Avalara-verokoodien määrittäminen

Kun olet liittänyt Avalara-tilisi Shopifyhin, voit määrittää tuotteillesi Avalara-verokoodit. Näin voit veloittaa veroja kaupassasi Avalaran palvelujen avulla Shopifyn sisäänrakennetun verokoneen sijaan.

Plus Avalara AvaTax voidaan lisätä vain Shopify Plus -sopimuksiin.

Oletusverokoodit

Avalaran verokoodit ovat yksilöllisiä tunnisteita, joita voit käyttää kauppasi tuotteissa ja tuoteversioissa. Verokoodit yksilöivät luokan, johon tuote kuuluu, ja määrittävät verosäännöt, jotka myyntipaikan perusteella koskevat tuotetta.

Kun käytät Avalara AvaTaxia, tuotteillesi annetaan aluksi oletusverokoodi, P000000. Jos myyt tuotteita tai palveluja, joissa on käytettävä eri koodia, voit muuttaa kyseisten tuotteiden verokoodin.

Verokantojen määrittäminen

Ennen kuin aloitat Avalara AvaTax -verokoodien määrittämisen, varmista, että suoritat seuraavat tehtävät Shopify adminissa ja Avalara-tililläsi:

• Määritä verokannat Shopify adminissa. Jos Avalaran palvelu on tilapäisesti poissa käytöstä, Shopifyn veroasetukset määrittävät tuotteidesi ja toimituksen verokannat.

• Määritä Avalara AvaTax -tililläsi nexus-alueet ilmoittaaksesi AvaTaxille, milloin ja missä yrityksesi laskee ja ilmoittaa verot. Jos myyt alueilla, joita et ole määrittänyt Avalara AvaTaxissa, tuloksena saatava verolaskelma palauttaa arvon nolla.

• Jos käytät Shopify POSia eri paikassa myymiseen, sinun on tehtävä Avalarassa seuraavat toimet:

• Varmista, että kaikki annetut tarvittavat verotiedot ovat samat sekä Shopifyssa että Avalarassa.

Tuotteen AvaTax-koodin asettaminen

AvaTax lisää oletusarvoisen verokoodin jokaiseen Shopify-kaupan tuotteeseen. Fyysisten tuotteiden oletusarvoinen verokoodi on P000000.

Varmista, että jokaisen Shopify adminissa olevan tuotteen tai tuoteversion verokoodiksi on asetettu kyseisen tuotteen Avalara-verokoodi .

Toimintovaiheet:

1. Etsi tuotteellesi verokoodit AvaTax-järjestelmästä.

2. Siirry Shopify adminissa kohtaan Tuotteet ja klikkaa tuotetta.

3. klikkaa Hinnoittelu-osiossa Verokoodi -kenttää ja syötä asianmukainen verokoodi.

1. Klikkaa Tallenna.

Verokoodien käyttäminen useissa tuotteissa ja versioissa

Voit lisätä verokoodeja useisiin tuotteisiin ja versioihin samalla kertaa käyttämällä Shopify admin API:n Tuote- tai Tuoteversio-resursseja tai käyttämällä Shopify Adminissa tuotteiden joukkoeditoria .

Seuraavassa esimerkissä verokoodi PC040101 lisätään Acme-esiliinan versioon:

PUT /admin/variants/variant[id]

{
"variant": {
"option1": "Acme Apron",
"price": "99.00",
"tax_code":"PC040101"
}
}

Seuraavassa esimerkissä Youth-tuoteversiolle lisätään verokoodi PC040413:

"product": {
"title": "Tests-12345",
"body_html": "Hi",
"vendor": "Burton",
"product_type": "Snowboard boots",
"variants": [
"option1": "Youth",
"price": "10.00",
"sku": 123,
"tax_code": "PC040413"

"option1": "Adult",
"price": "20.00",
"sku": "123"