Bescherm je winkel tegen bots

Je kunt bot-beveiliging activeren om te voorkomen dat productvoorraden in de eerste plaats worden verkocht aan bots met automatische afrekening. Wanneer je bot-beveiliging activeert, kunnen bots je producten niet kopen en zorg je ervoor dat je klanten aankopen kunnen doen.

Bot-bescherming plannen

Plan bot-bescherming om tegelijk met je flash sale te activeren. Omdat bot-bescherming maximaal 60 minuten duurt en er slechts één beveiligde periode tegelijk kan worden gepland, kan het activeren van bot-bescherming in een vroeg stadium, die bescherming aflopen voor het einde van de aanbieding.

Er moeten minstens 15 minuten liggen tussen de schema's voor bot-bescherming. Nadat een geplande periode van bot-beveiliging is afgelopen, kun je geen nieuwe perioden plannen die minder dan 15 minuten later beginnen.

Je geplande evenement begint op het tijdstip dat je selecteert op basis van de tijdzone van je winkel, niet de tijdzone van je browser.

Wanneer je botbescherming inplant, kun je ervoor kiezen om alle gepubliceerde producten te beschermen, of je kunt maximaal 50 afzonderlijke producten selecteren die je wilt beschermen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Bot-bescherming.
  2. Klik op Beveiliging plannen.
  3. Voer een titel, datum, starttijd en duur in.
  4. Schakel het selectievakje Bekende bots stoppen bij het automatisch voltooien van checkouts in.
  5. Optioneel: als je voor de duur van het evenement een controlepunt-uitdaging wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat alle klanten een controlepunt-uitdaging voltooien voordat ze de checkout afronden.
  6. Selecteer in het gedeelte Producten of je alle gepubliceerde producten of alleen specifieke producten wilt beschermen. Als je ervoor kiest om specifieke producten te beschermen, gebruik dan het veld Producten beveiligen om je producten aan de lijst met beschermde producten toe te voegen. Je kunt maximaal 50 afzonderlijke producten toevoegen.
  7. Klik op Indienen.

Je webwinkel wordt beschermd tegen bot-checkouts voor de periode die je hebt ingesteld.

De controlepagina aanpassen

Je kunt het uiterlijk van jouw controlepagina aanpassen door de themacode te bewerken.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Thema's.
  2. Klik op Acties > Code bewerken.
  3. Als dit de eerste keer is dat je de controlepunt-pagina aanpast, maak je een controlepunt-sjabloon door het volgende te doen:

1. Klik op een nieuwe sjabloon toevoegen.
    2. Selecteer controlepunt.
  4. Klik in het gedeelte Sjablonen op controlepost.liquid.

5. Wijzig de sjablooncode.

6. Klik op Opslaan.

Je kunt een voorbeeld van je aangepaste checkoutpagina bekijken door een nieuw evenement te maken en te klikken op voorbeeld van wat jouw klanten zien.

Schakel bot-bescherming uit

Bot-beveiliging wordt automatisch gedeactiveerd wanneer de geplande periode afloopt. Als genoeg klanten al hebben gekocht in je winkel, kun je bot-beveiliging handmatig deactiveren. Hiervoor moet je j bestelvolume volgen en beslissen of je bot-bescherming wilt uitschakelen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Bot-bescherming.
  2. Klik op het actieve evenement.
  3. Klik op Deactiveren.

Beperkingen

• Er kan slechts één beveiligde flash sale tegelijk worden gepland.
  • De maximale duur voor botbescherming is 60 minuten.
  • Er moeten minstens 15 minuten liggen tussen de schema's voor bot-bescherming. Nadat een geplande periode van bot-beveiliging is afgelopen, kun je geen nieuwe perioden plannen die minder dan 15 minuten later beginnen.
  • De functie bot-beveiliging is alleen beschikbaar voor het verkoopkanaal van de onlinewinkel. Bot-bescherming voor andere verkoopkanalen of voor de API voor webwinkels wordt niet ondersteund.