Bedrijfsinstellingen voor je winkel toevoegen

Maak een Shopify-account aan en voeg essentiële bedrijfsinformatie voor je winkel toe voordat je begint met het instellen van je Shopify-winkel. Je hoeft niet meteen alle gegevens te verschaffen, maar voeg zeker de volgende zaken toe:

• Winkelnaam
  • Wettelijke bedrijfsnaam en adres
  • Tijdzone winkel
  • Standaard winkelvaluta
  • Standaardgewichtseenheid
  • Wachtwoord om je webshop te beveiligen

Shopify-account aanmaken

Maak een Shopify-account aan om te beginnen met het instellen van je winkel. Voer een geldig e-mailadres en een wachtwoord in.

Tijdens het maken van een account wordt een automatisch gegenereerde myshopify.com-domeinnaam toegewezen, die er ongeveer zo uitziet: 1a2b3c4-5.myshopify.com. Je gebruikt dit domein om in te loggen bij je winkel. Deze domeinnaam wordt standaard ook beschouwd als het primaire domein van je winkel, hoewel je een aangepast domein kunt kopen om je myshopify.com-domein ter vervanging. Dit wordt dan het webadres dat klanten gebruiken om je winkel te bezoeken.

Je kunt slechts eenmalig een nieuwe myshopify.com-domeinnaam kiezen.

De naam van je webshop is de naam die op elke pagina van je website wordt weergegeven. Je winkelnaam is standaard 'Mijn winkel'. Klanten en Shopify gebruiken de toegevoegde contactgegevens.

Stappen:

Officiële naam en vestigingsadres instellen of wijzigen

Je officiële naam en vestigingsadres worden op de factuur weergegeven. Wanneer de juiste naam en het juiste adres op de Shopify-factuur staan, kun je Shopify mogelijk aftrekken als zakelijke uitgave.

Stappen:

De tijdzone van je winkel instellen of wijzigen

Een winkelvaluta selecteren

Op de instellingen-pagina Winkelgegevens van je Shopify-beheercentrum kun je kiezen welke valuta's in je winkel worden gebruikt (bijvoorbeeld USD, EUR, CAD, AUD, JPY).

Als je Shopify Payments gebruikt als de betalingsgateway voor creditcards, moet je je valuta wijzigen door de bankrekening- en valuta-instellingen te bewerken die door Shopify Payments worden gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Opslaan.

Meerdere valuta's weergeven

Als je Shopify Payments gebruikt, kun je in meerdere valuta's verkopen in je winkel. Klanten kunnen in je webshop rondkijken en in de valuta van hun voorkeur afrekenen.

Als je Shopify Payments niet gebruikt, kun je thema's aanpassen om meerdere valuta's op te nemen in je winkel, maar dit is alleen voor weergavedoeleinden. Klanten kunnen alleen afrekenen in de valuta die op de instellingenpagina Winkelgegevens in de sectie Winkelvaluta is ingesteld.

Zie Ondersteuning van meerdere valuta's in je thema voor meer informatie over het gebruik van thema's om meerdere valuta's in je webshop weer te geven.

Standaardgewichtseenheid van je winkel instellen of wijzigen

Je kunt kiezen uit de volgende standaardgewichtseenheden:

• Pounds (lb) - imperiaal stelsel
  • Ounces (oz) - imperiaal stelsel
  • Kilogram (kg) - metriek stelsel
  • Gram (g) - metriek stelsel

Kies de gewichtseenheid die het meest geschikt is voor je bedrijf. Dit is slechts de standaardwaarde en deze kan later per product worden bewerkt.

Stappen:

De metadata voor je homepage instellen of bijwerken

Metadata, zoals de titel en metabeschrijving van de pagina, worden weergegeven in de resultaten van de zoekmachine. Dit heeft geen invloed op je kansen in een zoekmachine te worden vermeld, maar een goede metabeschrijving kan wel de kans vergroten dat bezoekers doorklikken naar je winkel. Het is een geweldige manier om meer verkeer aan te trekken.

Gebruik een unieke titel en metabeschrijving voor elke pagina, waarop je een beschrijving geeft van de content van die pagina. Voor elk product, elke pagina en elk blog in het Shopify-beheercentrum is er een zoekmachinegedeelte waar je de informatie kunt invoeren zoals je wilt dat deze wordt weergegeven op de pagina's met zoekmachineresultaten.

Er is een limiet van 70 tekens voor titels. De tekst wordt niet in alle zoekmachnies afgekapt nadat de tekenlimiet is bereikt, maar in de meeste zoekmachines wordt het hele woord afgekapt als de limiet midden in dat woord valt. Dit wordt gedaan om de leesbaarheid te verbeteren.

