Bedrijfsinstellingen voor uw winkel toevoegen

Voordat u begint met het instellen van uw Shopify-winkel, moet u een Shopify-account maken en essentiële bedrijfsinformatie voor uw winkel toevoegen. U hoeft niet meteen elk detail te verschaffen, maar zorg ervoor dat u de volgende items toevoegt:

• Winkelnaam
  • Wettelijke bedrijfsnaam en adres
  • Tijdzone van winkel
  • Standaard winkelvaluta
  • Standaardgewichtseenheid
  • Wachtwoord om uw online winkel te beveiligen

Uw Shopify-account maken

Creëer een Shopify-account om te beginnen met het instellen van uw winkel. U moet een geldig e-mailadres, wachtwoord en naam van uw winkel invoeren.

De winkelnaam die u kiest, wordt uw hoofddomein, bekend als uw myshopify-domein, dat er als volgt uitziet: your-store-name.myshopify.com. U kunt dit vanaf nu gebruiken om u aan te melden bij uw winkel.

U kunt uw myshopify-domein niet wijzigen, maar u kunt op elk gewenst moment de naam van uw winkel wijzigen, zoals deze op elke pagina van uw website wordt weergegeven. U kunt ook een aangepast domein kopenen dat hoeft niet overeen te komen met uw myshopify-domein.

De naam van uw online winkel instellen of wijzigen

De naam van uw onlinewinkel is de naam die op elke pagina van uw website wordt weergegeven.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Voer in het gedeelte Winkelgegevens de naam van uw winkel in in het tekstveld Winkelnaam.

3. Klik op Opslaan.

Stel uw wettelijke bedrijfsnaam en adres in.

Uw wettelijke bedrijfsnaam en adres worden op de factuur vermeld. Wanneer het juiste adres wordt vermeld op uw Shopify-factuur, kunt u Shopify mogelijk als zakelijke kosten aftrekken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Werk in het gedeelte Winkeladres alle relevante en bewerkbare tekstvelden bij.

3. Klik op Opslaan.

De tijdzone van uw winkel instellen of wijzigen

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Tijdzone om een nieuwe tijdzone te selecteren:

Tijdzone

3. Klik op Opslaan.

Een winkelvaluta selecteren

Op de pagina Algemene instellingen van uw Shopify-beheerder kunt u kiezen welke valuta's in uw winkel worden gebruikt (bijvoorbeeld USD, EUR, CAD, AUD, JPY).

Als u Shopify Payments gebruikt als de betalingsgateway voor creditcards, moet u uw valuta wijzigen door de bankrekening- en valuta-instellingen te bewerken die door Shopify Payments worden gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Valuta om een valuta te selecteren:

Winkelvaluta

1. Klik op Opslaan.

Meerdere valuta's weergeven

Met Shopify kunt u thema's aanpassen om meerdere valuta's aan uw online winkel toe te voegen (alleen voor weergavedoeleinden). Uw klanten kunnen alleen afrekenen in de valuta die u heeft ingesteld op de pagina Algemene instellingen in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Lees hier meer over het gebruik van thema's om meerdere valuta's in uw online winkel te tonen.

Als u uw klanten de mogelijkheid wilt bieden in meerdere valuta's te betalen, moet u een tweede winkel openen. Neem contact op met ons ondersteuningsteam voor meer informatie.

De standaardgewichtseenheid van uw winkel instellen of wijzigen

U kunt kiezen uit de volgende standaardgewichtseenheden:

• Pounds (lb) - imperiaal stelsel
  • Ounces (oz) - imperiaal stelsel
  • Kilogram (kg) - metriek stelsel
  • Gram (g) - metriek stelsel

Kies de gewichtseenheid die het meest geschikt is voor uw bedrijf. Dit is slechts de standaardwaarde en deze kan later per product worden bewerkt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu Standaardgewichtseenheid om een gewichtseenheid te selecteren:

Stelsel en gewicht

3. Klik op Opslaan.

De metadata voor uw homepage instellen of bijwerken

Metadata, zoals de titel en metabeschrijving van de pagina, worden weergegeven in de resultaten van de zoekmachine. Dit heeft geen invloed op uw kansen in een zoekmachine te worden vermeld, maar een goede metabeschrijving kan wel de kans vergroten dat bezoekers doorklikken naar uw winkel. Het is een geweldige manier om meer verkeer aan te trekken.

