Digitaalisten tuotteiden verot

Digitaaliset tavarat ovat ladattavia tiedostoja tai muita sähköisesti toimitettavia tuotteita. Euroopan unionin (EU) alueella asuvien kuluttajien on maksettava arvonlisävero (ALV) digitaalisista tuotteista omassa maassaan sovellettavan verokannan mukaan riippumatta siitä, missä maassa myyjä toimii.

Joillakin lainkäyttöalueilla sinun ei tarvitse periä myyntiveroa digi-tuotteista. Tarkista paikalliselta veroasiantuntijalta omaa aluetta koskevasi säädökset.

Digitaalisen tuotteen vapauttaminen veroista

Jos kauppiaalla on vain muutamia digitaalisia tuotteita, jotka on vapautettu veroista, kauppias voi estää verotuksen soveltamisen tällaisiin yksittäisiin tuotteisiin. Digitaaliset tuotteet eivät vaadi toimitusta perinteisessä mielessä, joten kauppias voi samalla poistaa toimitusominaisuuden valinnan.

Toimintovaiheet:

1. Avaa tuote.

2. Poista käytöstä Hinnoittelu-kohdan Peri vero tästä tuotteesta -valinta.

3. Poista Toimitus-osiossa Tämä on fyysinen tuote -valinta.

4. Napauta Tallenna.

Suuren digitaalisten tuotteiden määrän vapautus veroista joukkopäivityksen avulla

Jos sinun on vapautettava suuri määrä digitaalisia tuotteita veroista yhdellä kertaa, voit tehdä vapautuksen joukkopäivityksen avulla. Tällaisessa operaatiossa sinun on tiedettävä, miten .csv-tiedostoja on muokattava,

Toimintovaiheet:

1. Vie päivitettävät tuotteet .csv-tiedostona ja muokkaa sitten arvoja seuraavissa sarakkeissa:
Tuote-CSV-tiedostossa muokattavat kentät
CSV-tiedoston kenttä Määrite
Variant Requires Shipping Aseta tämä arvo epätodeksi.
Variant Taxable Aseta tämä arvo epätodeksi.
Variant Grams Aseta tämä arvo arvoon 0.
  1. Kun olet tehnyt .csv-tiedostoon haluamasi muutokset, tuo se kauppaasi. Tarkista vaihtoehto Korvaa kaikki tämänhetkiset tuotteet, joilla on sama käyttäjänimi.

Digitaaliset tavarat Euroopan unionissa

EU:n lainsäädännössä digitaaliset tavarat määritellään lähetyksiksi, televiestinnäksi ja palveluiksi, jotka toimitetaan vastaanottajalle sähköisesti perinteisten toimitustapojen asemasta. Verkkokaupan lähettämät lahjakortit eivät sisälly määritelmään.

Voit lukea tästä kohdasta EU:n digitaalisiin palveluihin sovellettavista ALV-säännöistä. Varmista veroasiantuntijalta, miten EU:n arvonlisäverosääntöjä sovelletaan sinuun.

Asiakkaan sijaintiin perustuva ALV

Jos myyt digitaalisia tuotteita EU:ssa oleville asiakkaille, sinunon veloitettava ALV asiakkaan sijainnin perusteella.

Jos olet esimerkiksi alankomaalainen kauppias ja myyt digitaalisen tuotteen Saksassa olevalle asiakkaalle, sinun on veloitettava asiakkaalta Saksan 19 prosentin arvonlisävero. Voit ottaa käyttöön EU:n digitaalisten arvonlisäverokantojen ominaisuuden helpottamaan tätä prosessia.

ALV:n rekisteröinti

Voit rekisteröidä ALV:n jollakin seuraavista tavoista:

• Rekisteröidy ALV:n maksajaksi jokaisessa EU:n maassa, jossa sinulla on liiketoimintaa.
  • Rekisteröidy Mini One-Stop-Shop -arvonlisäveron erityisjärjestelmään (MOSS) siinä EU-maassa, jossa asut. Paikallinen veroviranomainen (esimerkiksi HM Revenue & Customs Yhdistyneessä kuningaskunnassa) antaa sinulle lisätietoja MOSS:iin rekisteröitymisestä.

