Toimituskulujen määrittäminen

Voit määrittää ilmaisia, kiinteitä tai laskettuja toimituskuluja, jotka näkyvät kassalla asiakkaillesi. Lue lisää erilaisista toimituskuluista.

Ennen kuin luot toimituskuluja, tutustu toimitusalueisiin ja toimitusprofiileihin. Toimitusalueet ovat maista tai alueista koostuva joukko, jonka luot toimituskuluja ja toimitusprofiileja varten, ja niiden avulla voit määrittää toimituskuluja tuotteille ja sijainneille.

Kiinteiden toimitushintojen luominen

Kiinteähintaiset toimituskulut veloittavat toimituksesta tietyn summan kassalla. Voit luoda kiinteät toimituskulut kaikille toimitusalueen sisäisille tilauksille tai vain tietyn painoisille tai hintaisille tilauksille. Esimerkiksi Euroopan toimitusalueelle voit asettaa kiinteän 10 dollarin hinnan ja toisen kiinteän 5 dollarin hinnan yli 50 dollarin arvoisille tilauksille.

Kun hintaan perustuvia toimitusmaksuja yhdistetään, Shopify yhdistää hinnat ostoskorin kokonaishinnan mukaan. Kun yhdistät painoon perustuvat toimituskulut, Shopify yhdistää yksittäisten tuotteiden painoihin liittyvät hinnat ja kunkin tuotteen oletusarvoisen pakkauspainon. Lisätietoja on kohdassa Yhdistetyt hinnat kassalla.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kahdessa eri profiilissa 5 dollarin hintainen toimituskulu, jonka nimi on Discounted shipping. Tämä hinta on käytettävissä niitä tilauksia varten, joiden hinta on yli 50 dollaria. Jos tilaus sisältää molempien profiilien tuotteita ja sen kokonaishinta on 55 dollaria, Discounted shipping -maksun hintana näkyy kassalla 10 dollaria.

Jos oletetaan sen sijaan, että sinulla on toimitushinta, jonka nimi on Discounted shipping kahdessa eri profiilissa, joiden toimitus on halvempi, kun tilauksen paino on yli 5 kg. Saadakseen tämän hinnan asiakkaiden olisi tilattava 5 kg:n edestä tuotteita yhdestä toimitusprofiilista ja 5 kg:n edestä toisesta toimitusprofiilista, jotta he voisivat saada Discounted shipping -hinnan.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, johon haluat lisätä toimituskulun.

3. klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan.

4. Anna hinnalle nimi ja summa.

5. Valinnainen: Lisää painoon tai hintaan perustuvia ehtoja.

1. Klikkaa Lisää ehtoja.
    2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painoon vai hintaan.
    3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo.
  6. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Lasketettujen toimituskulujen luominen

Lasketut toimituskulut määritetään kassalla kolmannen osapuolen kuljetuspalvelun tilaustietojen perusteella. Tämä auttaa sinua veloittamaan asiakkaalta saman summan, jonka maksat lähetystarrasta kuljetusliikkeelle, kuten UPS tai FedEx.

Kuljetusliikkeen laskemat hinnat ovat käytettävissä kaupoissa seuraavissa tilanteissa:

• Jos olet Yhdysvalloissa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä USPS:n, DHL:n ja UPS:n laskemat hinnat.
  • Jos olet Kanadassa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä Canada Postin laskemat hinnat.
  • Jos kaupan Shopfy-sopimuksessa on kuljetusliikkeen laskeman toimituskulun ominaisuus, voit lisätä USPS:n, FedExin, UPS:n ja Canada Postin tai minkä tahansa toimitussovelluksen laskemat toimituskulut. Ennen kuin voit lisätä omia hintoja kuljetusliikkeiden tileiltä, sinun on lisättävä kuljetusliikkeiden tilit Shopifyn toimitusasetuksiin. Lue lisää kolmannen osapuolen kuljetusliikkeen laskemista toimituskuluista.
  • Jos sijaitset Australiassa ja käytät Shopify Shipping ‑palvelua, voit lisätä Sendlestä lasketut hinnat sekä kotimaan että ulkomaan toimitukselle. Jakelupaikan postinumeron ja kaupunginosan on vastattava sinua, jotta voit tehdä tarjouksen. Voit tarkistaa ja muokata tätä kohdasta Asetukset > Sijainnit.