De titel en metabeschrijving moeten uniek zijn voor elke pagina en moeten een beschrijving geven van de inhoud van die pagina. Voor elk product, elke pagina en elk blog in uw Shopify-beheerder vindt u een zoekmachinegedeelte waar u de informatie kunt invoeren zoals u wiltt dat deze wordt weergegeven op de pagina's met zoekmachinezoekresultaten van:

Zoekmachinewaarden

U kunt een voorbeeld zien van hoe uw pagina wordt vermeld als zoekresultaat op een resultatenpagina in Google:

Voorbeeld van zoekmachine

De titel is Black and White Bracelet Pack - no shipping. Er is een limiet van 70 tekens voor titels.

De tekst wordt niet in alle zoekmachnies afgekapt nadat de tekenlimiet is bereikt, maar in de meeste zoekmachines wordt het hele woord afgekapt als de limiet midden in dat woord valt. Dit wordt gedaan om de leesbaarheid te verbeteren.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voer in het gedeelte Titel en metabeschrijving de metadata van uw homepage in onder Titel van homepage en Metabeschrijving homepage.

1. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

• Wat gebeurt er als ik de titeltag leeg laat?

In uw thema wordt uw winkelnaam gevolgd door de titel van de inhoud gebruikt, of de titel van de inhoud gevolgd door uw winkelnaam. Als dit is wat u wilt, dan hoeft u de titeltag niet te bewerken.

• Waar staat de titeltag in mijn Shopify-thema? Kan ik mijn HTML-pagina's hier niet rechtstreeks voor bewerken?

De titeltag verschijnt slechts in één bestand van uw Shopify-thema: theme.liquid . Het bestand theme.liquid wordt op elke pagina van uw website gebruikt. De Liquid-tag die de titeltag in het bestand theme.liquid uitvoert, is {{ page_title }}.

Uw website bestaat niet uit statische HTML-pagina's die u stuk voor stuk kunt bewerken. Inhoud wordt dynamisch uitgevoerd door een relevante sjabloon.

• Mijn medewerker wil mijn webpagina's rechtstreeks bewerken in plaats van via het bestand theme.liquid. Hoe krijg ik FTP-toegang tot mijn website om de HTML van elke pagina te bewerken?

Er is geen FTP-toegang tot uw webpagina's. De code voor uw title-tag bevindt zich in uw theme.liquid-bestand. De code staat in het hoofdelement in theme.liquid. Zie onze SEO-handleiding voor thema-ontwerpers voor meer informatie.

• Ik heb mijn titeltags bewerkt. Waarom kan ik de wijzigingen niet zien wanneer ik Google bezoek?

U moet misschien een paar weken wachten voordat uw bewerkingen in de resultaten van de zoekmachine verschijnen. Het kan even duren voordat zoekmachines uw inhoud crawlen en opnieuw indexeren.

Uw bestellings-id's opmaken

Uw eerste bestellings-id krijgt standaard de indeling #1001. Daarna wordt de ID verhoogd met 1 voor elke nieuwe bestelling.

U kunt het nummer waarmee uw bestellingen beginnen (1001) niet wijzigen. Maar u kunt wel de indeling van uw bestellings-id's aanpassen door een voorvoegsel of achtervoegsel toe te voegen of te bewerken.

Een voorvoegsel voor bestellings-id's toevoegen of bewerken

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Bewerk het tekstveld Voorvoegsel in het gedeelte Standaarden en indelingen.

U kunt de # verwijderen of deze vervangen door de tekens A‑Z, 0‑9 of symbolen. Desgewenst kunt u dat teken ook door meerdere tekens vervangen.

3. Klik op Opslaan.

Een achtervoegsel voor bestellings-id's toevoegen of bewerken

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Bewerk het tekstveld Achtervoegsel in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Voer een combinatie van tekens in: A‑Z, 0‑9 en symbolen.

3. Klik op Opslaan.

Volgende stappen

Nadat uw bedrijfsinformatie is ingevoerd, kunt u uw winkel gaan instellen.