Je kunt een voorbeeld bekijken van hoe de pagina wordt weergegeven als zoekresultaat op een resultatenpagina in Google.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.

2. Voer in het gedeelte Titel en metabeschrijving de metadata van je homepage in onder Titel van homepage en Metabeschrijving homepage.

1. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

• Wat gebeurt er als ik de titeltag leeg laat?

In je thema wordt je winkelnaam gevolgd door de titel van de inhoud gebruikt, of de titel van de inhoud gevolgd door je winkelnaam. Als dit is wat je wilt, dan hoef je de titeltag niet te bewerken.

• Waar staat de titeltag in mijn Shopify-thema? Kan ik mijn HTML-pagina's hier niet rechtstreeks voor bewerken?

De titeltag staat slechts in één bestand van je Shopify-thema: theme.liquid . Het bestand theme.liquid wordt op elke pagina van je website gebruikt. De Liquid-tag die de titeltag in het bestand theme.liquid uitvoert, is {{ page_title }}.

Je website bestaat niet uit statische HTML-pagina's die je stuk voor stuk kunt bewerken. Content wordt dynamisch uitgevoerd door een relevante template.

• Mijn medewerker wil mijn webpagina's rechtstreeks bewerken in plaats van via het bestand theme.liquid. Hoe krijg ik FTP-toegang tot mijn website om de HTML van elke pagina te bewerken?

Er is geen FTP-toegang tot je webpagina's. De code voor je title-tag bevindt zich in het theme.liquid-bestand. De code staat in het hoofdelement in theme.liquid. Zie de SEO-handleiding voor thema-ontwerpers voor meer informatie.

• Ik heb mijn titeltags bewerkt. Waarom kan ik de wijzigingen niet zien wanneer ik naar Google ga?

Het kan mogelijk een paar weken duren voordat je bewerkingen in de resultaten van de zoekmachine worden weergegeven. Het kan even duren voordat zoekmachines je content crawlen en opnieuw indexeren.

Je bestellings-ID's opmaken

Je eerste bestellings-ID krijgt standaard de indeling #1001. Daarna wordt de ID verhoogd met 1 voor elke nieuwe bestelling.

Je kunt het nummer waarmee je bestellingen beginnen (1001) niet wijzigen. Maar je kunt wel de indeling van je bestellings-id's aanpassen door een voorvoegsel of achtervoegsel toe te voegen of te bewerken.

Een voorvoegsel voor bestellings-ID's toevoegen of bewerken

Je kunt de # in het veld Voorvoegsel verwijderen of deze vervangen door de tekens A‑Z, 0‑9 of symbolen. Desgewenst kun je dat teken ook door meerdere tekens vervangen.

Stappen:

Een achtervoegsel voor bestellings-id's toevoegen of bewerken

Je kunt de # in het veld Achtervoegsel verwijderen of deze vervangen door de tekens A‑Z, 0‑9 of symbolen. Desgewenst kun je dat teken ook door meerdere tekens vervangen.

Stappen:

Een nieuwe myshopify.com-domeinnaam kiezen

Bij je aanmelding voor Shopify wordt je standaard myshopify.com-domeinnaam gegenereerd. Dit domein wordt altijd weergegeven in de adresbalk van je webbrowser wanneer je in je Shopify-beheercentrum bent, en het is het standaard webwinkeladres dat wordt weergegeven voor je klanten.

Als je je merk onder de aandacht wilt brengen bij klanten die door je winkel bladeren, heb je nog een paar opties:

• Je kunt een aangepast domein kopen en toevoegen. Wanneer je een aangepast domein als je primaire domein gebruikt, wordt je myshopify.com niet weergegeven aan klanten en wordt deze alleen door jou en je medewerkers gebruikt bij het aanmelden bij je Shopify-beheercentrum.
  • Je kunt gratis een nieuwe myshopify.com-domeinnaam kiezen om weer te geven aan klanten, maar je kunt dit maar één keer doen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op de pagina Domeinen op Wijzigen in een nieuw myshopify.com-domein naast je standaard domeinnaam.
  3. Voer een nieuwe naam in en klik op Domein toevoegen.

Het nieuwe myshopify.com-domein wordt automatisch ingesteld als het nieuwe primaire domein en het vorige myshopify.com-domein wordt automatisch omgeleid naar het nieuwe. Er hoeven geen extra URL-omleidingen te worden gemaakt.

Volgende stappen

Nadat je bedrijfsinformatie is ingevoerd, kun je je winkel gaan instellen.