Bedrijfsinstellingen voor je winkel toevoegen

Voordat je begint met het instellen van je Shopify-winkel, moet je een Shopify-account maken en essentiële bedrijfsinformatie voor je winkel toevoegen. Je hoeft niet meteen elk detail te verschaffen, maar zorg ervoor dat je de volgende artikelen toevoegt:

• Winkelnaam
  • Wettelijke bedrijfsnaam en adres
  • Tijdzone winkel
  • Standaard winkelvaluta
  • Standaardgewichtseenheid
  • Wachtwoord om je onlinewinkel te beveiligen

Je Shopify-account maken

Creëer een Shopify-account om te beginnen met het instellen van je winkel. Voer een geldig e‑mailadres, wachtwoord en de naam van je winkel in.

De winkelnaam die je kiest, wordt je primaire domein, bekend als je myshopify-domein, dat er als volgt uitziet: your-store-name.myshopify.com. Je kunt dit vanaf nu gebruiken om je aan te melden bij je winkel.

Je kunt je myshopify-domein niet wijzigen, maar je kunt op elk gewenst moment de naam van je winkel wijzigen, zoals deze op elke pagina van je website wordt weergegeven. Je kunt ook een aangepast domein kopen en dat hoeft niet overeen te komen met je myshopify-domein.

De naam van je onlinewinkel instellen of wijzigen

De naam van je onlinewinkel is de naam die op elke pagina van je website wordt weergegeven.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Voer in het gedeelte Winkelgegevens de naam van je winkel in in het tekstveld Winkelnaam.

3. Klik op Opslaan.

Je wettelijke bedrijfsnaam en adres instellen

Je wettelijke bedrijfsnaam en adres worden op de factuur vermeld. Wanneer het juiste adres wordt vermeld op je Shopify-factuur, kun je Shopify mogelijk als zakelijke kosten aftrekken.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Werk in het gedeelte Winkeladres alle relevante en bewerkbare tekstvelden bij.

3. Klik op Opslaan.

De tijdzone van je winkel instellen of wijzigen

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Tijdzone om een nieuwe tijdzone te selecteren.

3. Klik op Opslaan.

Een winkelvaluta selecteren

Op de pagina Algemene instellingen van je Shopify-beheercentrum kun je kiezen welke valuta's in je winkel worden gebruikt (bijvoorbeeld USD, EUR, CAD, AUD, JPY).

Als je Shopify Payments gebruikt als de betalingsgateway voor creditcards, moet je je valuta wijzigen door de bankrekening- en valuta-instellingen te bewerken die door Shopify Payments worden gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Valuta om een valuta te selecteren.

1. Klik op Opslaan.

Meerdere valuta's weergeven

Met Shopify kun je thema's aanpassen om meerdere valuta's aan je onlinewinkel toe te voegen (alleen voor weergavedoeleinden). Je klanten kunnen alleen afrekenen in de valuta die je hebt ingesteld op de pagina Algemene instellingen in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Lees hier meer over het gebruik van thema's om meerdere valuta's in je onlinewinkel te tonen.

Als je je klanten de mogelijkheid wilt bieden in meerdere valuta's te betalen, moet je een tweede winkel openen. Neem contact op met ons ondersteuningsteam voor meer informatie.

De standaardgewichtseenheid van je winkel instellen of wijzigen

Je kunt kiezen uit de volgende standaardgewichtseenheden:

• Pounds (lb) - imperiaal stelsel
  • Ounces (oz) - imperiaal stelsel
  • Kilogram (kg) - metriek stelsel
  • Gram (g) - metriek stelsel

Kies de gewichtseenheid die het meest geschikt is voor je bedrijf. Dit is slechts de standaardwaarde en deze kan later per product worden bewerkt.

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu Standaardgewichtseenheid om een gewichtseenheid te selecteren:

3. Klik op Opslaan.

De metadata voor je homepage instellen of bijwerken

Metadata, zoals de titel en metabeschrijving van de pagina, worden weergegeven in de resultaten van de zoekmachine. Dit heeft geen invloed op je kansen in een zoekmachine te worden vermeld, maar een goede metabeschrijving kan wel de kans vergroten dat bezoekers doorklikken naar je winkel. Het is een geweldige manier om meer verkeer aan te trekken.

