Pixel-översikt

Pixlar är JavaScript-kodfragment som körs i din webbshop eller butikskassa och hanteras från avsnittet Kundhändelser i din Shopify-administratör. Pixlar samlar in och skickar kundbeteendedata för marknadsföring, annonsering och rapportering.

Shopifys pixelhanterare gör det möjligt för dig att hantera all din händelsespårning på ett och samma ställe. När en ny app installeras läggs app-pixlar automatiskt till i din pixelhanterare. Du kan även lägga till anpassade pixlar som samlar in kunddata på ditt skyltfönster, i kassan och på orderstatussidan, från pixelhanteraren. Data som tagits in med pixlar gör att tredjepartstjänster som är integrerade med din butik kan optimera marknadsföring och analysverktyg.

Sandbox

Shopify använder en säker sandlåda för pixlar. En sandlåda är en isolerad miljö som låter dig köra skript utan att det påverkar resten av din webbshop. En sandlåde-pixel har frihet att köras var som helst på din webbplats, men den är begränsad till data som görs tillgängliga i sandlådan. Denna sandlåda säkerställer att alla pixlar som är installerade eller skapade i pixel-hanteraren inte kan samla in eller hämta data utanför pixelns uttalade avsikt, vilket kan vara en säkerhetsrisk.

Det finns två typer av sandlådor för pixlar:

• App-pixlar laddas i en strikt sandlådemiljö. Dessa pixlar laddas i ett webbgränssnitt och kan endast komma åt specifik data enligt Shopify Pixels API. App-pixlar har begränsad åtkomst till din webbshop och är det säkrare alternativet för att använda pixlar för att spåra kundhändelser.

• Anpassade pixlar laddas i en sandlådemiljö i Lax.Denna sandlåda laddar skripten i en iframe och möjliggör en traditionell pixelkonfiguration där ett skriptelement läggs in på en sida.Anpassade pixlar kan användas när tjänsten inte har en app som är helt integrerad med Shopifys Pixels API, som använder en strikt sandlådemiljö.

Var och en av dessa sandlådemiljöer erbjuder ytterligare ett lager av säkerhet för din webbshop för att hjälpa till att mildra eventuella potentiella risker. Se dokumentationen för Risker för mer information om riskerna associerade med pixlar.

App-pixlar

App-pixlar laddas i en strikt sandlådemiljö. Denna sandlåda laddar skript i en webbmiljö där Shopify tillhandahåller API:er för att få åtkomst till specifika funktioner (läs/skriv cookies, göra nätverksförfrågningar) och kräver att partners skriver helt nya SDK som är specifika för Shopify.

Anpassade pixlar

Anpassade pixlar laddas i en lax-sandlådemiljö . Sandlådan laddar skripten i en iframe och möjliggör en traditionell pixel-upplevelse. Inte alla pixlar fungerar i den här miljön, eftersom sandlådan är helt åtskild resten av din webbplats. Till exempel kan en pixel som är utformad för att förhindra innehålls- eller prisinformation inte se utanför sandlådan och kan därmed inte komma åt någon obehörig information. Använd en anpassad pixel när den tjänst som du vill länka till kundhändelser inte är helt integrerad med Shopifys Pixels API.

För alla pixlar, se till att du förstår vad koden gör innan du kopierar den till din butik och använd endast kod som utvecklats av en pålitlig källa för att undvika risker för din webbshops prestanda eller säkerhet.