Tuoteluokat

Tuoteluokat ovat tunnuksia, jotka annetaan tuotteille tai tuotekokoelmille. Tuoteluokilla osoitetaan ostokseen sovellettavat verovelvoitteet ja -vapautukset. Tuoteluokat valitaan Shopifyn vakiotuoteluokituksesta, joka on ennaltamääritetty ja standardoitu luettelo.

Tuoteluokat ovat hyödyllisiä myös tuotteidesi hallintaa varten, ja niitä voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

Automaattiset tuoteluokkaehdotukset

Kun luot tuotteen ja annat sille nimen, kuvauksen ja lisäät kuvia, näiden tietojen avulla luodaan tuoteluokkaehdotus Shopify Magicin avulla. Voit käyttää ehdotettua luokkaa tai voit valita luokan, joka kuvaa tuotettasi mahdollisimman tarkasti.

Shopify Magic lisää myös luokkien metakenttiä ja arvoja, jotka ovat osuvia tuotteellesi tuotteen tietojen perusteella. Voit säilyttää nämä luokkien metakentät ja lisätä tuotteellesi muita saatavilla olevia tuotteen metakenttiä.

Tämä luokka on vain ehdotus. Se ei ole verotukseen liittyvä ohje. On tärkeää, että varmistat, että tuoteluokka on oikein ennen kuin hyväksyt sen. Keskustele tarvittaessa veroasiantuntijan kanssa.

Voit käyttää ja tarkastella ehdotettuja tuoteluokkia Shopify-ylläpitäjässä. Voit myös siirtyä kaikkien tuotteiden luetteloon, jos haluat valita tuoteluokan manuaalisesti.

Kaikille tuotteille pitää määrittää Shopifyn tuoteluokka. Jos luokkaa ei ole määritetty, tuotteesi tallennetaan luokittelemattomana Näin voi tapahtua myös, jos tuote luodaan CSV-tiedostoa tai sovellusta käyttäen. Jos et haluat tuotteesi olevan luokittelematon, voit lisätä tuotteelle tuoteluokan.

Tuoteluokkien valitseminen ja hallinta

Näet ilmoituksen Tuoteluokat-sivulla, jos tuotteisiin ei ole lisätty tuoteluokkia tai jos tuoteluokkia koskevat ehdotukset odottavat tarkastusta. Tarkastettavat tuotteet näkyvät kahdella välilehdellä. Odottaa tarkistusta -välilehdellä näkyy tuotteet, joille on ehdotettu tuoteluokkia. Tällä välilehdellä ehdotettuja tuoteluokkia ei oteta käyttöön, ellet hyväksy niitä. Tuotteet, joilla ei ole ehdotuksia, näkyvät Odottaa valintaa -välilehdellä, ja ne täytyy valita manuaalisesti.

Voit soveltaa tuoteluokkia tuotteisiisi seuraavilla tavoilla:

Tuoteluokkien valitseminen tai hyväksyminen yksitellen

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.

2. Klikkaa Alueasetukset-osiossa Yhdysvallat.

3. Klikkaa Verokannan hallinta ‑osiosta Luokittelemattomat tuotteet.

4. Etsi Tuoteluokat-sivulta tuote, jonka haluat valita tai hyväksyä.

5. Tee joku seuraavista:

• Jos tuoteluokkaa ehdotetaan, hyväksy ehdotus:
      1. Klikkaa Tuoteluokka-ruudun valintamerkkiä.
      2. Klikkaa Tallenna.

- Jos luokkaa ei ole valittu tai valintaa pitää korjata, hae tuoteluokkaa ja valitse se: 1. Klikkaa Tuoteluokka-ruudussa x. 2. Kirjoita tuotekuvaus Tuoteluokka-ruutuun. 3. Klikkaa tuoteluokkaa, kun näet sopivan ehdotuksen. 4. Klikkaa Tallenna.

Useiden tuoteluokkien valitseminen tai hyväksyminen kerralla

1. Siirry Shopify Adminissasi kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.

2. Klikkaa Alueasetukset-osiossa Yhdysvallat.

3. Klikkaa Verokannan hallinta ‑osiosta Luokittelemattomat tuotteet.

4. Klikkaa Tuoteluokat-sivulla valintaruutua kaikkien niiden tuotteiden vieressä, jotka haluat valita tai hyväksyä.

5. Tee joku seuraavista:

• Jos sinulle annetaan ehdotuksia, hyväksy ehdotettu tuoteluokka kaikille valituille tuotteille:
      1. Klikkaa tuoteluettelon yltä Hyväksy ja tallenna.
      2. Klikkaa Hyväksy ja tallenna kaikki.

- Jos näkyvillä on ehdotuksia, mutta ne kaipaavat korjauksia, etsi ja valitse valittujen tuotteiden tuoteluokka: 1. Kirjoita muokattavan tuotteen tuotekuvaus Tuoteluokka-ruutuun. 2. Klikkaa tuoteluokkaa, kun näet sopivan ehdotuksen. 3. Klikkaa Tallenna.

- Jos ehdotuksia ei ole annettu, etsi ja valitse tuoteluokka kaikille valituille tuotteille: 1. Klikkaa tuoteluettelon yltä Valitse luokka. 2. Kirjoita tuotekuvaus Valitse luokka -ruutuun. 3. Klikkaa tuoteluokkaa, kun näet sopivan ehdotuksen. 4. Klikkaa Hyväksy ja tallenna kaikki.

