Alternatieve belastingtarieven en vrijstellingen

Belastingen worden automatisch berekend in Shopify, maar je kunt deze belastingtarieven overschrijven voor meer controle over de belastingen die je in rekening brengt. Gebruik overschrijvingen als je een van de volgende dingen moet doen:

• bepalen hoeveel belasting je voor een bepaald product in rekening brengt
  • omgaan met BTW-uitzonderingen en vrijstellingen
  • unieke belastingtarieven opgeven voor verzendbestemmingen
  • unieke belastingtarieven opgeven voor klanten die zijn vrijgesteld van belasting.

Je kunt bijvoorbeeld alternatieve tarieven opgeven voor vrijstellingen van staatsbelasting in de Verenigde Staten, provinciale belastingvrijstellingen in Canada of BTW-vrijstellingen in de Europese Unie of het Verenigd Koninkrijk.

Overschrijvingen zijn van toepassing op online verkopen en Shopify POS-verkopen.

Als je een alternatief belastingtarief wilt instellen, kun je een handmatige collectie maken voor de producten die zijn vrijgesteld van belastingen en vervolgens de alternatieve belastingtarieven op die verzameling toepassen.

Als je geen btw hoeft te berekenen, kun je alternatieve belastingtarieven maken en die instellen op 0%. Neem altijd contact op met een lokale belastingdienst om ervoor te zorgen dat je je klanten de juiste belastingtarieven berekent.

Een product vrijstellen van btw

Als je slechts enkele producten hebt die zijn vrijgesteld van belasting, kun je per product voorkomen dat belastingen worden toegepast.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Producten en klik vervolgens op de naam van het product.

2. Verwijder het vinkje bij Belasting berekenen op dit product in het gedeelte Prijsbepaling.

3. Klik op Opslaan.

Een handmatige collectie maken voor producten waarvoor alternatieve belastingtarieven gelden

Als je een alternatief btw-tarief wilt toepassen, moet je eerst de producten waarop dit van toepassing is, groeperen in een specifieke handmatige collectie.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Collecties.

2. Klik op Maak collectie en voer een naam in voor de collectie.

3. Selecteer Handmatig onder Collectietype

4. Als je de collectie wilt verbergen voor je actieve verkoopkanalen, klik op Beheren in het gedeelte Verkoopkanalen om het selectievakje naast de naam van het verkoopkanaal uit te schakelen. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen.

5. Klik op Opslaan.

Alternatieve belastingtarieven op een collectie of op verzendkosten

Je kunt unieke belastingtarieven opgeven voor een collectie met producten of voor verzendkosten.

Het percentage dat je invoert, is het bedrag dat wordt geïnd. Het is niet het vrijgestelde bedrag.

Stappen:

1. Klik op de naam van het land waarvoor je de alternatieve belastingtarieven wilt toepassen.

2. Klik in het gedeelte Alternatieve belastingtarieven op Alternatief belastingtarief toepassen.

3. Als je een alternatief belastingtarief op producten wilt toepassen, klik op Producten in het dialoogvenster Alternatief belastingtarief toepassen voor land.

1. Klik op Selecteer een collectie en selecteer de collectie waarvoor een alternatief belastingtarief nodig is
    2. Selecteer onder Locatie waarop je het alternatieve belastingtarief wilt toepassen.
    3. Voer onder Belastingtarief het belastingbedrag in dat je in rekening wilt brengen voor de producten in de collectie.
    4. Klik op Alternatief tarief toepassen.
  4. Als je een alternatief tarief wilt toevoegen aan de verzendkosten, klik op Verzenden in het dialoogvenster Alternatief belastingtarief toepassen voor land.

1. Selecteer onder Locatie waarop je het alternatieve belastingtarief wilt toepassen.
    2. Voer onder Belastingtarief het belastingtarief in dat je op de verzendkosten wilt toepassen.
    3. Klik op Alternatief tarief toepassen.
  5. Klik op Opslaan.

Klanten die vrijgesteld zijn van belastingen invoeren

Op de pagina Klanten van je Shopify-beheercentrum kun je instellen dat een klant volledig vrijgesteld is van belasting.

Klanten die vrijgesteld zijn van belastingen wordt geen belasting in rekening gebracht wanneer ze een betaling voltooien. Deze klanten moeten betalen met hetzelfde e-mailadres als het e-mailadres dat is vermeld in hun klantaccount.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Klanten.

2. Zoek de klant die je wilt vrijstellen van alle belastingen en klik vervolgens op zijn naam.

3. Klik in het gedeelte Belastinginstellingen op Beheren.

4. Vinkje Belasting innen verwijderen.

5. Klik op Opslaan.

Ingebouwde belastingvrijstellingen

Shopify heeft ingebouwde belastingoverschrijvingen voor twee specifieke gevallen:

• Amerikaanse merchants die kleding verkopen in New York, Massachusetts en Rhode Island
  • Canadese merchants die vape-producten verkopen in Brits Columbia.

