Bedrijfsinstellingen voor uw winkel toevoegen

Voordat u begint met het instellen van uw Shopify-winkel, moet u een Shopify-account maken en essentiële bedrijfsinformatie voor uw winkel toevoegen. U hoeft niet meteen elk detail te verschaffen, maar zorg ervoor dat u de volgende items toevoegt:

• Winkelnaam
  • E-mailadres voor de klant
  • Wettelijke bedrijfsnaam en adres
  • Tijdzone van winkel
  • Standaard winkelvaluta
  • Standaardgewichtseenheid
  • Wachtwoord om uw online winkel te beveiligen

Uw Shopify-account maken

Maak een Shopify-account om te beginnen met het instellen van uw winkel.

De naam van uw online winkel instellen of wijzigen

De naam van uw online winkel is de naam die uw klanten gebruiken om uw bedrijf te vinden. Deze wordt op elke pagina van uw website weergegeven.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Voer in het gedeelte Winkelgegevens de naam van uw winkel in in het tekstveld Winkelnaam.

3. Klik op Opslaan.

Uw e-mailadres wijzigen

De e-mail van de winkeleigenaar is het adres dat u hebt gebruikt toen u zich aanmeldde voor Shopify. Dat is het adres waarop u uw bestanden ontvangt als u zich producten, bestellingen of klantenlijsten exporteert. Als u de winkeleigenaar bent, is dit ook het adres waarop u factuurberichten ontvangt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig uw e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres winkeleigenaar of E-mail account. Dit is het e-mailadres dat Shopify gebruikt om contact met u op te nemen over uw account.

1. Klik op Opslaan.

2. Zoek in het postvak van je nieuwe e-mailaccount de bevestigingsmail van Shopify en klik op de link in de e-mail.

Het e-mailadres voor klanten wijzigen

Het e-mailadres voor klanten is het adres dat uw klanten kunnen gebruiken. Op dit adres kunnen uw klanten rechtstreeks contact met u opnemen en dit is het adres dat is gekoppeld aan de automatische e-mailberichten die zij over hun bestellingen ontvangen.

Aan de hand van de hostinstellingen van uw klant-e-mail wordt bepaald welk adres uw klanten zien als de afzender in de automatische e-mails die zij ontvangen van Shopify. Als u wilt dat uw eigen e-mailadres wordt weergegeven, moet u mogelijk de instellingen van uw domein aanpassen. Anders kunnen de e-mailberichten van uw winkel worden weergegeven met het e-mailadres no-reply@shopify.com of worden gemarkeerd als spam.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Wijzig uw e-mailadres in het gedeelte Winkelgegevens onder E-mailadres voor klanten.

3. Klik op Opslaan.

Aanbevolen e-mailprocedures voor klanten

Shopify maakt gebruik van SPF (Sender Policy Framework) om je e-mailadres voor klanten te verifiëren voor automatische e-mailberichten die uw klanten ontvangen. Dit voorkomt dat kennisgevingsmails worden gemarkeerd als spam, zorgt dat de via Shopify-opmerking uit de afzenderinformatie wordt verwijderd en toont het door je ingestelde e-mailadres voor klanten in plaats van no-reply@shopify.com in het afzenderveld.

Gebruikt u een e-mailadres dat is gekoppeld aan een aangepast domein? Controleer dan uw domeininstellingen of neem contact op met uw domeinprovider om na te gaan of er een DKIM-validatie (DomainKeys Identified Mail) wordt gebruikt (wat niet door Shopify wordt ondersteund). Anders zou u Mail Delivery System-fouten kunnen ontvangen, zoals deze:

On Saturday, April 1, 2017 12:00 PM, Mail Delivery System <MAILER-DAEMON@shopify.com> wrote:

----- Forwarded Message -----

This is the mail system at host smtp.shopify.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

<youremailaddress@yahoo.com>: host mta6.am0.yahoodns.net[92.134.215.23] said:
    554 5.7.9 Message not accepted for policy reasons. See http://postmaster.yahoo.com/errors/postmaster-28.html (in reply to end of
    DATA command)

Uw klanten ontvangen nog steeds kennisgevingsmails van Shopify als u de hostinstellingen van uw klantadres niet bijwerkt. In de meeste gevallen betekenen fouten in de levering van e-mail, zoals your message could not be delivered to one or more recipients, dat Shopify kenningsgevingsmails verzendt met het adres no-reply@shopify.com in plaats van uw e-mailadres voor klanten en niet dat uw klanten geen kennisgevingen ontvangen.

