Facebookin tietojen jakaminen

Metan Facebookin ja Instagramin tietojen jakamisen asetusten avulla voit valita, miten asiakastietoja ja selaustoimintaan liittyviä tietoja kerätään verkkokaupassasi. Tietojen jakamisen työkalujen, kuten Meta-pikselin ja Facebook Conversions API:n, avulla voit seurata tilauksia ja kerätä tietoja muista tapahtumista. Tämä voi auttaa kaupan liikenteen analysoinnissa ja mainosten kohdentamisen parantamisessa dynaamisten mainosten avulla.

Tietojen jakaminen on vapaaehtoista. Vaikka asiakastietojen jakaminen parantaa kampanjoiden tehokkuutta ja myynnin seuraamista, on ihmisiä, jotka eivät halua, että heitä koskeva data jaetaan. On tärkeää kertoa asiakkaille, miten tietoja jaetaan ja päättää, minkä tyyppisiä tietoja seurataan ja jaetaan ja kuinka paljon. Varmista, että tietosuojakäytäntösion ajan tasalla, jotta asiakkaat saavat tarvitsemansa tiedot.

Metan asiakastietojen jakamisen tason valitseminen

Metan Facebookin ja Instagramin avulla voit valita, miten haluat kerätä ja jakaa tietoja verkkokaupan ja Facebookin välillä. Tietojen jakamisen asetukset sisältävät kolme tasoa: Normaali, Tehostettu ja Maksimi.

Riippuen siitä, milloin asensit Metan Facebookin ja Instagramin, asiakastietojen jakamisen tasoilla on erilaiset tietosuoja-asetukset.

Jos valitset Normaali-asetuksen, Meta-pikseli kerää asiakkaan selauskäyttäytymistä koskevia tietoja verkkokaupassasi. Selainpohjaisten mainosten estäminen voi estää Meta-pikseliä jakamasta tietoja.

Jos valitset vaihtoehdon Tehostettu, kauppasi käyttää Facebookin Conversions API:tä ja Meta-pikseliä. Conversions API lähettää ostotapahtuman Shopifyn ja Facebookin palvelimien välillä. Näiden tietojen lähetystä ei voi estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Tehostettu-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää Facebookin Conversions API:n asiakirjoista.

Jos valitset vaihtoehdon Maksimi, kauppasi käyttää Facebookin Conversions API:tä ja Meta-pikseliä ja on päivitetty Facebookin uusimmalla mainontateknologialla. Conversions API lähettää ostotapahtuman Shopifyn ja Facebookin palvelimien välillä. Näiden tietojen lähetystä ei voi estää selainpohjaisilla mainosten estoilla. Maksimi-asetus jakaa asiakkaan henkilötiedot niin, että ne vastaavat Facebookin verkoston käyttäjiä. Tietoja, joita kerätään tätä asetusta käyttämällä, ovat asiakkaan nimi, sijainti, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan selauskäyttäytyminen verkkokaupassasi. Lue lisää Facebookin Conversions API:n asiakirjoista.

Facebookin tietojen jaon määrittäminen

Voit ottaa asiakastietojen jakamisen käyttöön Facebook Shopin ja Ostaminen Instagramissa ‑ominaisuuden asennuksen yhteydessä. Voit aktivoida Facebookin asiakastietojen jakamisen asetukset ja muuttaa niitä milloin tahansa Metan Facebookin ja Instagramin asetuksista.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Facebook.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Valitse Tietojen jakamisen asetukset.

6. Ota asiakastietojen jakaminen käyttöön Asiakastietojen jakaminen ‑osiosta.

7. VALITSE TASO ‑osiosta asiakastietojen jakamisen taso, jonka haluat aktivoida.

8. Jos et ole yhdistänyt Meta-pikseliä, napsauta Yhdistä sen pikselin päältä, jota haluat käyttää asiakastietojen jakamisessa.

Asiakastietojen jakamisen tapahtumat

Kun olet lisännyt Meta-pikselin Shopifyhin, pikseli seuraa tiettyjä tapahtumia verkkokaupassasi, esimerkiksi, kun asiakas katselee jotakin sivua. Tapahtumatietojen avulla voit saada lisätietoja asiakkaiden vuorovaikutuksesta kauppasi kanssa. Lisätietoja Meta-pikselin tapahtumien käyttämisestä kampanjoiden luomiseen ja konversioiden seurantaan saat Facebookin ohjekeskuksesta.

Arvoa seuraavat tapahtumat käyttävät tilauksen välisummaa, ja tähän summaan ei sisällytetä veroja tai toimituskuluja.

Kun olet ottanut Meta-pikselin käyttöön verkkokaupassasi, pikseli seuraa automaattisesti seuraavia tapahtumia.

Meta-pikselin perustapahtumakuvaukset
Tapahtuman nimi Tapahtuman kuvaus
Sivun katselu Kun vierailija katselee sivua.
ViewContent Kun vierailija katselee tuotetta.
Hae Kun vierailija tekee haun.
AddToCart Kun vierailija lisää tuotteen ostoskoriin.
InitiateCheckout Kun vierailija klikkaa kassapainiketta.
AddPaymentInfo Kun vierailija antaa maksutietonsa kassalla.
Ostos Kun vierailija suorittaa ostoksen ja näkee kiitossivun kassalla.

Tietojen jakamisen parhaat käytännöt

Koska sinä päätät, miten asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja jaetaan, sinun on varmistettava, että asiakkaat ymmärtävät, miten sinä keräät ja käsittelet heidän tietojaan. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa Facebookin parhaat käytännöt tietosuojaan ja tietojen käyttöön Facebookin yritystyökaluissa ja sisällyttää nämä ja kaikki muut asiaan liittyvät tiedot kauppasi tietosuojakäytäntöön. Voit luoda tietosuojakäytännön käyttämällä Shopifyn tietosuojakäytäntögeneraattoria.