Veron ohitukset ja verovapautukset

Vaikka Shopify laskee automaattisesti useimmat verot, voit ohittaa verokannat hallitaksesi sitä, kuinka paljon veroa perit tietystä tuotteesta, ja käsitellä poikkeuksia ja vapautuksia. Voit myös määrittää yksilöllisiä verokantoja toimituskohteille tai verovapautetuille asiakkaille.

Voit määrittää ohitukset esimerkiksi seuraaville:

• valtion verovapautukset Yhdysvalloissa
  • provinssien verovapautukset Kanadassa
  • Arvonlisäverovapautukset Isossa-Britanniassa.

Kaikki asettamasi ohitukset koskevat verkko- ja Shopify POS -myyntiä.

Voit määrittää veron ohituksen luomalla verovapaille tuotteille manuaalisen kokoelman ja määrittää sille sitten ohituksen.

Jos sinun ei tarvitse periä myyntiveroa, voit luoda ohituksia ja määrittää nollaprosentin verokannat. Tarkista aina paikalliselta veroviranomaiselta, että perit asiakkailtasi oikean määrän veroja.

Arvonlisäverosta vapautettavan tuotteen määrittäminen

Jos sinulla on vain muutamia verovapaita tuotteita, voit estää verojen soveltamisen näihin tuotteisiin yksitellen.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Shopify adminissa kohtaa Tuotteet ja klikkaa sen jälkeen tuotteen nimeä.

2. Poista käytöstä Hinnoittelu-kohdan Peri vero tästä tuotteesta -valinta.

3. klikkaa Tallenna.

Manuaalisen kokoelma luominen tuotteille, jotka edellyttävät veron ohitusta

Jotta voit käyttää veron ohitusta, sinun täytyy ensin ryhmitellä veromuokatut tuotteet tiettyyn manuaaliseen kokoelmaan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.

2. klikkaa Luo kokoelma -valintaa ja anna sitten kokoelmalle nimi.

3. Valitse Kokoelman tyyppi -kohdasta Manuaalinen

4. Jos haluat piilottaa kokoelman mistä tahansa aktiivisesta myyntikanavasta, valitse Myyntikanavat -kohdasta Hallinnoi ja poista valinta myyntikanavan nimen vieressä olevasta valintaruudusta. Lue lisää myyntikanavan saatavuudesta.

5. klikkaa Tallenna.

Huomautus Piilotettu kokoelma ei ole kauppasi asiakkaiden käytettävissä, mutta voit silti käyttää sitä verojen ohitukseen. Tähän kokoelmaan (piilotettu tai ei) lisätyistä tuotteista tulee verovapaita koko kaupassasi.

Kokoelman tai toimituskulujen verojen ohittaminen

Voit määrittää yksilölliset verokannat tuotekokoelmille tai toimitusmaksuille.

Syötettävä prosenttiarvo on määrä, joka peritään. Kyse ei ole verovapaasta osuudesta.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa sen maan nimeä, johon haluat lisätä veron ohituksen.

2. klikkaa Verojen ohitukset -osassa Lisää veron ohitus -valintaa.

3. Jos haluat lisätä ohituksen tuotteille, klikkaa Lisää veron ohitus maalle -valintaikkunassa kohtaa Tuotteet

1. klikkaa kohtaa Valitse kokoelma ja valitse kokoelma, johon haluat ohituksen
    2. Valitse Sijainti-kohdassa, mihin haluat lisätä ohituksen.
    3. Kirjoita Verokanta-kohtaan vero, jonka haluat periä kokoelman tuotteista.
    4. Valitse Lisää ohitus.
  4. Jos haluat lisätä ohituksen toimitusmaksuille, klikkaa Lisää veron ohitus maalle -valintaikkunassa kohtaa Toimitus.

1. Valitse Sijainti-kohdassa, mihin haluat lisätä ohituksen.
    2. Kirjoita Verokanta-kohtaan verokanta, jota haluat käyttää toimitusmaksuissa:
    3. Valitse Lisää ohitus.
  5. klikkaa Tallenna.

Verovapautettujen asiakkaiden määrittäminen

Voit asettaa asiakkaalle täyden verovapautuksen Shopify adminin Asiakkaat -sivulla.

Verovapautetuilta asiakkailta ei peritä veroa kassamaksun yhteydessä. Näiden asiakkaiden on maksettava kassalla käyttämällä asiakastiliinsä liitettyä sähköpostiosoitetta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Etsi asiakas, jonka haluat vapauttaa kaikista veroista, ja klikkaa sitten hänen nimeään.

3. klikkaa Veroasetukset-osassa kohtaa Hallinnoi.

4. Poista Veloita vero -kohdan valinta.

5. klikkaa Tallenna.

