edeltävälle riville.
    2. Liitä {% endif %} koodinpätkän jälkeiselle riville.
  6. Oletusvaluuttana on USD. Jos et myy Yhdysvaltain dollareissa, vaihda tapahtumakoodinpätkän kohteen 'USD' tilalle '{{ currency }}'.

7. Oletustapahtumatunnus on tyhjä. Jotta estät Google Adsia kirjaamasta päällekkäisiä konversioita, korvaa "transaction_id:"-kohdan vieressä oleva kohde '' kohteella '{{ order_number }}':

{% if first_time_accessed %} <!-- Tapahtumakoodinpätkä testikonversiosivulle --> <script>
    gtag(&#39;event&#39;, &#39;conversion&#39;, {
      &#39;send_to&#39;: &#39;1234567&#39;,
      &#39;value&#39;: 1.0,
      &#39;currency&#39;: &#39;{{ currency }}&#39;,
      &#39;transaction_id&#39;: &#39;{{ order_number }}&#39;,
    });
  </script> {% endif %}
  1. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 4: Tee konversioarvosta dynaaminen

Jos seuraamasi konversiotapahtuma koskee verkkokaupassasi tehtäviä ostoksia, kunkin konversion arvo on erilainen.

Esimerkiksi Antti omistaa vaatekaupan, ja hänellä on Google Adsin kautta kaksi eri mainosta – toinen koskee kellokokoelmaa ja toinen T-paitakokoelmaa. Vaikka molemmat mainokset tuottavat saman määrän napautuksia ja myyntiä verkkokauppaan, kellokokoelman mainosta napauttavien käyttäjien tekemien ostosten arvo on suurempi. Arvo on suurempi, koska asiakkaat ostavat kalliimpia tuotteita napautettuaan tätä mainosta. Näiden tietojen avulla Antti voi päättää, mihin hän käyttää mainosbudjettinsa.

Jotta voit seurata kunkin konversion eri arvoa, sinun täytyy muokata tapahtumakoodinpätkää niin, että arvot vastaavat kyseistä tapahtumaa.

Vaiheet:

1. Avaa Shopify admin ja klikkaa Asetukset > Maksu kassalle.
  2. Etsi Tilausten käsittely -osion Lisäkomentosarjat-tekstiruudusta tapahtumakoodinpätkä, jonka lisäsit vaiheessa 3: Asenna tapahtumakoodinpätkä.
  3. Korvaa rivi, jonka alussa on 'value':, jollakin seuraavista koodinpätkistä:

1. Jos haluat jättää verot ja toimituskulut pois konversiosummasta, korvaa se tällä koodinpätkällä:
       'value': {{ checkout.subtotal_price | money_without_currency }},
    2. Jos haluat sisällyttää verot ja toimituskulut konversiosummaan, korvaa se tällä koodinpätkällä:
       'arvo': {{ checkout.total_price | money_without_currency }},

Kun olet vaihtanut rivin, komentosarjasi vastaa seuraavaa esimerkkiä:

{% if first_time_accessed %} <!-- Tapahtumakoodinpätkä testikonversiosivulle --> <script>
    gtag(&#39;event&#39;, &#39;conversion&#39;, {
    &#39;send_to&#39;: &#39;1234567&#39;,
    &#39;value&#39;: {{ checkout.subtotal_price | money_without_currency }},
    &#39;currency&#39;: &#39;{{ currency }}&#39;,
    &#39;transaction_id&#39;: &#39;{{ order_number }}&#39;,
    });
    </script> {% endif %}
  4. Klikkaa Tallenna.

Varmista, että tagisi toimii, tarkistamalla seurantatila Google Ads -tilin Konversiotaphtumat-sivulla. Saattaa kestää muutaman tunnin, ennen kuin konversioseurantatagi näkyy vahvistettuna.

Uudelleenmarkkinoinnin määrittäminen

Uudelleenmarkkinointi auttaa kohdistamaan mainoksia käyttäjille, jotka ovat käyneet kaupassasi aiemmin. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi kohdistaa mainokset kauppasi kävijöille sen mukaan, mitä tuotteita he ovat sivustollasi tarkastelleet. Suurin osa uudelleenmarkkinoinnin ja dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin asetuksista määritetään Google Ads -tilin kautta. Lue Googlen uudelleenmarkkinointia ja dynaamista uudelleenmarkkinointia koskevat määritysoppaat, kun määrität uudelleenmarkkinointikoodin Googleen.

Sinun tulee muokata teemasi koodia lisätäksesi uudelleenmarkkinointikoodin Shopify-kauppaasi. Tätä teeman muokkausta ei tueta, mutta voit etsiä apua Shopify-yhteisön foorumeista tai palkata Shopify Expert -asiantuntijan muokkaamaan teemasi koodia puolestasi.