De instellingen voor het beheren van uw winkel kiezen

Voordat u uw winkel opent voor klanten, moet u de volgende taken uitvoeren:

• Voeg een pakkettype toe.
  • Kies de betaalmethoden die u accepteert en waar u betalingen ontvangt.
  • Pas uw belastinginstellingen aan.
  • Voeg de verschillende soorten beleid van uw winkel aan de afrekeningspagina toe.

Een pakkettype toevoegen

U kunt informatie over afmetingen en gewicht van de gewenste pakkettypen opslaan op de pagina Verzendinstellingen in uw Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Pakketten op Pakket toevoegen.

2. Voer de vereiste informatie over het pakkettype in.

Bij sommige typen verzending gelden beperkingen voor de grootte van de pakketten die u kunt gebruiken om uw producten te verzenden. Er wordt een bericht over de beperkingen voor de grootte weergegeven in het dialoogvenster wanneer u een nieuw pakkettype maakt.

1. Klik op Pakket toevoegen.

Locaties instellen (optioneel)

Als u voorraad wilt beheren en bestellingen wilt verwerken vanaf verschillende plekken, kunt u locaties gebruiken. Wanneer u meerdere locaties hebt ingesteld en op één locatie de voorraad op is maar er op een andere locatie nog wel voldoende voorraad is, splitst Shopify de bestelling op zodat deze vanuit meerdere locaties wordt vervuld.

Uw locaties kunnen retailwinkels, magazijnen, pop-upwinkels, directe leveranciers (dropshipping) of andere locaties zijn waar u uw voorraad beheert of voorraad hebt. Met meerdere locaties hebt u een beter zicht op de voorraad in uw hele bedrijf.

Bij de meeste Shopify-abonnementen kunt u tot zes locaties hebben.

Een locatie maken

Stappen:

Nadat u een locatie hebt gemaakt, wordt deze onderaan de lijst voor de volgorde van afhandeling toegevoegd.

Als u meer dan één actieve locatie hebt, moet u de prioriteitsvolgorde voor het afhandelen van bestellingen opgeven. Zie Uw locaties instellen voor meer informatie over het uitvoeren van bestellingen met meerdere locaties.

Een betaalmethode instellen

Shopify ondersteunt verschillende betaalmethoden, maar de eenvoudigste manier om betalingen online te accepteren met Shopify is Shopify Payments.

Met Shopify Payments hoeft u geen externe betalingsprovider of een merchantaccount in te stellen om betalingen te accepteren. Shopify Payments is volledig geïntegreerd in uw winkel en biedt u de mogelijkheid uw winkel en financiële zaken op één plek te beheren.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Creditcards accepteren op Een provider toevoegen.

2. Selecteer Shopify Payments en klik op Doorgaan.

3. Klik op Accountinstelling voltooien in het gedeelte Shopify Payments.

4. Voer de vereiste details over uw winkel en uw bankgegevens in.

5. Klik op Accountinstelling voltooien.

Nadat u Shopify Payments hebt ingesteld, kunt u uw instellingen configureren of een testtransactie in uw winkel uitvoeren.

Belastingen instellen

Als merchant moet u mogelijk btw op uw producten in rekening brengen en deze btw afdragen. Hoewel belastingwetten complex zijn en vaak kunnen veranderen, kunt u Shopify instellen om algemene btw-berekeningen te verwerken. U kunt ook belastinginstellingen negeren om tegemoet te komen aan unieke belastingwetten en -situaties.

Shopify gebruikt veel standaard btw-tarieven, die regelmatig worden bijgewerkt. Als u de standaardtarieven gebruikt, moet u bevestigen dat ze actueel en correct zijn. U kunt ze zo nodig altijd vervangen.

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw belastinginstellingen correct zijn voor uw winkel. En vergeet niet dat u de btw van uw winkel moet afdragen. Zie Belastingen voor meer informatie over btw en uw Shopify-winkel.

Algemene procedure voor het instellen van belastingen

Er bestaat geen formele lijst met stappen voor het instellen van uw belastingen. Gebruik in plaats daarvan deze procedure als richtlijn:

1. Als u een online winkel hebt, stelt u de landen in waar u producten wilt leveren. U voert deze stap eerst uit omdat de standaard belastingtarieven zijn gebaseerd op uw de gebieden waar u levert.

2. Gebruikt u Shopify POS, stel dan de belastingtarieven in op basis van uw winkellocaties. Deze stap zorgt ervoor dat de POS-belastingtarieven zijn gebaseerd op de geografische locatie waar uw persoonlijke verkoop plaatsvindt.

3. Stel de belastingtarieven in voor de landen en regio's waar u uw producten verkoopt en levert:

- Als u zich in de Verenigde Staten bevindt, kiest u automatische belastinginstellingen of geeft u handmatig de tarieven op voor staat-, county- en gemeentelijke belastingen, inclusief belasting op verzending. - Als u zich niet in de Verenigde Staten bevindt, gebruikt u de standaardwaarden of geeft u de tarieven op voor landen en hun regio's. U specificeert ook of u belasting op verzending heft.

1. Als u digitale producten verkoopt, stelt u de belastingen in die hierop van toepassing zijn.

2. Wijzig belastingtarieven waar nodig.

Tijdens het instellen van belastingen kunt u uw instellingen bekijken en controleren op de pagina Belastingen in uw Shopify-beheerder.

Beleid voor uw winkel toevoegen

Voordat klanten een product kopen, moeten ze toegang hebben tot uw beleid voor terugbetalingen, privacy en servicevoorwaarden.

U moet uw winkelbeleid toevoegen via een afzonderlijke webpagina. Uw verschillende soorten beleid worden weergegeven als links onderaan uw afrekeningspagina.

Stappen:

1. Stel uw winkelbeleid in.

2. Ga in een nieuw browsertabblad of -venster naar de pagina Pagina's.

3. Maak een nieuwe pagina.

4. Verplaats vanuit de afrekeningsinstellingen van uw winkel elk beleid naar uw klembord.

5. Plak de inhoud van het klembord op uw nieuwe pagina.

6. Klik op Pagina opslaan.

7. Voeg een link naar uw beleidspagina toe, zodat klanten uw beleid makkelijk kunnen vinden.

Volgende stappen

Nadat u klaar bent met het kiezen van de instellingen voor het beheren van uw winkel, kunt u zich voorbereiden op het lanceren van uw winkel.