Hantera dina varumärkestillgångar

Du kan lägga till dina varumärkestillgångar på sidan varumärkesinställningar och använda dem på flera appar och försäljningskanaler. Du kan till exempel lägga till en logotyp som visas i din webbutik och i Shop-försäljningskanalerna. Du behöver inte ställa in dina varumärkestillgångar för varje försäljningskanal eller app separat.

Överväganden för användning av varumärkestillgångarna

Granska följande överväganden innan du börjar lägga till dina varumärkestillgångar:

• De varumärkesresurser som du ställer in på sidan Varumärkesinställningar är kompatibla med följande försäljningskanaler och appar:

• Varumärkesresurser kanske inte är kompatibla med vissa anpassade teman. Om ditt tema är inkompatibelt kan du anlita en Shopify-expert för att göra ditt anpassade tema kompatibelt med varumärkets tillgångar.

• Om du redan har vissa varumärkestillgångar i din webbshops försäljningskanal kan du automatiskt lägga till dem från din webbshops till varumärkessidan.

Varumärkestillgångar

Du kan lägga till och hantera olika varumärkestillgångar. Granska följande tabell som ger en översikt över varje varumärkesfordran:

Varumärkestillgångar
Varumärkestillgång Beskrivning
Standardlogotyp En logotyp som används för de vanligaste logotypapplikationerna. En bra logotyp är synonym med ditt butiksnamn och utformad av varumärkets primära färger. Du måste använda ett PNG- eller JPEG-filformat med måtten minst 520 x 520 px.
Fyrkantig logotyp En alternativ version av din standardlogotyp som passar i ett kvadratiskt format. Logotypen används när utrymmet för logotypen har formateringsbegränsningar, till exempel profilbilder. Du måste använda ett PNG- eller JPEG-filformat med minst måtten 520 x 520 px.
Grundfärger Ditt varumärkes primära färger, till exempel de färger du använder i din webbutik eller sociala medier. Dessa färger representerar ditt varumärke och din design. Du kan ha två primära färger och en kontrasterande färg.
Sekundära färger De stödjande färgerna som används för accenter och ytterligare detaljer. Du kan ha två sekundära färger och en kontrasterande färg.
Omslagsbild En huvudbild som stöder och förser ditt varumärke med profilsidor och appar. Den här bilden illustrerar ditt varumärkes historia. Du måste använda ett PNG- eller JPEG-filformat minst med måtten 1920 x 1080 px.
Slogan Ditt varumärkesutdrag eller slogan som beskriver ditt varumärke eller dina produkter. En slogan används ofta tillsammans med din logotyp i sociala profiler och marknadsföringskampanjer. Din slogan kan vara upp till 80 tecken.
Kort beskrivning Din varumärkes- eller företagsbeskrivning som ofta används i bios och i listningar. Lägg till din ission i din korta beskrivning för att hjälpa kunden att relatera mer till ditt varumärke och dina kärnvärden. Din korta beskrivning kan vara upp till 150 tecken.

Du kan skapa dina varumärkestillgångar gratis, lära dig mer om gratisverktyg för att driva ditt företag.

Lägg till dina varumärkestillgångar

Du kan lägga till de varumärkestillgångar som du vill använda över dina försäljningskanaler och appar.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Inställningar > Varumärke.
  2. Valfritt: Om du redan har vissa varumärkestillgångar i din webbutiks försäljningskanal och du vill lägga till dem på varumärkessidan klickar du på Lägg till tillgångar från webbshop.
  3. Lägg till logotyper för ditt varumärke i avsnittet Logotyper:

• Klicka på Lägg till en standardlogotyp och ladda sedan upp en logotyp från din enhet.
    • Klicka på Lägg till en kvadratisk logotyp och ladda sedan upp en logotyp från din enhet.
  4. I avsnittet Färger lägger du till och väljer varumärkets primära, sekundära och kontrasterande färger.

5. Klicka på Lägg till omslagsbild i avsnittet Lägg till omslagsbild och välj sedan en befintlig bild eller ladda upp en ny från din enhet.

6. Ange ditt varumärkesuttryck i slogan-avsnittet.

7. Ange en beskrivning av ditt företag i avsnittet kort beskrivning.