Merkelementen beheren

Je kunt je merkelementen toevoegen aan de pagina voor merkinstellingen en deze gebruiken in meerdere apps en verkoopkanalen. Je kunt bijvoorbeeld een logo toevoegen dat wordt weergegeven op de verkoopkanalen van je onlinewinkel en van Shop. Je hoeft niet voor elk verkoopkanaal of elke app afzonderlijk je merkelementen in te stellen.

Aandachtspunten voor het gebruik van de merkelementen

Denk aan het volgende voordat je begint met het toevoegen van je merkelementen:

• De merkelementen die je op de pagina voor merkinstellingen hebt ingesteld, zijn geschikt voor de volgende verkoopkanalen en apps:

• Merkelementen zijn mogelijk niet geschikt voor sommige aangepaste thema's. Als je thema niet compatibel is, kun je een Shopify Expert inhuren om je aangepaste thema compatibel te maken met de merkelementen.

• Als je al een paar merkelementen op het verkoopkanaal van je onlinewinkel hebt, kun je ze automatisch toevoegen vanuit je onlinewinkel aan de pagina Merk.

Merkelementen

Je kunt verschillende merkelementen toevoegen en beheren. Bekijk de volgende tabel met een overzicht van alle merkelementen:

Merkelementen
Merkelementen Beschrijving
Standaardlogo Een logo dat voor de meest voorkomende logotoepassingen wordt gebruikt. Een goed logo is een synoniem voor je winkelnaam en gemaakt van de primaire kleuren van je merk. Gebruik PNG of JPEG als bestandsindeling met afmetingen van minstens 520 x 520 px.
Vierkant logo Een alternatieve versie van je standaardlogo dat in een vierkant past. Dit logo wordt gebruikt als de ruimte voor het logo beperkt is, zoals bij profielfoto's. Gebruik PNG of JPEG als bestandsindeling met afmetingen van minstens 520 x 520 px.
Primaire kleuren De primaire kleuren van je merk, zoals de kleuren die je gebruikt in je onlinewinkel of op social media. Deze kleuren vertegenwoordigen je merk en ontwerp. Je kunt twee primaire kleuren en één contrasterende kleur gebruiken.
Secundaire kleuren De ondersteunende kleuren voor accenten en extra details. Je kunt twee secundaire kleuren en één contrasterende kleur gebruiken.
Coverafbeelding Een hoofdafbeelding die je merk ondersteunt en overbrengt op profielpagina's en apps. Met deze afbeelding illustreer je het verhaal van je merk. Gebruik PNG of JPEG als bestandsindeling met afmetingen van minstens 1920 x 1080 px.
Slogan Je merk-statement of de slagzin die je merk of producten beschrijft. Een slogan wordt vaak samen met je logo gebruikt in profielen op social media en bij marketingcampagnes. Je slogan mag maximaal 80 tekens lang zijn.
Korte beschrijving Je merk- of bedrijfsbeschrijving die vaak in bio's en vermeldingen wordt gebruikt. Voeg je missiestatement toe aan deze korte beschrijving om de klant te helpen meer verbinding te krijgen met je merk en kernwaarden. De korte beschrijving mag maximaal 150 tekens bevatten.

Je kunt je merkelementen gratis aanmaken. Hier vind je meer informatie over gratis tools om je bedrijf te runnen.

Je merkelementen toevoegen

Je kunt de merkelementen toevoegen die je op je verkoopkanalen en in je apps wilt gebruiken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Merk.
  2. Optioneel: als je al een paar merkelementen op het verkoopkanaal van je onlinewinkel hebt en je ze aan de pagina Merk wilt toevoegen, klik je op Elementen uit je onlinewinkel toevoegen.
  3. Voeg in de sectie Logo's de logo's van je merk toe:

• Klik op Voeg een standaardlogo toe en upload een logo vanaf je apparaat.
    • Klik op*Voeg een vierkant logo toe* en upload een logo vanaf je apparaat.
  4. Voeg in de sectie Kleuren de primaire, secundaire en contrasterende kleuren van je merk toe en selecteer deze.

5. Klik in de sectie Coverafbeelding op Coverafbeelding toevoegen en selecteer een bestaande afbeelding of upload een nieuwe afbeelding van je apparaat.

6. Typ je merk-statement in de sectie Slogan.

7. Typ in de sectie Korte beschrijving een beschrijving van je bedrijf.