Moet ik de e-mailinstellingen voor klanten wijzigen?

Als uw e-mailadres voor klanten een @gmail.com- of @hotmail.com-adres is, hoeft u uw e-mailinstellingen niet te wijzigen. Je e-mailadres voor klanten wordt in dit geval al als afzender in de kennisgevingsmails van Shopify weergegeven.

Als u e-mailadres voor klanten een @yahoo.com- of @AOL.com-adres is, moet je naar een andere e-mailprovider overstappen voordat je e-mailadres voor klanten wordt geverifieerd. Zowel @yahoo.com als @AOL.com gebruiken de DKIM-specificatie, die niet door Shopify wordt ondersteund.

Als u een e-mailadres gebruikt dat is gekoppeld aan een aangepast domein, moet u het SPF-record (Sender Policy Framework) van Shopify aan de DNS-instellingen van uw domein toevoegen. Vervolgens controleert u uw domeininstellingen of neemt u contact op met uw domeinprovider om na te gaan of er geen DKIM-validatie (DomainKeys Identified Mail) wordt gebruikt (wat niet door Shopify wordt ondersteund).

Het SPF-record van Shopify aan uw domeinhost toevoegen (alleen aangepaste domeinen)

Om het e-mailadres voor klanten te verifiëren, moet u het SPF-record van Shopify (v=spf1 include:shops.shopify.com ~all) aan het TXT record in uw aangepaste domeininstellingen toevoegen.

Stappen:

1. Meld u aan bij uw domeinhostingaccount.
  2. Zoek het TXT record van uw domein op. Vaak staat dit naast het CNAME record en het MX record.
  3. Voeg het SPF-record van Shopify (v=spf1 include:shops.shopify.com ~all) toe aan het TXT record van uw domein.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Stel uw wettelijke bedrijfsnaam en adres in.

Uw wettelijke bedrijfsnaam en adres worden op de factuur vermeld. Wanneer het juiste adres wordt vermeld op uw Shopify-factuur, kunt u Shopify mogelijk als zakelijke kosten aftrekken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Werk in het gedeelte Winkeladres alle relevante en bewerkbare tekstvelden bij.

3. Klik op Opslaan.

De tijdzone van uw winkel instellen of wijzigen

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Tijdzone om een nieuwe tijdzone te selecteren:

Tijdzone

3. Klik op Opslaan.

Een winkelvaluta selecteren

Op de pagina Algemene instellingen van uw Shopify-beheerder kunt u kiezen welke valuta's in uw winkel worden gebruikt (bijvoorbeeld USD, EUR, CAD, AJeD, JPY).

Als u Shopify-betalingen gebruikt als de betalingsgateway voor creditcards, moet u uw valuta wijzigen door de bankrekening- en valuta-instellingen te bewerken die door Shopify Payments worden gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Valuta om een valuta te selecteren:

Winkelvaluta

1. Klik op Opslaan.

Meerdere valuta's weergeven

Met Shopify kunt u thema's aanpassen om meerdere valuta's aan uw online winkel toe te voegen (alleen voor weergavedoeleinden). Uw klanten kunnen alleen afrekenen in de valuta die u hebt ingesteld op de pagina Algemene instellingen in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Lees hier meer over het gebruik van thema's om meerdere valuta's in uw online winkel te tonen.

Als u uw klanten de mogelijkheid wilt bieden in meerdere valuta's te betalen, moet je een tweede winkel openen. Neem contact op met ons supportteam voor meer informatie.

De standaardgewichtseenheid van uw winkel instellen of wijzigen

U kunt kiezen uit de volgende standaardgewichtseenheden:

• Pounds (lb) - imperiaal stelsel
  • Ounces (oz) - imperiaal stelsel
  • Kilogram (kg) - metriek stelsel
  • Gram (g) - metriek stelsel

Kies de gewichtseenheid die het meest geschikt is voor uw bedrijf. Dit is slechts de standaardwaarde en deze kan later per product worden bewerkt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu Standaardgewichtseenheid om een gewichtseenheid te selecteren:

Stelsel en gewicht

3. Klik op Opslaan.

De metadata voor je startpagina instellen of bijwerken

Metadata, zoals de titel en metabeschrijving van de pagina, worden weergegeven in de resultaten van de zoekmachine. Dit heeft geen invloed op uw kansen in een zoekmachine te worden vermeld, maar een goede metabeschrijving kan wel de kans vergroten dat bezoekers doorklikken naar uw winkel. Het is een geweldige manier om meer verkeer aan te trekken.

