Piksler og kundehendelser

Du kan legge til og administrere piksler i seksjonen Kundehendelser i Shopify-administrator. Kundehendelser er handlinger som utføres av kundene som kan hjelpe deg med å forstå hvordan kundene engasjerer seg med bedriften. Disse handlingene spores med piksler, som er JavaScript-kodebiter som settes inn i butikkens kode. Tredjepartstjenester som integreres med butikken bruker kundehendelsesdata som innhentes gjennom piksler for å optimalisere markedsføringsautomasjoner og analyse.

Med Shopifys pikselbehandler kan du administrere og legge til piksler som sporer kundehendelser på klientsiden. Hendelser på klientsiden er handlinger som finner sted i kundens nettlesere, for eksempel et klikk på en lenke eller et produkt lagt i handlekurven. Tidligere kunne forhandlere legge til JavaScript-kodebiter manuelt på flere steder i nettbutikken: i innstillinger, i kasseskript og i apper. Disse skriptene var vanligvis ikke kvalitetskontrollert, og var tidkrevende å administrere. Med pikselbehandleren lagres skriptene i et samlet administrasjonsverktøy og kjører i et sandkassemiljø, som gir et ekstra sikkerhetslag i nettbutikken og for kundene.

Piksler kan legges til i nettbutikken på to ulike måter: gjennom app-piksler, som installeres gjennom apper for markedsføring og datainnsamling, og egendefinerte piksler, som kan legges til manuelt av en utvikler i pikselbehandleren.