De instellingen voor het beheren van je winkel kiezen

Voer de volgende taken uit voordat je je winkel opent voor klanten:

• Voeg een pakkettype toe.
  • Kies de betaalmethoden die je accepteert en waar je betalingen ontvangt.
  • Pas je belastinginstellingen aan.
  • Voeg de verschillende soorten beleid van je winkel aan de betaalpagina toe.

Een pakkettype toevoegen

Je kunt informatie over afmetingen en gewicht van de gewenste pakkettypen opslaan op de pagina Verzending en bezorging in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op Pakket toevoegen.

2. Voer de vereiste informatie over het pakkettype in.

Bij sommige typen verzending gelden beperkingen voor de grootte van de pakketten die je kunt gebruiken om je producten te verzenden. Er wordt een bericht over de beperkingen voor de grootte weergegeven in het dialoogvenster wanneer je een nieuw pakkettype maakt.

1. Klik op Pakket toevoegen.

Locaties instellen (optioneel)

Als je voorraad wilt beheren en bestellingen wilt verwerken vanaf verschillende plekken, kun je locaties gebruiken. Wanneer je meerdere locaties hebt ingesteld en op één locatie de voorraad op is maar er op een andere locatie nog wel voldoende voorraad is, splitst Shopify de bestelling op zodat deze vanuit meerdere locaties wordt vervuld.

Je locaties kunnen retailwinkels, magazijnen, pop-upwinkels, directe leveranciers (dropshipping) of andere locaties zijn waar je je voorraad beheert of voorraad hebt. Met meerdere locaties heb je een beter zicht op de voorraad in je hele bedrijf.

Bij de meeste Shopify-abonnementen kun je tot zes locaties hebben.

Een locatie maken

Stappen:

Nadat je een locatie hebt gemaakt, wordt deze onderaan de lijst voor de volgorde van afhandeling toegevoegd.

Als je meer dan één actieve locatie hebt, moet je de prioriteitsvolgorde voor het afhandelen van bestellingen opgeven. Zie Je locaties instellen voor meer informatie over het uitvoeren van bestellingen met meerdere locaties.

Een betaalmethode instellen

Shopify ondersteunt verschillende betaalmethoden, maar de eenvoudigste manier om betalingen online te accepteren met Shopify is Shopify Payments.

Met Shopify Payments hoef je geen externe betalingsprovider of een merchantaccount in te stellen om betalingen te accepteren. Shopify Payments is volledig geïntegreerd in je winkel en bied je de mogelijkheid je winkel en financiële zaken op één plek te beheren.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Creditcards accepteren op Een provider toevoegen.

2. Selecteer Shopify Payments en klik op Doorgaan.

3. Klik op Accountinstelling voltooien in het gedeelte Shopify Payments.

4. Voer de vereiste details over je winkel en je bankgegevens in.

5. Klik op Accountinstelling voltooien.

Nadat je Shopify Payments hebt ingesteld, kun je je instellingen configureren of een testtransactie in je winkel uitvoeren.

Belastingen instellen

Als merchant moet je mogelijk btw op je producten in rekening brengen en deze btw afdragen. Hoewel belastingwetten complex zijn en vaak kunnen veranderen, kun je Shopify instellen om algemene btw-berekeningen te verwerken. Je kunt ook belastinginstellingen negeren om tegemoet te komen aan unieke belastingwetten en -situaties.

Shopify gebruikt veel standaard btw-tarieven, die regelmatig worden bijgewerkt. Als je de standaardtarieven gebruikt, moet je bevestigen dat ze actueel en correct zijn. Je kunt ze zo nodig altijd vervangen.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je belastinginstellingen correct zijn voor je winkel. En vergeet niet dat je de btw van je winkel moet afdragen. Zie Belastingen voor meer informatie over btw en je Shopify-winkel.

Algemene procedure voor het instellen van belastingen

Er bestaat geen formele lijst met stappen voor het instellen van je belastingen. Gebruik in plaats daarvan deze procedure als richtlijn:

1. Stel de landen in waar je producten wilt leveren als je een onlinewinkel hebt. Je voert deze stap eerst uit omdat de standaard belastingtarieven zijn gebaseerd op de gebieden waar je levert.

2. Gebruik je Shopify POS, stel dan de belastingtarieven in op basis van je winkellocaties. Deze stap zorgt ervoor dat de POS-belastingtarieven zijn gebaseerd op de geografische locatie waar je persoonlijke verkoop plaatsvindt.

3. Stel de belastingtarieven in voor de landen en regio's waar je je producten verkoopt en levert:

- Kies automatische belastinginstellingen of geef handmatig de tarieven op voor staatbelastingen, inclusief belasting op verzending als je in de Verenigde Staten bent gevestigd. - Gebruik de standaardwaarden of geef de tarieven op voor landen en hun regio's waar je bent geregistreerd voor het innen van belastingen als je je niet in de Verenigde Staten bevindt. Je kunt ook opgeven of je belasting op verzending in rekening brengt.

1. Als je digitale producten verkoopt, stel de belastingen in die hierop van toepassing zijn.

2. Wijzig belastingtarieven waar nodig.

Tijdens het instellen van belastingen kun je je instellingen bekijken en controleren op de pagina Belastingen in je Shopify-beheercentrum.

Beleid voor je winkel toevoegen

Voordat klanten een product kopen, moeten ze toegang hebben tot je beleid voor terugbetalingen, privacy en servicevoorwaarden.

Je moet je winkelbeleid toevoegen via een afzonderlijke webpagina. Je verschillende soorten beleid worden weergegeven als links onderaan je betaalpagina.

Stappen:

1. Stel je winkelbeleid in.

2. Ga in een nieuw browsertabblad of -venster naar de pagina Pagina's.

3. Maak een nieuwe pagina.

4. Verplaats vanuit de afrekeningsinstellingen van je winkel elk beleid naar je klembord.

5. Plak de content van het klembord op je nieuwe pagina.

6. Klik op Pagina opslaan.

7. Voeg een link naar je beleidspagina toe, zodat klanten je beleid makkelijk kunnen vinden.

Volgende stappen

Als je klaar bent met het kiezen van de instellingen voor het beheren van je winkel, kun je je voorbereiden op het lanceren van je winkel.