Data Exporter

Shopify tarjoaa kauppiaille puitteet kyseisen lain noudattamiseen, mutta jokaisen kauppiaan tilanne on ainutlaatuinen. On tärkeää konsultoida paikallisia lakiasiantuntijoita, jolloin voit varmistua siitä, että noudatat kaikkia paikallisia lakeja ja määräyksiä. Shopify ei lähetä verotietoja puolestasi, mutta tarjoamme tavan tietojen viemiseen itse asianmukaisessa muodossa. Verotietojen toimitustapa riippuu paikallisesta tai kansallisesta veroviranomaisesta.

Data Exporter ‑sovelluksella voit viedä kauppasi tietoja, kuten tilauksia, tuotteita ja käyttäjiä, jos veroviranomaiset pyytävät näitä tietoja. Data Exporter ‑sovellus kokoaa tietoja yhteen seuraavien määräysten vaatimusten mukaisesti:

Sähköiset myynninestotyökalut (Electronic Sales Suppression Tools, ESST)

Yritysten, joilla on verovelvoitteita Australiassa, on pidettävä kirjaa kaikista tapahtumistaan, myös elektronisten myyntipistejärjestelmien luomista kirjauksista. Näiden tietojen manipuloiminen sähköisillä myynninestotyökaluilla (ESST) tai tietojen ilmoittamatta jättäminen muilla tavoin on rikos. Data Exporter ‑sovelluksella voit viedä Shopify Point of Sale ‑sovelluksessa tehdyt täydelliset tapahtumatiedot ja näin varmistaa, että noudatat sovellettavia veromääräyksiä.

Lisätietoja ESST-määräyksistä löytyy sähköisten myynninestotyökalujen kieltoa käsittelevästä kohdasta.

Data Exporter ‑sovelluksen avulla voit ladata kaupastasi seuraavia tiedostoja varmistuaksesi, että toimit ESST-määräysten mukaisesti:

• order_lines.csv
  • orders.csv
  • products.csv
  • users.csv.

88 artikla

Ranskan hallitus on määrännyt, että 1. tammikuuta 2018 alkaen kaikilla Ranskassa toimivilla ALV-velvollisilla kauppiailla on oltava sertifioitu tietojärjestelmä. Tällä lainsäädännöllä pyritään ehkäisemään veropetoksia.

Artiklan 88 vaatimuksien täyttämiseksi Ranskassa sinun on ladattava Loi Anti-Fraude TVA -asiakirja ja säilytettävä se huolella.

Data Exporter ‑sovelluksen avulla voit ladata kaupastasi seuraavia tiedostoja varmistuaksesi, että toimit 88 artiklan mukaisesti:

• order_lines.csv
  • order_tax_lines.csv
  • orders.csv
  • products.csv
  • tender_transactions.csv
  • users.csv.

GoBD

Saksassa GoBD määrittää periaatteet kirjojen, tallenteiden ja asiakirjojen asianmukaiselle hallinnalle ja sähköiselle varastoinnille ja tietojen käytölle. Se säätelee kaikkia määräyksiä, jotka Saksan veroviranomaiset asettavat kirjanpidolle ja verotukseen liittyville tiedoille, jotka ovat joko sähköisessä muodossa tai paperimuodossa. Se linjaa myös, miten Saksan veroviranomaiset voivat käyttää sähköisiä tietoja verotarkastusten aikana. GoBD auttaa sinua ymmärtämään, mitä tietoja verotoimisto vaatii sinua säilyttämään ja määrittelee, mitä tilintarkastajalla on lupa tehdä osana verontarkastusta.

GoBD on ollut voimassa 1. tammikuuta 2015 alkaen. Se korvaa sitä edeltäneet tiedonkäytön ja asiakirjojen todennettavuutta koskevat periaatteet (GDPdU) ja asianmukaisen tietokoneistetun kirjanpitojärjestelmän periaatteet (GoBS).

Data Exporter ‑sovelluksen avulla voit ladata kaupastasi seuraavia tiedostoja varmistuaksesi, että toimit GoBD-määräysten mukaisesti:

• gobd.dtd
  • index.xml
  • order_lines.csv
  • orders.csv
  • products.csv
  • users.csv.

Data Exporter ‑sovelluksen asentaminen

1. Siirry Data Exporter -sovelluksen sivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Vie kaupan tietoja Data Exporter ‑sovelluksella

Tilin omistaja tai kuka tahansa, jolla on pääsy sovelluksiin, voi viedä kaupan tietoja Data Exporter ‑sovelluksella. Viennit tallennetaan Zip-tiedostoon, ja tiedoston latauslinkki lähetetään sähköpostitse tilin omistajalle. Vienti-Zip-tiedoston latauslinkki vanhenee seitsemän päivän kuluttua.

1. Valitse Shopify Administa Sovellukset.
  2. Klikkaa Shopify Data Exporter.
  3. Valitse Vie kaupan tietoja ‑osiossa Vientityyppi.
  4. Valitse vuosi, jonka haluat viedä.
  5. Klikkaa Vie.