Tuoteluokan valitseminen CSV-tiedostoa käyttämällä

Voit tuoda tuoteluokkia CSV-tuotetuonnin avulla. Jos haluat varmistaa, että tuoteluokkiesi arvot vastaavat Shopifyn ennalta määritettyä luetteloa, katso Shopifyn vakiotuoteluokitus.

Voit ladata CSV-esimerkkitiedoston, tarkastella sitä ja käyttää sitä mallina.

Olemassa olevien tuoteluokkien siirtäminen

Shopifyn vakiotuoteluokituksen lanseeraus tarkoittaa, että joitakin aiemmin käytettyjä tuoteluokkia on ehkä muutettu tai korvattu.

Jos aiemmin käyttämäsi luokka on muuttunut, sinulle suositellaan luokkaa, joka vastaa parhaiten tuotteen tietoja. Jos luokkaa ei ole, tuotteesi tallennetaan luokittelemattomiin. Näin voi tapahtua myös, jos tuote luodaan CSV-tiedostolla tai sovelluksella.

On tärkeää, että tarkistat nämä suositukset ja kaikki luokittelemattomat tuotteet, jotta voit varmistua, että ne vastaavat tuotteitasi. Kun tarkastelet tuotteita, voit suorittaa jommankumman seuraavista toimenpiteistä:

• Hyväksy suositeltu luokka: Jos ehdotettu luokka vastaa tarkasti tuotettasi, voit hyväksyä ehdotuksen.
  • Tutustu uusiin luokkiin: Jos ehdotettu luokka ei sovi, jos tuotteesi on luokittelematon tai jos haluat tutustua muihin luokkiin, voit tarkastella Luokka-pudotusvalikkoa Shopify Adminin tuotesivulta. Voit myös etsiä Shopifyn vakiotuoteluokituksesta tuotteellesi paremmin soveltuvan luokan.

Lue lisää siitä, mitkä luokat ovat muuttuneet Shopifyn vakiotuoteluokituksessa.

Verojen laskeminen tuoteluokkia käyttämällä

Kun olet luokitellut tuotteesi, niitä käytetään automaattisesti verovelvollisuuksien määrittämiseen, kun myyt tietylle alueelle. Tuoteluokkien käyttäminen parantaa verojen perimisen tarkkuutta ja vähentää veron ohitusten tarvetta.

Oletetaan esimerkiksi, että myyt T-paitoja. New Yorkissa alle 110 USD:n arvoiset vaatteet ja jalkineet ovat vapautettu New Yorkin kaupungin ja New Yorkin osavaltion myyntiverosta. Jos tuotteillesi on määritetty oikeat tuoteluokat, näitä veroja ei veloiteta, kun myyt tuotteitasi asiakkaille New Yorkissa. Jos näitä tuotteita koskevat säännöt muuttuvat tulevaisuudessa, tapa, jolla tuotteidesi veron osuus lasketaan, päivitetään automaattisesti eikä sinun tarvitse tehdä mitään.

Jos määrität tuoteluokan tuotteelle, jolla ohitus on käytössä, ohitus ohittaa tuoteluokkien verolaskelmat. Tämä koskee myös kokoelmaan perustuvia veron ohituksia. Harkitse tuoteluokkiesi kanssa ristiriidassa olevien tuotteiden veron ohitusten poistamista. Jos kuitenkin olet tietoinen verosäännöistä, joita ei lasketa tuoteluokkien mukaan, säilytä tuotteiden veron ohitukset.

Sinun ei tarvitse käyttää tuoteluokkia. Jos päätät olla käyttämättä tuoteluokkia tuotteissasi, sinun on käytettävä veron ohituksia ja päivitettävä ne manuaalisesti.

Rajoitukset

On olemassa tilanteita, joissa tuoteluokkia ei voida käyttää verojen laskemiseen:

• Ala- tai tuotekohtaiset verot, jotka aiheuttavat erillisen verorivin, kuten elektroniikkajätemaksu.
  • Verot, jotka perustuvat tilavuuteen, painoon, ainesosiin tai kokoon, kuten valmisteverot.
  • Saman tuotteen eri versiot eivät voi kuulua eri tuoteluokkiin.
  • Yhdeksi paketiksi kootut tuotteet kuuluvat yhteen tuoteluokkaan.
  • Tuoteluokkia ei synkronoida Shopifyn ja eri markkinapaikkojen, kuten Metan tai Googlen välillä.
  • Tuoteluokkia ei sovelleta tilauksiin, jotka eivät ole oikeutettuja Shopify Tax -veroon.
  • Veron ohituksia sisältävät tuotteet ja luokat.

Verojen testaaminen tuoteluokkien avulla

Koska verokantojen esikatseleminen ei ole mahdollista, suosittelemme luomaan tilausluonnoksia, jotta voit vahvistaa, että tuotteidesi verotus vastaa odotuksiasi. Jos tuloksena saamasi verolaskelma ei vastaa odotuksiasi, tarkista tuotekoodi ja varmista, että se on oikein. Jos tarvitset apua tuoteluokkien määrittämisessä, ota yhteyttä Shopify-tukeen. Jos et ole varma, ovatko määrittämäsi tuoteluokat oikein, ota yhteyttä veroasiantuntijaan.