Winkelbeleid toevoegen

U kunt de volgende beleidsregels toevoegen of genereren voor uw Shopify-winkel:

• Terugbetalingsbeleid
  • Privacybeleid
  • Algemene voorwaarden
  • Verzendbeleid
  • Juridische informatie

Je kan HTML gebruiken in de content van je winkelbeleid.

Nadat u beleidsregels voor je winkel hebt toegevoegd, worden deze via een link in de voettekst van betaalpagina's beschikbaar gesteld. Je kunt je beleid ook toevoegen aan menu's in je online winkel.

Hoewel Shopify sjablonen kan genereren, bent u verantwoordelijk voor het volgen van uw gepubliceerde beleid. Controleer uw beleidsregels dan ook zorgvuldig voordat u ze toevoegt.

Winkelbeleid toevoegen of genereren

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Instellingen > Juridisch.

2. Voer de beleidsregels voor je winkel in of klik op Maken van sjabloon om de standaardsjabloon in te vullen. Gebruik de RTF-editor om stijl en opmaak toe te voegen aan je beleid en links en afbeeldingen toe te voegen.

De RTF-editor bestaat uit een tekstvak met meerdere regels met knoppen erboven voor het opmaken van de tekst en voor het toevoegen van links en afbeeldingen.

3. Controleer je beleid en breng zo nodig wijzigingen aan.

4. Klik op Opslaan om uw beleid toe te voegen.

Wanneer je verschillende soorten winkelbeleid toevoegt, wordt in de voettekst van je betaalpagina's automatisch een link naar het beleid toegevoegd. Klanten moeten je beleid mogelijk kunnen inzien voordat ze afrekenen, dus is het een goed idee om die pagina's aan je winkelnavigatie te koppelen.

Aangepaste pagina's toevoegen om juridische informatie weer te geven

Je kunt webpagina's maken in uw Shopify-beheerder. Webpagina's zijn handig voor het publiceren van informatie die bijna nooit verandert of die klanten vaak raadplegen, zoals een pagina Over ons of een pagina Contact opnemen.

Ontdek hoe u pagina's aan uw online winkel toevoegt en een link maakt naar die pagina's in het navigatiegedeelte van uw winkel.

Verwijder je verzendbeleid van productpagina's

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt dat na november 2018 is gedownload en je je verzendbeleid hebt toegevoegd, bevatten de productpagina's in je online winkel een link naar je verzendbeleid. Dit is om eventuele extra kosten in verband met het product of de verzendvoorwaarden te communiceren.

Je kan deze link verwijderen door de taal van je thema te bewerken.

Stappen:

1. Ga naar Online winkel > Thema's.

2. Klik naast je huidige thema op Acties > Talen bewerken.

3. Typ in het zoekvak shipping policy html.

4. In het html-vak Verzendbeleid vervang je de inhoud door één spatie.