Todisteet ostajan sijainnista

Jos myyt digitaalisia tuotteita, jotkut veroviranomaiset vaativat, että sinun on hankittava ja kirjattava kaksi erillistä todistetta ostajan sijainnista. Shopify toimittaa sinulle jokaisesta tilauksesta laskutusosoitteen ja asiakkaan IP-osoitteen. Laskutusosoite näkyy tilaussivulla. Voit varmentaa IP-osoitteen napauttamalla Näytä koko analyysi Petosanalyysi-kohdassa.

Jos IP-osoite näyttää olevan peräisin eri maasta kuin laskutusosoite, sinun pitää hankkia toinen todiste osoitteiden sijainnista. Tarkista veroasiantuntijalta, onko sinulla veroviranomaisille riittävät todisteet.

Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkantojen käyttöönotto

Voit yksinkertaistaa arvonlisäveron perimistä digitaalisista tuotteista lisäämällä arvonlisäverokannat automaattisesti jokaiseen EU-maahan.

Jos otat käyttöön digitaalisia tuotteita koskevat arvonlisäkannat, järjestelmä luo kokoelman, ja aina kun myyt kokoelman tuotteita, myyntitapahtumaan sovelletaan asiakkaan laskutusosoitteen perusteella automaattisesti oikeaa arvonlisäkantaa.

Toimintovaiheet:

1. Napauta veroasetukset -osiossa Ota käyttöön -valintaa:

Ota käyttöön EU:n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkannat Veroasetukset -kohdassa

2. Napauta valintaikkunassa Ota käyttöön EU:n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverot:

Vahvista ja ota käyttöön EU:n digitaalisten hyödykkeiden verokannat

Tämä luo manuaalisen tuotekokoelman, jossa on automaattisesti määritetyt ALV-asetukset kutakin EU-maata varten. Kokoelma on nimeltään Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisävero (vaikka voit käyttää mitä tahansa kokoelmistasi).

3. Valitse EU:n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverovero -kohdan alta Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisävero tai avaa kokoelma Kokoelma-sivultasi):

Avaa kokoelma napauttamalla Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisävero -valintaa

4. Napauta Tuotteet -osiossa Lisää tuotteita ja valitse sitten digitaaliset tuotteesi alasvetovalikosta:

Valitse digitaalisia tuotteita kokoelmaasi napauttamalla Lisää tuotteita -valintaa

5. Kun olet lisännyt digitaaliset tuotteet, napauta Tallenna-valintaa.

Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkantojen soveltaminen toiseen kokoelmaan

Kun olet luonut ensimmäisen Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisävero -kokoelman, voit soveltaa sen verokantoja johonkin toiseen digitaalisten hyödykkeiden kokoelmaan.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Asetukset ja sitten Verot.

2. Napauta Veroasetukset-kohdassa Veloita EU:n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverot -valintaruudun alapuolella olevaa Vaihtoehtoinen kokoelma -valintaa:

Hae toista kokoelmaa, jotta voisit veloittaa EU: n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäveron

3. Valitse kokoelma, jota haluat soveltaa EU:ssa myymiisi digitaalisiin tavaroihin:

Valitse kokoelma, jota halutat käyttää

4. Napauta Tallenna kokoelma.

Tarkista käyttämäsi arvonlisäkannat

Jos olet ottanut käyttöön Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverokannat, näet toimitusmaihisi sovellettavat ALV-asetukset.

Ennen kuin alat tarkastella hintoja, varmista, että kukin maa on mukana Toimitusalueluettelossasi.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Verokannat-kohdassa eurooppalaisen maan nimeä. Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisävero näkyy Verojen ohitukset -osiossa:

Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkannat ovat saatavilla Verojen ohitukset -kohdassa

Digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäkantojen poistaminen käytöstä

Jos poistat EU:n digitaaliset arvonlisäkannat -ominaisuuden käytöstä ja otat sen sitten uudelleen käyttöön, sinun on määritettävä ensisijainen kokoelmasi kohde uudelleen, jos et ole käyttänyt oletusarvoa.

Toimintovaiheet:

1. Poista käytöstä Veroasetukset-kohdan Veloita EU:n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverot -valinta:

Poista käytöstä EU:n digitaalisten hyödykkeiden arvonlisäverot -valinta Veroasetukset-kohdassa