Toimitusalueiden määrittäminen

Toimitusalue on joukko maita tai alueita, joihin pätee samat toimituskulut. Jos esimerkiksi yrityksellä on Saksassa varasto, joka toimittaa kaikkialle Eurooppaan samalla kiinteällä hinnalla, voit luoda toimitusalueen, joka kattaa kaikki Euroopan maat ja veloittaa saman toimitusmaksun kaikilta eurooppalaisilta asiakkailta.

Asiakkaat voivat tilata tuotteita kaupastasi vain, jos maa tai alue, jonne toimitus halutaan, kuuluu johonkin toimitusalueistasi.

Lisää toimitusalue

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat lisätä toimitusalueen.

3. klikkaa Luo toimitusalue sen sijaintiryhmän vieressä, johon haluat lisätä toimitusalueen.

4. Anna toimitusalueelle nimi.

5. Valitse maat ja alueet, joiden haluat kuuluvan alueeseen.

6. Klikkaa Valmis.

7. Lisää haluamasi hinnat alueelle, ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.

Lue lisää aiheesta kohdassa Toimituskulujen määrittäminen.

Muokkaa aluetta

Maa tai alue voi kuulua vain yhteen toimitusalueeseen toimitusprofiilin sijaintiryhmässä. Sinun on poistettava maa tai alue toimitusalueesta, ennen kuin voit lisätä toiseen.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat muokata aluetta.

3. klikkaa muokattavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.

4. klikkaa pudotusvalikosta Muokkaa aluetta.

5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Valmis.

6. Napauta Tallenna.

Poista alue

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat poistaa toimitusalueen.

3. klikkaa poistettavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.

4. Klikkaa pudotusvalikossa kohtaa Poista.

5. Napauta Tallenna.

Postinumeroon perustuvien toimitusalueiden luominen

Joidenkin sovellusten avulla voit järjestää toimitusalueita postinumerojen mukaan. Käy sovelluskaupassa katsomassa saatavilla olevaa tarjontaa.