Digitaalisten tuotteiden verot

Digitaaliset tavarat ovat ladattavia tiedostoja tai muita sähköisesti toimitettavia tuotteita. Euroopan unionin (EU) alueella asuvien kuluttajien on maksettava arvonlisävero (ALV) digitaalisista tuotteista omassa maassaan sovellettavan verokannan mukaan riippumatta siitä, missä maassa myyjä toimii.

Joillakin lainkäyttöalueilla sinun ei tarvitse periä myyntiveroa digi-tuotteista. Tarkista paikalliselta veroasiantuntijalta omaa aluetta koskevasi säädökset.

Digitaalisen tuotteen vapauttaminen veroista

Jos kauppiaalla on vain muutamia digitaalisia tuotteita, jotka on vapautettu veroista, kauppias voi estää verotuksen soveltamisen tällaisiin yksittäisiin tuotteisiin. Digitaaliset tuotteet eivät vaadi toimitusta perinteisessä mielessä, joten kauppias voi samalla poistaa toimitusominaisuuden valinnan.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa muokattavaa tuotetta.
  3. Poista käytöstä Hinnoittelu-kohdan Peri vero tästä tuotteesta -valinta.
  4. Valitse Toimitus-osiosta Tämä on fyysinen tuote.
  5. Klikkaa Tallenna.

Suuren digitaalisten tuotteiden määrän vapautus veroista joukkopäivityksen avulla

Jos sinun on vapautettava suuri määrä digitaalisia tuotteita veroista samanaikaisesti, voit tehdä vapautuksen joukkopäivityksen avulla. Tällaisessa menettelyssä sinun on tiedettävä, miten .csv-tiedostoja muokataan.

Tee näin:

1. Vie päivitettävät tuotteet .csv-tiedostona ja muokkaa sitten arvoja seuraavissa sarakkeissa:
Tuote-CSV-tiedostossa muokattavat kentät
CSV-tiedoston kenttä Määrite
Variant Requires Shipping Aseta tämä arvo epätodeksi.
Variant Taxable Aseta tämä arvo epätodeksi.
Variant Grams Aseta tämä arvo arvoon 0.
  1. Kun olet tehnyt .csv-tiedostoon haluamasi muutokset, tuo se kauppaasi. Muista valita kohta Korvaa kaikki tämänhetkiset tuotteet, joilla on sama nimi

Digitaaliset hyödykkeet Euroopan unionissa

EU:n lainsäädännössä digitaaliset tavarat määritellään lähetyksiksi, televiestinnäksi ja palveluiksi, jotka toimitetaan vastaanottajalle sähköisesti perinteisten toimitustapojen asemasta. Verkkokaupan lähettämät lahjakortit eivät sisälly määritelmään.

Voit lukea tästä kohdasta EU:n digitaalisiin palveluihin sovellettavista ALV-säännöistä. Varmista veroasiantuntijalta, miten EU:n arvonlisäverosääntöjä sovelletaan sinuun.

Asiakkaan sijaintiin perustuva ALV

Jos myyt digitaalisia tuotteita EU:ssa oleville asiakkaille, sinunon veloitettava ALV asiakkaan sijainnin perusteella.

Jos olet esimerkiksi alankomaalainen kauppias ja myyt digitaalisen tuotteen Saksassa olevalle asiakkaalle, sinun on veloitettava asiakkaalta Saksan 19 prosentin arvonlisävero. Voit ottaa käyttöön EU:n digitaalisten arvonlisäverokantojen ominaisuuden helpottamaan tätä prosessia.

ALV:n rekisteröinti

Voit rekisteröidä ALV:n jollakin seuraavista tavoista:

• Rekisteröidy ALV:n maksajaksi jokaisessa EU:n maassa, jossa sinulla on liiketoimintaa.
  • Rekisteröidy arvonlisäveron erityisjärjestelmään (Mini One-Stop-Shop, MOSS) EU:n jäsenmaassa tai -alueella. Paikallinen veroviranomainen antaa sinulle lisätietoja MOSS-järjestelmään rekisteröitymisestä.

Todisteet ostajan sijainnista

Jos myyt digitaalisia tuotteita, jotkut veroviranomaiset vaativat, että sinun on hankittava ja kirjattava kaksi erillistä todistetta ostajan sijainnista. Shopify toimittaa sinulle jokaisesta tilauksesta laskutusosoitteen ja asiakkaan IP-osoitteen. Laskutusosoite näkyy tilaussivulla. Voit varmentaa IP-osoitteen klikkaamalla Näytä koko analyysi Petosanalyysi-kohdassa.

Jos IP-osoite näyttää olevan peräisin eri maasta kuin laskutusosoite, sinun pitää hankkia toinen todiste osoitteiden sijainnista. Tarkista veroasiantuntijalta, onko sinulla veroviranomaisille riittävät todisteet.

Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkantojen käyttöönotto

Voit yksinkertaistaa arvonlisäveron perimistä digitaalisista tuotteista lisäämällä arvonlisäverokannat automaattisesti jokaiseen EU-maahan.

Jos otat käyttöön digitaalisia tuotteita koskevat arvonlisäkannat, järjestelmä luo kokoelman, ja aina kun myyt kokoelman tuotteita, myyntitapahtumaan sovelletaan asiakkaan laskutusosoitteen perusteella automaattisesti oikeaa arvonlisäkantaa.

Kun olet ottanut käyttöön arvonlisäverokannat, järjestelmä luo manuaalisen tuotekokoelman, jossa on automaattisesti määritetyt ALV-asetukset kutakin EU-maata varten. Oletuskokoelmaa kutsutaan nimellä digitaalisten hyödykkeiden ALV, mutta voit muuttaa tätä ja käyttää sitä mihin tahansa manuaaliseen kokoelmaan. Katso lisätietoja kohdasta Digitaalisten arvonlisäverokantojen soveltaminen toiseen kokoelmaan.

Tee näin:

Digitaalisten hyödykkeiden arvolisäverokantojen soveltaminen toiseen kokoelmaan

Kun olet luonut ensimmäisen Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisävero -kokoelman, voit soveltaa sen verokantoja johonkin toiseen digitaalisten hyödykkeiden kokoelmaan.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Verolaskelmat-kohdasta Vaihda kokoelmaa.
  3. Hae kokoelma, jota haluat käyttää, tai valitse kokoelma luettelosta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Tarkista käyttämäsi arvonlisäkannat

Jos olet ottanut käyttöön Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverokannat, näet toimitusmaihisi sovellettavat ALV-asetukset.

Ennen kuin alat tarkastella hintoja, varmista, että kukin maa on mukana Toimitusalueluettelossasi.

Tee näin:

Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkantojen poistaminen käytöstä

Jos poistat EU:n digitaaliset arvonlisäkannat -ominaisuuden käytöstä ja otat sen sitten uudelleen käyttöön, sinun on määritettävä ensisijainen kokoelmasikohde uudelleen, jos et ole käyttänyt oletusarvoa.