Je winkel beschermen tegen bots

Je kunt bot-bescherming activeren om te voorkomen dat productvoorraden voornamelijk worden verkocht aan bots die automatisch checkouts doen. Bot-bescherming blokkeert bekende bots bij de checkout en vertraagt bot-activiteit, zodat je klanten de mogelijkheid hebben tijdens dagaanbiedingen aankopen te doen.

Als je de functie bot-bescherming voor je webshop wilt aanvragen, neem je contact op met de Shopify Plus-ondersteuning.

Aandachtspunten bij het gebruik van bot-bescherming

Bekijk de volgende aandachtspunten voordat je de bot-beschermingsfunctie gebruikt:

• Bot-bescherming is alleen beschikbaar in je Shopify-beheercentrum nadat deze is geactiveerd. Als je botbescherming voor je webshop wilt activeren, neem je contact op Shopify Plus-ondersteuning.
  • Er kan slechts één bot-beschermingsperiode tegelijk worden gepland.
  • De maximale duur voor bot-bescherming is 60 minuten.
  • De functie bot-bescherming is alleen beschikbaar voor het verkoopkanaal van de webshop. Bot-bescherming voor andere verkoopkanalen wordt niet ondersteund.
  • Nadat een bot-beschermingsperiode is afgelopen, kan er minstens 15 minuten geen nieuwe worden aangemaakt.

Bot-bescherming plannen

Je kunt de start van de bot-bescherming plannen voor een specifieke tijd en datum. Je geplande periode begint op de tijd die je selecteert op basis van de tijdzone van je winkel, niet de tijdzone van je browser.

De maximale duur van een bot-beschermingsperiode is 60 minuten. Om de effectiviteit van bot-bescherming te maximaliseren, kun je deze op dezelfde tijd plannen als je flash sale. Wanneer je bot-bescherming plant, kun je ervoor kiezen om alle gepubliceerde producten te beschermen of je kunt tot 50 afzonderlijke producten selecteren die je wilt beschermen.

Stappen:

1. Als je botbescherming nog niet hebt geactiveerd voor je webshop, neem je contact op met Shopify Plus om de functie te activeren.
  2. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Bot-bescherming.
  3. Klik op Beveiliging plannen.
  4. Voer een titel, datum, starttijd en duur in.
  5. Selecteer Voorkom dat bekende bots checkouts automatisch voltooien.
  6. Optioneel: als je voor de duur van het evenement een controlepunt-uitdaging wilt gebruiken, selecteer je Vereisen dat alle klanten een controlepunt-uitdaging oplossen voordat ze de checkout voltooien.
  7. Selecteer in het gedeelte Producten of je alle gepubliceerde producten of alleen specifieke producten wilt beschermen. Als je ervoor kiest om specifieke producten te beschermen, gebruik dan het veld Producten beveiligen om je producten aan de lijst met beschermde producten toe te voegen. Je kunt maximaal 50 afzonderlijke producten toevoegen.
  8. Klik op Indienen.

De controlepagina aanpassen

Je kunt het uiterlijk van jouw controlepagina aanpassen door de themacode te bewerken.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Klik op de knop ... > Code bewerken.
  3. Als dit de eerste keer is dat je de controlepunt-pagina aanpast, maak je een controlepunt-template door het volgende te doen:

1. Klik op een nieuwe template toevoegen.
    2. Selecteer controlepunt.
  4. Klik in het gedeelte Templates op controlepost.liquid.

5. Wijzig de templatecode.

6. Klik op Opslaan.

Je kunt een voorbeeld van je aangepaste checkoutpagina bekijken door een nieuw evenement te maken en te klikken op voorbeeld van wat jouw klanten zien.

Bot-bescherming deactiveren

Bot-bescherming wordt automatisch gedeactiveerd wanneer de geplande periode afloopt. Als genoeg klanten al een aankoop hebben gedaan in je winkel, kun je bot-bescherming handmatig deactiveren. Hiervoor moet je je bestelvolume volgen en beslissen of je bot-bescherming wilt uitschakelen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Bot-bescherming.
  2. Klik op het actieve evenement.
  3. Klik op Deactiveren.