Belastingregels betreffende kleding in Amerikaanse staten

De volgende staten hebben belastingvrijstellingen voor bepaalde kledingproducten:

• New York: kledingproducten, schoenproducten en artikelen die worden gebruikt voor het repareren van kledingproducten met een individuele prijs onder de $ 110 zijn vrijgesteld van omzetbelasting. Twee artikelen met een gecombineerde prijs van $ 200 zijn bijvoorbeeld elk vrijgesteld van omzetbelasting, maar een artikel met een individuele prijs van $ 110 is onderworpen aan omzetbelasting.
  • Massachusetts: kledingproducten met een prijs onder de $ 175 zijn vrijgesteld van de staatsomzetbelasting en op kledingproducten met een prijs van meer dan $ 175 wordt alleen belasting geheven op het gedeelte boven de $ 175. Op een kledingstuk met een prijs van $ 200 wordt bijvoorbeeld belasting toegepast op $ 25, omdat de eerste $ 175 onbelast is.
  • Rhode Island: kleding- en schoenproducten met een individuele prijs van $ 250 of minder zijn vrijgesteld van de staatsomzetbelasting en alleen het extra bedrag boven $ 250 is onderworpen aan omzetbelasting. Als een pak bijvoorbeeld $ 275 kost, dan wordt de belasting alleen toegepast op $ 25.

Om ervoor te zorgen dat Shopify de juiste belastingtarieven kan berekenen, moet je winkel fysiek aanwezig zijn in de staat en moet je een collectie maken voor de desbetreffende kledingproducten met de titel belasting:clothing.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Collecties.
    1. Klik op Collectie aanmaken. 3. Voer in de Titel tax:clothing in kleine letters in. 4. Selecteer Handmatig in Type collectie. 5. Zie Handmatige collecties om producten aan de collectie toe te voegen. 6. Optioneel: Wijzig de beschikbaarheid van de collectie om de collectie te verbergen voor je actieve verkoopkanalen. 7. Sla je collectie op.

Nadat je de collectie tax:clothing opslaat, wordt de geldige kledingregel automatisch toegepast en wordt het juiste bedrag aan belasting geïnd voor de producten in die collectie.

Gebruik de collectie tax:clothing alleen voor de staten New York, Massachusetts en Rhode Island. Gebruik andere methoden voor alternatieve belastingtarieven als er in je rechtsgebied een andere kledingvrijstelling van toepassing is of markeer je producten als onbelast in het gedeelte Prijsbepaling van de productpagina.

Productbelastingsregels van Brits-Columbia voor vape-producten

British Columbia hanteert een hoger btw-tarief voor vape-producten. Bovendien wordt btw samengesteld op de PST. Zodat Shopify de juiste belastingtarieven kan berekenen, moet je een collectie maken voor de toepasselijke vape-producten met de titel tax:eliquid_vaporizers.

Zie voor meer informatie over het PST-tarief voor vape-producten de website van de overheid van Brits Columbia.

Voordat je begint:

Als je wilt dat overschrijven correct wordt toegepast, moet je eerst je belastingrekeningen instellen voor Canada en Brits Columbia.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Collecties.
    1. Klik op Collectie aanmaken. 3. Voer in de Titel tax:eliquid_vaporizers in kleine letters in. 4. Selecteer Handmatig in Type collectie. 5. Zie Handmatige collecties om producten aan de collectie toe te voegen. 6. Optioneel: Wijzig de beschikbaarheid van de collectie om de collectie te verbergen voor je actieve verkoopkanalen. 7. Sla je collectie op.

Nadat je de collectie tax:eliquid_vaporizers hebt opgeslagen, worden de toepasselijke omzetbelastingen automatisch toegepast en wordt het juiste belastingbedrag geïnd voor de producten in die collectie.

Gebruik de collectie tax:eliquid_vaporizers alleen voor de provincie Brits Columbia.

Een belastingtarief van 0% instellen voor de meeste van je producten

Als de meeste van of al je producten zijn vrijgesteld van omzetbelasting en je je in een land bevindt dat zowel federale belasting als regionale belastingen heeft, kun je de standaardinstellingen vervangen door 0% in het gedeelte Basisbelastingen.

Voor je producten die wel belastbaar zijn, moet je dan een collectie maken en deze producten eraan toevoegen, en vervolgens een alternatief btw-tarief voor die collectie maken. Ga in dit scenario naar Instellingen > Belastingen en klik op de naam van het land. Geef in het gedeelte Basisbelastingen op dat het regionale belastingtarief wordt toegevoegd aan federale belasting van 0%. Wanneer je vervolgens het alternatieve btw-tarief voor de collectie maakt, kun je opgeven dat je het tarief voor het land of voor een regio in het dialoogvenster Alternatief belastingtarief toepassen voor land negeert.