Pixlar och kundhändelser

Du kan lägga till och hantera pixlar i avsnittet Kundhändelser i din Shopify-admin. Kundhändelser är åtgärder som vidtas av dina kunder som kan hjälpa dig att förstå hur dina kunder engagerar sig i ditt företag. Dessa åtgärder spåras med pixlar, vilka är JavaScript-utdrag som infogas i din butiks kod. Tredjepartstjänster som är integrerade med din butik använder kundhändelsedata som de samlar in med hjälp av pixlar för att optimera dina marknadsföringsautomatiseringar och analysverktyg.

Shopify Pixels Manager gör det möjligt för dig att hantera och lägga till pixlar som spårar kundhändelser på klientsidan. Klienthändelser är åtgärder som sker i kundens webbläsare, till exempel genom att klicka på en länk eller lägga till en produkt i en varukorg. Tidigare kunde handlare lägga till JavaScript-utdrag manuellt på flera platser i sin webbshop: i onlineinställningar, i kassaskript och i appar. Dessa skript var vanligtvis inte kvalitetskontrollerade och var tidskrävande att hantera. Med pixelhanteraren lagras dina skript i ett enda hanteringsverktyg och körs i en sandbox-miljö, vilket ger ett extra lager av säkerhet för din webbshop och för dina kunder.

Pixlar kan läggas till i din webbutik på två sätt: genom app-pixlar, som installeras via marknadsförings- och datainsamlingsappar, och anpassade pixlar, som kan läggas till manuellt av en utvecklare i pixelhanteraren.