Kun lisäät kuljetusliikkeen laskemat toimituskulut, sinun täytyy myös ilmoittaa jokaisen tuotteen tarkka paino, jotta asiakkaasi saavat tietää todelliset toimituskulut kassalla.

Kuljetusliikkeen laskemissa toimitushinnoissa näkyy usein odotetut toimitusajat toimituskulujen vieressä, mutta niissä ei kuitenkaan ole otettu huomioon käsittelyaikojasi. Lue lisää käsittelyajoista kohdassa Käsittelyajan ymmärtäminen ja lyhentäminen. Lisätietoja siitä, miten voit informoida asiakkaita käsittelyajoistasi, saat kohdasta Käsittelyajoista.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat lisätä toimituskulun.

3. klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan.

4. Valitse Käytä kuljetusliikkeen tai sovelluksen laskemia hintoja.

5. Valitse pudotusvalikosta toimituspalvelu, johon haluat lisätä lasketut hinnat.

6. Valitse haluamasi kuljetuspalvelun toimitustavat, joita haluat tarjota kassalla vaihtoehtoina asiakkaille.

7. Valinnainen: Valitse, haluatko tarjota automaattisesti uusia palveluja, joita kuljetuspalvelu mahdollistaa.

8. Valinnainen: Lisää käsittelymaksu, jonka haluat lisätä hintalaskelmaan.

9. Napauta Tallenna.

Laskettujen hintojen korotus tai alennus

Voit muuttaa laskettuja toimitushintoja asiakkaan näkemien hintojen korotuksiin tai alennuksiin. Jos esimerkiksi liian korkea hinta ei houkuttele asiakkaita, voit lisätä myyntiä laskemalla sitä tietyn prosenttiosuuden. Jos taas hinta on liian alhainen kattamaan esimerkiksi pakkaus- ja käsittelykustannukset, voit haluta nostaa sitä.

Voit lisätä laskettuihin toimitusmaksuihin ylimääräisen kiinteän maksun tai prosenttiosuuden kokonaistoimitusmaksusta. Jos muutat lasketun toimitusmaksun sisältämään sekä ylimääräisen kiinteän maksun että prosentuaalisen marginaalin, prosenttiosuus lasketaan ennen kiinteän maksun lisäämistä. Esimerkiksi 5,00 dollarin hinta, jossa on 50 prosentin marginaali ja 1,00 dollarin kiinteä maksu, maksaa asiakkaalle 8,50 dollaria, ei 9,00 dollaria.

Jos haluat antaa alennuksen toimituksesta, syötä negatiivinen arvo. Esimerkiksi -5 % tai -2.50 dollaria.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen profiilin vieressä, joka sisältää hinnan.

3. klikkaa ensin säädettävän hinnan vieressä olevaa ... -pudotusvalikkoa ja sen jälkeen Muokkaa hintaa.

4. Määritä hinnanoikaisut Käsittelymaksu-osiossa.

5. Klikkaa ensin Valmisja sitten Tallenna.

Ilmaisten toimitushintojen luominen

Voit lisätä ilmaisia toimituksia mille tahansa toimitusalueelle, jolloin asiakas ei maksa toimituksesta mitään kassalla. Osa yrityksistä tarjoaa aina ilmaisen toimituksen ja osa tietyn summan ylittävissä tilauksissa.

Katso kohdasta Ilmaiset toimituskulut vaiheet siitä, miten voit luoda kaupallesi tiettyihin ehtoihin perustuvat ilmaiset toimituskulut.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat lisätä ilmaiset toimituskulut.

3. klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä ilmaisen toimituksen.

4. Anna hinnalle nimi.

5. Varmista, että Hinta-kentän arvo on 0.

6. Valinnainen: Lisää painoon tai arvoon perustuvia ehtoja.

1. Klikkaa Lisää ehtoja.
    2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painon vai arvon mukaan.
    3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo.
  7. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Muokkaa hintaa

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, jonka hintoja haluat muokata.

3. klikkaa muokattavan hinnan vieressä olevaa ... -painiketta.

4. Valitse pudotusvalikosta Muokkaa hintaa.

5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa sitten Valmis.

6. Napauta Tallenna.

Poista hinta

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa kohtaa Hallinnoi sen toimitusprofiilin vieressä, josta haluat poistaa hinnan.

3. klikkaa poistettavan hinnan vieressä olevaa ... -painiketta.

4. Klikkaa pudotusvalikossa kohtaa Poista.

5. Napauta Tallenna.