De titel en metabeschrijving moeten uniek zijn voor elke pagina en moeten een beschrijving geven van de inhoud van die pagina. Voor elk product, elke pagina en elk blog in uw Shopify-beheerder vindt u een zoekmachinegedeelte waar je de informatie kunt invoeren zoals u wiltt dat deze wordt weergegeven op de pagina's met zoekmachinezoekresultaten van:

Zoekmachinewaarden

U kunt een voorbeeld zien van hoe uw pagina wordt vermeld als zoekresultaat op een resultatenpagina in Google:

Voorbeeld van zoekmachine

De titel is Black and White Bracelet Pack - no shipping. Er is een limiet van 70 tekens voor titels.

De tekst wordt niet in alle zoekmachnies afgekapt nadat de tekenlimiet is bereikt, maar in de meeste zoekmachines wordt het hele woord afgekapt als de limiet midden in dat woord valt. Dit wordt gedaan om de leesbaarheid te verbeteren.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voer in het gedeelte Titel en metabeschrijving de metadata van je startpagina in onder Titel van startpagina en Metabeschrijving startpagina.

1. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

• Wat gebeurt er als ik de titeltag leeg laat?

In uw thema wordt uw winkelnaam gevolgd door de titel van de inhoud gebruikt, of de titel van de inhoud gevolgd door uw winkelnaam. Als dit is wat u wilt, dan hoeft u de titeltag niet te bewerken.

• Waar staat de titeltag in mijn Shopify-thema? Kan ik mijn HTML-pagina's hier niet rechtstreeks voor bewerken?

De titeltag verschijnt slechts in één bestand van uw Shopify-thema: theme.liquid . Het bestand theme.liquid wordt op elke pagina van uw website gebruikt. De Liquid-tag die de titeltag in het bestand theme.liquid uitvoert, is {{ page_title }}.

Je website bestaat niet uit statische HTML-pagina's die u stuk voor stuk kunt bewerken. Inhoud wordt dynamisch uitgevoerd door een relevante sjabloon.

• Mijn medewerker wil mijn webpagina's rechtstreeks bewerken in plaats van via het bestand theme.liquid. Hoe krijg ik FTP-toegang tot mijn website om de HTML van elke pagina te bewerken?

Er is geen FTP-toegang tot uw webpagina's. De code voor uw title-tag bevindt zich in uw theme.liquid-bestand. De code staat in het hoofdelement in theme.liquid. Zie onze SEO-handleiding voor thema-ontwerpers voor meer informatie.

• Ik heb mijn titeltags bewerkt. Waarom kan ik de wijzigingen niet zien wanneer ik Google bezoek?

U moet misschien een paar weken wachten voordat uw bewerkingen in de resultaten van de zoekmachine verschijnen. Het kan even duren voordat zoekmachines uw inhoud crawlen en opnieuw indexeren.

Uw bestelnummers opmaken

Uw eerste bestelnummer krijgt standaard de indeling #1001. Daarna wordt de ID verhoogd met 1 voor elke nieuwe bestelling.

U kunt het nummer waarmee uw bestellingen beginnen (1001) niet wijzigen. Maar u kunt wel de indeling van uw bestelnummers aanpassen door een voorvoegsel of achtervoegsel toe te voegen of te bewerken.

Een voorvoegsel voor bestelnummers toevoegen of bewerken

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Bewerk het tekstveld Voorvoegsel in het gedeelte Standaarden en indelingen.

U kunt de # verwijderen of deze vervangen door de tekens A‑Z, 0‑9 of symbolen. Desgewenst kunt u dat teken ook door meerdere tekens vervangen.

3. Klik op Opslaan.

Een achtervoegsel voor bestelnummers toevoegen of bewerken

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Bewerk het tekstveld Achtervoegsel in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Voer een combinatie van tekens in: A‑Z, 0‑9 en symbolen.

3. Klik op Opslaan.

Volgende stappen

Nadat uw bedrijfsinformatie is ingevoerd, kunt u uw winkel gaan instellen.