Administrere merkevarematerialer

Du kan legge til merkevarematerialer på Merkevare-innstillingssiden og bruke dem på tvers av flere apper og salgskanaler. Du kan for eksempel legge til en logo som vises i salgskanalene Nettbutikk og Shop. Du trenger ikke å konfigurere merkevarematerialer for hver salgskanal eller app for seg.

Hensyn ved bruk av merkevarematerialer

Før du begynner å legge til merkevarematerialer bør du se gjennom følgende vurderinger:

• Merkevarematerialene du konfigurerer på Merkevare-innstillingssiden er kompatible med følgende salgskanaler og apper:

• Merkevarematerialer er kanskje ikke kompatible med noen egendefinerte temaer. Hvis temaet ditt er inkompatibelt kan du leie inn en Shopify-ekspert for å gjøre det egendefinerte temaet kompatibelt med merkevarematerialene.

• Hvis du allerede har merkevarematerialer i Nettbutikk-salgskanalen kan du automatisk legge dem til på Merkevare-siden fra nettbutikken.

Merkevarematerialer

Du kan legge til og administrere ulike merkevarematerialer. Se gjennom følgende tabell som gir en oversikt over alt merkevaremateriell:

Merkevarematerialer
Merkevaremateriell Beskrivelse
Standardlogo En logo som brukes til de fleste logoformål. En god logo er synonym med butikknavnet, og laget med merkevarens primærfarger. Du må bruke et PNG- eller JPEG-filformat med en størrelse på minimum 520 x 520 px.
Kvadratisk logo En alternativ versjon av standardlogoen som passer inn i et kvadratisk format. Denne logoen brukes når plassen til logoen har formateringsbegrensninger, som i profilbilder. Du må bruke et PNG- eller JPEG-filformat med en størrelse på minimum 520 x 520 px.
Primærfarger Merkevarens primære farger, som fargene du bruker i nettbutikken eller sosiale medier. Disse fargene representerer merkevaren og designet. Du kan ha to primære farger og én kontrastfarge.
Sekundærfarger Støttefargene som brukes til aksenter og tilleggsdetaljer. Du kan ha to sekundære farger og én kontrastfarge.
Forsidebilde Et hovedbilde som støtter og formidler merkevaren på profilsider og i apper. Dette bildet bidrar til å illustrere merkevarehistorien. Du må bruke et PNG- eller JPEG-filformat med en størrelse på minimum 1920 x 1080 px.
Slogan Merkevareerklæringen eller et slagord som beskriver merkevaren eller produktene. Et slagord brukes ofte sammen med logoen i sosiale profiler og markedsføringskampanjer. Slagordet kan være på opptil 80 tegn.
Kort beskrivelse Merkevare- eller bedriftsbeskrivelsen, som ofte brukes i biografier og oppføringer. Legg til misjonserklæringen i den korte beskrivelsen for å hjelpe kundene med å relatere seg mer til merkevaren og kjerneverdiene. Den korte beskrivelsen kan være på opptil 150 tegn.

Du kan opprette merkevarematerialer gratis, og finne ut mer om gratis verktøy for å drive bedriften.

Legg til merkevarematerialer

Du kan legge til merkevarematerialer du vil bruke på tvers av salgskanaler og apper.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Merkevare fra Shopify-administrator.
  2. Valgfritt: Hvis du allerede har merkevarematerialer i Nettbutikk-salgskanalen og ønsker å legge dem til på Merkevare-siden kan du klikke Legg til materiell fra nettbutikk.
  3. Legg til merkevarens logoer i seksjonen Logoer:

• Klikk Legg til en standardlogo og last opp en logo fra enheten din.
    • Klikk Legg til en kvadratisk logo og last opp en logo fra enheten din.
  4. Legg til og velg merkevarens primære, sekundære og kontrastfarger i seksjonen Farger.

5. Klikk Legg til forsidebilde i seksjonen Forsidebilde, og velg deretter et eksisterende bilde, eller last opp et nytt fra enheten din.

6. Angi merkevareerklæringen i seksjonen Slagord.

7. Angi en beskrivelse av bedriften i seksjonen Kort beskrivelse.