De titel en metabeschrijving moeten uniek zijn voor elke pagina en moeten een beschrijving geven van de inhoud van die pagina. Voor elk product, elke pagina en elk blog in je Shopify-beheercentrum is er een zoekmachinegedeelte waar je de informatie kunt invoeren zoals je wilt dat deze wordt weergegeven op de pagina's met zoekmachinezoekresultaten.

Je kunt een voorbeeld zien van hoe je pagina wordt vermeld als zoekresultaat op een resultatenpagina in Google.

De titel is Black and White Bracelet Pack - no shipping. Er is een limiet van 70 tekens voor titels.

De tekst wordt niet in alle zoekmachnies afgekapt nadat de tekenlimiet is bereikt, maar in de meeste zoekmachines wordt het hele woord afgekapt als de limiet midden in dat woord valt. Dit wordt gedaan om de leesbaarheid te verbeteren.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Voorkeuren.

2. Voer in het gedeelte Titel en metabeschrijving de metadata van je homepage in onder Titel van homepage en Metabeschrijving homepage.

1. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

• Wat gebeurt er als ik de titeltag leeg laat?

In je thema wordt je winkelnaam gevolgd door de titel van de inhoud gebruikt, of de titel van de inhoud gevolgd door je winkelnaam. Als dit is wat je wilt, dan hoef je de titeltag niet te bewerken.

• Waar staat de titeltag in mijn Shopify-thema? Kan ik mijn HTML-pagina's hier niet rechtstreeks voor bewerken?

De titeltag verschijnt slechts in één bestand van je Shopify-thema: theme.liquid . Het bestand theme.liquid wordt op elke pagina van je website gebruikt. De Liquid-tag die de titeltag in het bestand theme.liquid uitvoert, is {{ page_title }}.

Je website bestaat niet uit statische HTML-pagina's die je stuk voor stuk kunt bewerken. Content wordt dynamisch uitgevoerd door een relevante template.

• Mijn medewerker wil mijn webpagina's rechtstreeks bewerken in plaats van via het bestand theme.liquid. Hoe krijg ik FTP-toegang tot mijn website om de HTML van elke pagina te bewerken?

Er is geen FTP-toegang tot je webpagina's. De code voor je title-tag bevindt zich in je theme.liquid-bestand. De code staat in het hoofdelement in theme.liquid. Zie onze SEO-handleiding voor thema-ontwerpers voor meer informatie.

• Ik heb mijn titeltags bewerkt. Waarom kan ik de wijzigingen niet zien wanneer ik Google bezoek?

Je moet misschien een paar weken wachten voordat je bewerkingen in de resultaten van de zoekmachine verschijnen. Het kan even duren voordat zoekmachines je inhoud crawlen en opnieuw indexeren.

Je bestellings-id's opmaken

Je eerste bestellings-ID krijgt standaard de indeling #1001. Daarna wordt de ID verhoogd met 1 voor elke nieuwe bestelling.

Je kunt het nummer waarmee je bestellingen beginnen (1001) niet wijzigen. Maar je kunt wel de indeling van je bestellings-id's aanpassen door een voorvoegsel of achtervoegsel toe te voegen of te bewerken.

Een voorvoegsel voor bestellings-id's toevoegen of bewerken

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Bewerk het tekstveld Voorvoegsel in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Je kunt de # verwijderen of deze vervangen door de tekens A‑Z, 0‑9 of symbolen. Desgewenst kun je dat teken ook door meerdere tekens vervangen.

3. Klik op Opslaan.

Een achtervoegsel voor bestellings-id's toevoegen of bewerken

Stappen:

1. Klik op Algemeen.

2. Bewerk het tekstveld Achtervoegsel in het gedeelte Standaarden en indelingen.

Voer een combinatie van tekens in: A‑Z, 0‑9 en symbolen.

3. Klik op Opslaan.

Volgende stappen

Nadat je bedrijfsinformatie is ingevoerd, kun je je winkel gaan instellen.