Bescherm je winkel tegen bots

Je kunt bot-beveiliging activeren om te voorkomen dat productvoorraden in de eerste plaats worden verkocht aan bots met automatische afrekening. Wanneer je bot-beveiliging activeert, kunnen bots je producten niet kopen en zorg je ervoor dat je klanten aankopen kunnen doen.

Overwegingen voor bot-bescherming

Naast de standaard-bot-bescherming, kun je in het betaalproces van je winkel voor de duur van het evenement een controlepunt-uitdaging inschakelen. Wanneer controlepuntbescherming is geactiveerd, moeten je klanten een reCaptcha-uitdaging voltooien voordat ze kunnen doorgaan van hun winkelwagen naar de betaalpagina.

Met deze optie kun je de grootte van je checkout-wachtrij bepalen. Alleen menselijke kopers kunnen doorgaan naar je betaalpagina, zodat je checkout-wachtrij met een normale snelheid groeit en niet wordt vertraagd door bots. Hiermee wordt het betaalproces voor je klanten echter vertraagd door een aanvullende stap toe te voegen.

Als je een reCaptcha-uitdaging hebt ingesteld voor een andere functie naast een controlepunt-uitdaging in bot-bescherming, moeten je klanten meerdere uitdagingen voltooien voordat ze kunnen afrekenen. Om dit te voorkomen, moet je uitdagingen bij het afrekenen deactiveren als je een uitdaging in bot-bescherming activeert. Er mag maar één uitdaging tegelijk actief zijn.

Stappen

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Voorkeuren.
  2. Schakel Google reCaptcha inschakelen bij het afrekenen en Google reCaptcha in contactformulieren inschakelen.

Bot-bescherming plannen

Plan bot-bescherming om tegelijk met je dagaanbieding te activeren. Omdat bot-bescherming maximaal 60 minuten duurt en er slechts één beveiligde periode tegelijk kan worden gepland, kan het activeren van bot-bescherming in een vroeg stadium, die bescherming aflopen voor het einde van de aanbieding.

Er moeten minstens 15 minuten liggen tussen de schema's voor bot-bescherming. Nadat een geplande periode van bot-beveiliging is afgelopen, kun je geen nieuwe perioden plannen die minder dan 15 minuten later beginnen.

Uw geplande evenement begint op het tijdstip dat u selecteert op basis van de tijdzone van uw winkel, niet de tijdzone van uw browser.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Bot-bescherming.
  2. Klik op Beveiliging plannen.
  3. Voer een titel, datum, starttijd en duur in.
  4. Schakel het selectievakje Bekende bots stoppen bij het automatisch voltooien van afrekenen in.
  5. Optioneel: als je voor de duur van het evenement een controlepunt-uitdaging wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat alle klanten een controlepunt-uitdaging voltooien voordat ze het afrekenen afronden.
  6. Klik op Indienen.

Je webwinkel wordt beschermd tegen bot-afrekeningen voor de periode die je hebt ingesteld.

De controlepagina aanpassen

Je kunt het uiterlijk van jouw controlepagina aanpassen door de themacode te bewerken.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Thema's.
  2. Klik op Acties > Code bewerken.
  3. Als dit de eerste keer is dat je de controlepunt-pagina aanpast, maak je een controlepunt-sjabloon door het volgende te doen:

1. Klik op een nieuwe sjabloon toevoegen.
    2. Selecteer controlepunt.
  4. Klik in het gedeelte Sjablonen op controlepost.liquid.

5. Wijzig de sjablooncode.

6. Klik op Opslaan.

Je kunt een voorbeeld van je aangepaste betaalpagina bekijken door een nieuw evenement te maken en te klikken op voorbeeld van wat jouw klanten zien.

Schakel bot-bescherming uit

Bot-beveiliging wordt automatisch gedeactiveerd wanneer de geplande periode afloopt. Als genoeg klanten al hebben gekocht in je winkel, kun je bot-beveiliging handmatig deactiveren. Hiervoor moet je j bestelvolume volgen en beslissen of je bot-bescherming wilt uitschakelen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Bot-bescherming.
  2. Klik op het actieve evenement.
  3. Klik op Deactiveren.

Beperkingen

• Er kan slechts één beveiligde dagaanbieding tegelijk worden gepland.
  • De maximale duur voor botbescherming is 60 minuten.
  • Er moeten minstens 15 minuten liggen tussen de schema's voor bot-bescherming. Nadat een geplande periode van bot-beveiliging is afgelopen, kun je geen nieuwe perioden plannen die minder dan 15 minuten later beginnen.
  • De functie bot-beveiliging is alleen beschikbaar voor het verkoopkanaal van de onlinewinkel. Bot-bescherming voor andere verkoopkanalen of voor de API voor webwinkels wordt niet ondersteund.