Toimituskulujen määrittäminen

Voit määrittää ilmaisia, litteiä tai laskettuja toimitusmaksuja, jotka näkyvät kassalla asiakkaille. Lisätietoja toimitushinnoista eri tyypeissä on kohdassa toimituskulut.

Ennen kuin teet toimitusmaksuja, luo eri alueet, joilla pitäisi olla omat toimitushinnat. Saatat esimerkiksi haluta, että Euroopassa on yksi toimitusmaksu ja eri hinnat kuin Pohjois-Amerikan asiakkaille. Nämä eri alueet ovat toimitusalueita. Lisätietoja toimitusalueista on kohdassa Toimitusalueiden määrittäminen.

Kiinteiden toimituskulujen luominen

Kiinteähintaiset toimitusmaksut veloittavat toimituksesta tietyn summan kassalla. Voit luoda kiinteät toimitushinnat kaikille toimitusalueen sisäisille tilauksille tai vain tietyn painoisille tai hintaisille tilauksille. Esimerkiksi Euroopan toimitusalueelle voit asettaa kiinteän 10 dollarin hinnan ja toisen kiinteän 5 dollarin hinnan yli 50 dollarin arvoisille tilauksille.

Tilauksen hintaan perustuvat toimituskulut huomioivat koko ostoskorin arvon, kun taas tilauksen painoon perustuvat toimituskulut huomioivat vain sen toimitusprofiilin tai sijaintiryhmän tuotteet, joihin ne kuuluvat.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on toimituskulu, jonka nimi on Discounted shipping kahdessa eri profiilissa, joissa toimitus on halvempi silloin, kun tilauksen arvo on yli 50 dollaria. Tämä tarkoittaa, että vaikka 50 dollarin kokonaisarvon ylittävä tuoteyhdistelmä koostuisi kumman tahansa profiilin tuotteista, asiakas näkee kassalla Discounted shipping -hinnan.

Jos oletetaan sen sijaan, että sinulla on edullisempi toimitushinta, jonka nimi on Discounted shipping kahdessa eri profiilissa, joiden toimitus on halvempi, kun tilauksen paino on yli 5 kg. Saadakseen tämän hinnan asiakkaiden olisi tilattava 5 kg:n edestä tuotteita yhdestä toimitusprofiilista ja 5 kg:n edestä toisesta toimitusprofiilista, jotta he voisivat saada Discounted shipping -hinnan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Toimitus.
  2. Napauta Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, johon haluat lisätä toimituskulun.
  3. Napauta Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan.
  4. Anna hinnalle nimi ja summa.
  5. Valinnainen: Lisää painoon tai hintaan perustuvia ehtoja.

1. Napauta Lisää ehtoja.
    2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painoon vai hintaan.
    3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo.
  6. Napsauta Valmis ja sitten Tallenna.

Lasketettujen toimituskulujen luominen

Lasketut toimituskulut kolmannen osapuolen kuljetusliikkeen tilauksen tietojen perusteella laskema toimituskulu. Tämä auttaa sinua veloittamaan asiakkaalta juuri sen summan, jonka kuljetusliike, kuten UPS tai FedEx, veloittaa sinulta, kun ostat lähetystarran.

Kuljetusliikkeen laskemat hinnat ovat käytettävissä kaupoissa seuraavissa tilanteissa:

• Jos olet Yhdysvalloissa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä USPS:n, DHL:n ja UPS:n laskemat hinnat.
  • Jos olet Kanadassa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä Canada Postin laskemat hinnat.
  • Jos Shopify-sopimuksessasi on kuljetusliikkeen laskeman toimituskulun ominaisuus, voit lisätä USPS:n, FedExin, UPS:n ja Canada Postin tai minkä tahansa toimitussovelluksen tililtä lasketut toimituskulut. Ennen kuin voit lisätä omia hintoja omalta kuljetusliikkeiden tililtäsi, sinun on lisättävä kuljetusliikkeiden tilit Shopifyn toimitusasetuksiin. Lisätietoja voit lukea kohdassa Kolmannen osapuolen kuljetusliikkeen laskemat toimituskulut.

