Facebook-gegevens delen

Met de instelling Gegevens delen in je Facebook en Instagram by Meta kun je kiezen hoe klantgegevens en surfgedrag worden verzameld in je webshop. Met tools voor het delen van gegevens, zoals Meta-pixel en de Facebook Conversions-API, kun je bestellingen volgen en gegevens van andere gebeurtenissen verzamelen, waarmee je je winkelverkeer kunt analyseren en advertentietargeting kunt verbeteren met dynamische advertenties.

Het delen van gegevens is een keuze. Hoewel klantgegevens de campagneprestaties en het bijhouden van verkopen verbeteren, wil niet iedereen dat hun gegevens worden gedeeld. Het is belangrijk om je klanten te informeren over hoe je gegevens deelt en om te bepalen welk type of de hoeveelheid gegevens je wilt delen. Zorg ervoor dat je Privacybeleid actueel is om deze informatie aan je klanten te verstrekken.

Het niveau van uitwisseling van klantgegevens van Meta kiezen

Met Facebook and Instagram by Meta kun je kiezen hoe je gegevens wilt verzamelen en delen tussen je webshop en Facebook. In de instellingen voor gegevens delen heb je drie niveaus om uit te kiezen: Standaard, Uitgebreid of Maximum.

Afhankelijk van wanneer je Facebook en Instagram by Meta hebt geïnstalleerd, bieden de niveaus voor het delen van klantgegevens verschillende privacy-instellingen.

Als je Standaard selecteert, dan verzamelt een Meta-pixel gegevens uit het surfgedrag van klanten in je webshop. Een advertentieblokker in de browser kan voorkomen dat de Meta-pixel gegevens deelt.

Als je Uitgebreid selecteert, gebruikt je winkel de Conversions-API van Facebook én de Meta-pixel. De Conversions-API verzendt de aankoopgebeurtenis tussen de servers van Shopify en Facebook. Gegevens die van server naar server worden verzonden, kunnen niet worden geblokkeerd door advertentieblokkers in browsers. Met de instelling Uitgebreid deel je de persoonsgegevens van je klanten om ze te matchen met gebruikers op het netwerk van Facebook. De gegevens die met deze instelling worden verzameld, zijn de naam, locatie, het e-mailadres en het telefoonnummer van de klant, evenals hun surfgedrag in je webshop. Zie de documentatie van Facebook over de Conversions-API voor meer informatie.

Als je Maximum selecteert, gebruikt je winkel de Conversions-API van Facebook en de Meta-pixel en wordt deze bijgewerkt met de nieuwste advertentietechnologie van Facebook. De Conversions-API verzendt de aankoopgebeurtenis tussen de servers van Shopify en Facebook. Gegevens die van server naar server worden verzonden, kunnen niet worden geblokkeerd door advertentieblokkers in browsers. Met de instelling Maximum deel je de persoonsgegevens van je klanten om ze te matchen met gebruikers op het netwerk van Facebook. De gegevens die met deze instelling worden verzameld, zijn de naam, locatie, het e-mailadres en het telefoonnummer van de klant, evenals hun surfgedrag in je webshop. Zie de documentatie van Facebook over de Conversions-API voor meer informatie.

Delen van gegevens in Facebook instellen

Je kunt het delen van klantgegevens inschakelen tijdens het instellen van Facebook Shop en Instagram Shopping. Je kunt ook op elk moment de instellingen voor het delen van Facebook-klantgegevens activeren en wijzigen in de instellingen van Facebook en Instagram by Meta.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Facebook.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Instellingen.

5. Klik op Instellingen voor gegevens delen.

6. Schakel in het gedeelte Klantgegevens delen het delen van klantgegevens in.

7. Selecteer in de sectie NIVEAU KIEZEN op welk niveau je klantgegevens delen wilt activeren.

8. Als je geen Meta-pixel hebt gekoppeld, klik je op Verbinden op de pixel die je wilt gebruiken voor het delen van klantgegevens.

Gebeurtenissen van gegevensdeling

Nadat je een Meta-pixel aan Shopify hebt toegevoegd, volgt de pixel bepaalde gebeurtenissen in je webshop, bijvoorbeeld wanneer een klant een bepaalde pagina bekijkt. Je kunt de gegevens van deze acties gebruiken om meer te weten te komen over hoe je klanten met je winkel omgaan. Meer informatie over het gebruik van de Facebook-pixel om campagnes aan te maken en conversies te volgen vind je in het Facebook-helpcentrum.

Gebeurtenissen die een bestelwaarde volgen, gebruiken het subtotaal van een bestelling, exclusief belastingen of verzendkosten.

Nadat je een Meta-pixel hebt geïntegreerd met je webshop, worden automatisch de volgende gebeurtenissen gevolgd.

Beschrijvingen van standaard gebeurtenissen van de Meta-pixel
Naam gebeurtenis Beschrijving van gebeurtenis
Paginaweergave Wanneer een bezoeker een pagina bekijkt.
ViewContent Wanneer een bezoeker een product bekijkt.
Zoeken Wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert.
AddToCart Wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt.
InitiateCheckout Wanneer een bezoeker op de checkoutknop klikt.
AddPaymentInfo Wanneer een bezoeker bij de checkout betaalgegevens invoert.
Purchase Wanneer een bezoeker een aankoop voltooit en de bedankpagina in de checkout bekijkt.

Best practices voor het delen van gegevens

Omdat jij bepaalt hoe de persoonlijke informatie van je klanten wordt gedeeld, is het aan jou om ervoor te zorgen dat je klanten begrijpen hoe je hun persoonlijke informatie verzamelt en verwerkt. Je bent verplicht de best practices voor privacy en gegevensgebruik voor Facebook Business Tools goed door te lezen en deze en andere relevante informatie op te nemen in het privacybeleid van je winkel. Je kunt voor het opstellen van jouw privacybeleid de privacybeleid-generator van Shopify gebruiken.