Sisäänrakennetut verovapautukset

Shopify tarjoaa sisäänrakennetun veron ohituksen kahdessa erityistapauksessa:

• Yhdysvaltain kauppiaat, jotka myyvät vaatteita New Yorkissa, Massachusettissa ja Rhode Islandissa
  • Kanadalaiset kauppiaat, jotka myyvät höyrytuotteita Brittiläisen Kolumbian alueella

Vaatetusalan verosäännöt Yhdysvalloissa

Seuraavissa valtioissa on verovapautuksia tietyille vaatetustuotteille:

• New York: Vaatetuotteet ja niiden korjaamiseen käytetyt tuotteet, joiden yksikköhinta on alle 110 dollaria, vapautetaan valtion myyntiverosta. Esimerkiksi kaksi tuotetta, joiden yhteenlaskettu hinta on 200 dollaria, vapautetaan kumpikin myyntiverosta, mutta yhdestä 110 dollaria maksavasta tuotteesta peritään myyntivero.
  • Massachusetts: Vaatetustuotteet, joiden hinta on alle 175 dollaria, vapautetaan osavaltion myyntiverosta, ja vaatetustuotteet, joiden hinta on yli 175 dollaria, verotetaan vain summasta, joka ylittää 175 dollaria. Esimerkiksi vaatekappale, jonka hinta on 200 dollaria, verotetaan 25 dollarin osalta, koska ensimmäistä 175:tä dollaria ei veroteta.
  • Rhode Island: vaate- ja jalkinetuotteet, joiden yksikköhinta on enintään 250 Yhdysvaltain dollaria, vapautetaan osavaltion myyntiverosta, ja vain 250 dollarin ylittävä määrä on myyntiveron alainen. Jos esimerkiksi puvun kustannukset ovat 275 dollaria, vero koskee vain 25 dollaria.

Jotta Shopify voi laskea oikeat verokannat, kaupallasi on oltava fyysinen näkyvyys osavaltiossa ja sinun on luotava kokoelma nimellä tax:clothing sovellettavia vaatetustuotteita varten.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
    1. Napauta Luo kokoelma. 3. Kirjoita otsikkoon tax:clothing pienillä kirjaimilla. 4. Valitse Kokoelman tyyppi -kohdasta Manuaalinen 5. Jos haluat lisätä kokoelmaan tuotteita, tutustu kohtaan Manuaaliset kokoelmat. 6. Valinnainen: Muuta kokoelman saatavuutta niin, että kokoelma piilotetaan kaikista aktiivisista myyntikanavista. 7. Tallenna kokoelma.

Kun olet tallentanut kokoelman tax:clothing , sovellettavaa vaatesääntöä sovelletaan automaattisesti ja kyseisen kokoelman tuotteista peritään oikea määrä veroa.

Käytä tax:clothing-kokoelmaa on vain New Yorkin, Massachusettsin ja Rhode Islandin osavaltioissa. Jos lainkäyttöalueella on käytössä toinen vaatteita koskeva vapautusta, käytä muita veron ohitusmenetelmiä tai merkitse tuotteet verotettamattomiksi tuotesivun Hinnoittelu-osassa.

Brittiläisen Kolumbian höyrytuoteveroa koskevat säännöt

Brittiläisessä Kolumbiassa on käytössä korkeampi PST-hinta höyrytuotteille. Lisäksi GST on yhdistetty PST:hen. Jotta Shopify voi laskea oikeat verokannat, sinun on luotava sovellettaville höyrytuotteille kokoelma nimellä tax:eliquid_vaporizers.

Lisätietoja höyrytuotteiden PST-hinnasta löytyy Brittiläisen Kolumbian hallituksen verkkosivustolta.

Ennen kuin aloitat:

Jotta ohitus onnistuu oikein, sinun on ensin määritettävä verotilit Kanadan ja Brittiläisen Kolumbian osalta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
    1. Napauta Luo kokoelma. 3. Kirjoita otsikkoon tax:eliquid_vaporizers pienillä kirjaimilla. 4. Valitse Kokoelman tyyppi -kohdasta Manuaalinen 5. Jos haluat lisätä kokoelmaan tuotteita, tutustu kohtaan Manuaaliset kokoelmat. 6. Valinnainen: Muuta kokoelman saatavuutta niin, että kokoelma piilotetaan kaikista aktiivisista myyntikanavista. 7. Tallenna kokoelma.

Kun olet tallentanut kokoelman tax:eliquid_vaporizers, sovellettavat arvonlisäverot lisätään automaattisesti, ja kokoelman tuotteista peritään oikea määrä veroa.

Käytä kokoelmaa tax:eliquid_vaporizers ainoastaan Brittiläisen Kolumbian provinssissa.

0 prosentin verokannan asettaminen suurimmalle osalle tuotteista

Jos useimmat tai kaikki tuotteesi on vapautettu myyntiverosta ja olet maassa, jossa on sekä liittovaltion vero ja alueelliset verot, voit ohittaa oletusarvot 0 prosentiksi Perusverot-osassa.

Verotettavien tuotteiden kohdalla sinun on kuitenkin lisättävä tuotteet kokoelmaan ja luotava sitten veron ohitus kyseiselle kokoelmalle. Siirry tässä skenaariossa kohtaan Asetukset > Verot ja klikkaa maan nimeä. Määritä Perusverot-osassa alueelliseksi verokannaksi lisätty 0 % liittovaltion veroon. Kun sitten luot veron ohituksen kokoelmalle, voit määrittää, että ohitat maan tai alueen verokannan Lisää veron ohitus maalle -valintaikkunassa.