Kun lisäät kuljetusliikkeen laskemat toimituskulut sinun on myös ilmoitettava jokaisen tuotteen tarkka paino, jotta voit ilmoittaa asiakkaillesi paikkansapitäviä toimituskuluja kassalla.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Toimitus.
  2. Napauta Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, johon haluat lisätä toimituskulun.
  3. Napauta Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan.
  4. Valitse Käytä kuljetusliikkeen tai sovelluksen laskemia hintoja.
  5. Valitse alasvetovalikosta toimituspalvelu, johon haluat lisätä lasketut hinnat.
  6. Valitse haluamasi kuljetuspalvelun toimitustavat, joita haluat tarjota kassalla vaihtoehtoina asiakkaille.
  7. Valinnainen: Valitse, haluatko tarjota automaattisesti uusia palveluja, joita kuljetuspalvelu mahdollistaa.
  8. Valinnainen: Lisää käsittelymaksu, jonka haluat lisätä hintalaskelmaan.
  9. Napauta Tallenna.

Laskettujen hintojen korottaminen tai alentaminen

Voit muuttaa laskettuja toimitushintoja korottamalla tai alentamalla asiakkaiden kassalla näkemiä hintoja. Jos esimerkiksi hinta on liian korkea asiakkaiden houkuttelemiseksi, voit lisätä myyntiä laskemalla hintaa tietyn prosenttiosuuden verran. Jos taas hinta on liian alhainen kattamaan esimerkiksi pakkaus- ja käsittelykustannukset, voit nostaa sitä.

Voit lisätä laskettuihin toimitusmaksuihin ylimääräisen kiinteän maksun tai prosenttiosuuden kokonaistoimitusmaksusta. Jos muutat lasketun toimitusmaksun sisältämään sekä ylimääräisen kiinteän maksun että prosentuaalisen merkinnän, prosenttiosuus lasketaan ennen kiinteän maksun lisäämistä. Esimerkiksi 5,00 dollarin hinta, jossa on 50 prosentin korotus ja 1,00 dollarin kiinteä maksu, maksaa asiakkaalle 8,50 dollaria, ei 9,00 dollaria.

Jos haluat antaa alennuksen toimituksesta, syötä negatiivinen arvo. Esimerkiksi -5 % tai -2.50 dollaria.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Määritä hintoja sen profiilin vieressä, joka sisältää hinnan.
  2. Napauta ensin säädettävän hinnan vieressä olevaa ... -alasvetovalikkoa ja sen jälkeen Muokkaa hintaa.
  3. Määritä hinnanoikaisut Käsittelymaksu-osiossa.
  4. Napauta ensin Valmisja sen jälkeen Tallenna.

Luo ilmaiset toimituskulut

Voit lisätä ilmaisia toimituksia mille tahansa toimitusalueelle, jotta asiakkaiden ei tarvitse maksaa toimituksesta mitään kassalla. Osa yrityksistä tarjoaa aina ilmaisen toimituksen ja osa tarjoaa ilmaisen toimituksen silloin, kun tilauksen arvo ylittää tietyn summan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Toimitus.
  2. Napauta Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, johon haluat lisätä ilmaisen toimituksen.
  3. Napauta Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä ilmaisen toimituksen.
  4. Anna hinnalle nimi.
  5. Varmista, että Kustannukset -kentän arvo on 0.
  6. Valinnainen: Lisää painoon tai arvoon perustuvia ehtoja.

1. Napauta Lisää ehtoja.
    2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painon vai arvon mukaan.
    3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo.
  7. Napsauta Valmis ja sitten Tallenna.

Muokkaa hintaa

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Toimitus.
  2. Napauta Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat muokata hintoja.
  3. Napauta muokattavan hinnan vieressä olevaa ... -painiketta.
  4. Valitse alasvetovalikosta Muokkaa hintaa.
  5. Tee haluamasi muutokset ja napauta sitten Valmis.
  6. Napauta Tallenna.

Poista hinta

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asetukset > Toimitus.
  2. Napauta Määritä hintoja toimitusprofiilin vieressä, josta haluat poistaa hinnan.
  3. Napauta poistettavan hinnan vieressä olevaa ... -painiketta.
  4. Napauta alasvetovalikossa kohtaa Poista.
  5. Napauta Tallenna.