Veropalvelut Avalara AvaTaxia käyttäen

Avalara AvaTax on arvonlisäohjelmisto, joka automatisoi verolaskelmat ja veroilmoitusprosessin. Avalara tarjoaa reaaliaikaisia verokantoja yli 12 000 verotusalueelta (kun taas Shopifyn verot perustuvat postinumeroihin).

Jos kaupallasi on Shopify Plus -sopimus ja sinulla on AvaTax-tili, voit aktivoida Avalara AvaTaxin sopimuksessasi. Avalara AvaTaxin aktivoinnin jälkeen, voit käyttää sitä Shopify adminissa ja veloittaa veroja kaupassasi sen palveluilla Shopifyn sisäänrakennetun verokoneen sijasta. Avalara AvaTax toimii myös Android- ja iOS-laitteille tarkoitetuissa Shopify POS -järjestelmässä.

Avalara AvaTaxin avulla voit:

• saada tarkat ja ajantasaiset verosäännöt yli 12 000 eri hallintoalueelta
  • hienosäätää verosääntöjä yrityksesi tarpeiden mukaan
  • tuottaa tarkkoja raportteja yrityksesi veroista

Jos Avalara ei tällä hetkellä kuulu sopimukseesi mutta haluat lisätä sen, ota yhteyttä Shopify Plus -tukeen.

Rajoitukset ja tunnetut ongelmat

• Avalara AvaTax ‑sovelluksessa on tuki arvonlisäverolle, mutta ei vapautuksille arvonlisäverosta. Voit käyttää Avalaraa arvonlisäveron laskemiseen, mutta Avalara ei kerää arvonlisäverotunnisteita, joita tarvitaan arvonlisäverosta ja veronpalautuksista raportoitaessa.
  • Jos palautat tilauksesta esim. dollarin valitsematta samalla jotain artikkelia tai täydentämättä varastoa, palautetun veron määrää ei tule koskemaan mitään tiettyä artikkelia eikä Avatax Consele luo palautusdokumenttia.
  • Sinun täytyy tehdä tarvittavat Shopify Tax-asetukset, vaikka käyttäisikin Avalara AvaTaxia. Jos Avalara ei ole tilapäisesti käytettävissä, järjestelmä laskee Shopifyn verokannoista tilauksen verot.
  • Jotkut kolmannen osapuolen palvelut saattavat raportoida Avalaralle, mikä johtaa tilauksia koskevan tiedon kahdentumiseen. Jos sinulla on palvelu, joka raportoi tilaukset Avalaralle, voit muuttaa asetuksesi niin, että Shopify ei voi myöskään raportoida tilauksista. Siirry Shopify admin -paneelissa Settings > Taxes(Asetukset > Verot) -kohtaan, avaa Avalara-asetukset ja poista rasti Send documents to AvaTax (Lähetä dokumentit AvaTaxille) -valintaruudusta.
  • Palvelua, jota on käytetty tilauksen verojen laskemiseen, ei ole erikseen mainittu tilaussivulla. Jos sinun täytyy määrittää, miten tietyn tilauksen verot on laskettu, tarkista tilaussivulla oleva teksti. - Manuaalisesti lasketuissa verokannoissa ei näy osavaltion nimeä, vaan niissä näkyy vain yleinen verokanta. Esimerkiksi: State Tax 7.25% $7.40

• Shopifyn automaattisesti laskemissa verokannoissa näkyy osavaltion, piirikunnan ja kaupungin nimi. Esimerkiksi: CA State Tax 7.25% $7.40
    • Avalaran laskemissa verokannoissa näkyy osavaltion, piirikunnan ja kaupungin nimi. Teksti on kirjoitettu kokonaan isoilla kirjaimilla. Esimerkiksi: CA STATE TAX 7.25% $7.40
  • Tilaukset, jotka on tehty Shopify Payments -testitilassa lasketaan Avalaralla, mutta niitä ei ole sidottu Avalaralle eivätkä ne näy siellä.

Lisätietoja