Toimituskulujen määrittäminen

Voit määrittää ilmaisia, litteiä tai laskettuja toimitusmaksuja, jotka näkyvät kassalla asiakkaille. Lisätietoja toimitushinnoista eri tyypeissä on kohdassa toimituskulut.

Ennen kuin teet toimitusmaksuja, luo eri alueet, joilla pitäisi olla omat toimitushinnat. Saatat esimerkiksi haluta, että Euroopassa on yksi toimitusmaksu ja eri hinnat kuin Pohjois-Amerikan asiakkaille. Nämä eri alueet ovat toimitusalueita. Lisätietoja toimitusalueista on kohdassa Toimitusalueiden määrittäminen.

Kiinteiden toimitushintojen luominen

Kiinteähintaiset toimitusmaksut veloittavat toimituksesta tietyn summan kassalla. Voit luoda kiinteät toimitushinnat kaikille toimitusalueen sisäisille tilauksille tai vain tietyn painoisille tai hintaisille tilauksille. Esimerkiksi Euroopan toimitusalueelle voit asettaa kiinteän 10 dollarin hinnan ja toisen kiinteän 5 dollarin hinnan yli 50 dollarin arvoisille tilauksille.

Kun hintaan perustuvia toimitusmaksuja yhdistetään, Shopify yhdistää hinnat ostoskorin kokonaishinnan mukaan. Kun painoon perustuvia toimitusmaksuja yhdistetään, Shopify yhdistää hinnat yksittäisten tuotteiden perusteella. Jos haluat lisätietoja, tutustu kohtaan Yhdistetyt hinnat kassalla.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on kahdessa eri profiilissa 5 dollarin hintainen toimituskulu, jonka nimi on Discounted shipping. Tämä hinta on käytettävissä niitä tilauksia varten, joiden hinta on yli 50 dollaria. Jos tilaus sisältää molempien profiilien tuotteita ja sen kokonaishinta on 55 dollaria, Discounted shipping -maksun hintana näkyy kassalla 10 dollaria.

Jos oletetaan sen sijaan, että sinulla on toimitushinta, jonka nimi on Discounted shipping kahdessa eri profiilissa, joiden toimitus on halvempi, kun tilauksen paino on yli 5 kg. Saadakseen tämän hinnan asiakkaiden olisi tilattava 5 kg:n edestä tuotteita yhdestä toimitusprofiilista ja 5 kg:n edestä toisesta toimitusprofiilista, jotta he voisivat saada Discounted shipping -hinnan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, johon haluat lisätä toimituskulun. 3. Klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan. 4. Anna hinnalle nimi ja summa. 5. Valinnainen: Lisää painoon tai hintaan perustuvia ehtoja. 1. Klikkaa Lisää ehtoja. 2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painoon vai hintaan. 3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo. 6. Klikkaa Valmis ja sitten Tallenna.

Lasketettujen toimituskulujen luominen

Lasketut toimituskulut kolmannen osapuolen kuljetusliikkeen tilauksen tietojen perusteella laskema toimituskulu. Tämä auttaa sinua veloittamaan asiakkaalta juuri sen summan, jonka kuljetusliike, kuten UPS tai FedEx, veloittaa sinulta, kun ostat lähetystarran.

Kuljetusliikkeen laskemat hinnat ovat käytettävissä kaupoissa seuraavissa tilanteissa:

• Jos olet Yhdysvalloissa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä USPS:n, DHL:n ja UPS:n laskemat hinnat.
  • Jos olet Kanadassa ja käytät Shopify Shippingiä, voit lisätä Canada Postin laskemat hinnat.
  • Jos Shopify-sopimuksessasi on kuljetusliikkeen laskeman toimituskulun ominaisuus, voit lisätä USPS:n, FedExin, UPS:n ja Canada Postin tai minkä tahansa toimitussovelluksen tililtä lasketut toimituskulut. Ennen kuin voit lisätä omia hintoja omalta kuljetusliikkeiden tililtäsi, sinun on lisättävä kuljetusliikkeiden tilit Shopifyn toimitusasetuksiin. Lisätietoja voit lukea kohdassa Kolmannen osapuolen kuljetusliikkeen laskemat toimituskulut.

Kun lisäät kuljetusliikkeen laskemat toimituskulut sinun on myös ilmoitettava jokaisen tuotteen tarkka paino, jotta voit ilmoittaa asiakkaillesi paikkansapitäviä toimituskuluja kassalla.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat lisätä toimitushinnan. 3. Klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä hinnan. 4. Valitse Käytä kuljetusliikkeen tai sovelluksen laskemia hintoja. 5. Valitse pudotusvalikosta toimituspalvelu, johon haluat lisätä lasketut hinnat. 6. Valitse haluamasi kuljetuspalvelun toimitustavat, joita haluat tarjota kassalla vaihtoehtoina asiakkaille. 7. Valinnainen: Valitse, haluatko tarjota automaattisesti uusia kuljetuspalvelun tuomia palveluja. 8. Valinnainen: Lisää käsittelymaksu, jonka haluat lisätä hintalaskelmaan. 9. Valitse Tallenna.

Laskettujen hintojen korottaminen tai alentaminen

Voit muuttaa laskettuja toimitushintoja korottamalla tai alentamalla asiakkaiden kassalla näkemiä hintoja. Jos esimerkiksi hinta on liian korkea asiakkaiden houkuttelemiseksi, voit lisätä myyntiä laskemalla hintaa tietyn prosenttiosuuden verran. Jos taas hinta on liian alhainen kattamaan esimerkiksi pakkaus- ja käsittelykustannukset, voit nostaa sitä.

Voit lisätä laskettuihin toimitusmaksuihin ylimääräisen kiinteän maksun tai prosenttiosuuden kokonaistoimitusmaksusta. Jos muutat lasketun toimitusmaksun sisältämään sekä ylimääräisen kiinteän maksun että prosentuaalisen marginaalin, prosenttiosuus lasketaan ennen kiinteän maksun lisäämistä. Esimerkiksi 5,00 dollarin hinta, jossa on 50 prosentin marginaali ja 1,00 dollarin kiinteä maksu, maksaa asiakkaalle 8,50 dollaria, ei 9,00 dollaria.

Jos haluat antaa alennuksen toimituksesta, syötä negatiivinen arvo. Esimerkiksi -5 % tai -2.50 dollaria.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
  2. Klikkaa Määritä hintoja sen profiilin vieressä, joka sisältää hinnan. 3. Klikkaa ensin säädettävän hinnan vieressä olevaa ... -alasvetovalikkoa ja sen jälkeen Muokkaa hintaa. 4. Määritä hinnanoikaisut Käsittelymaksu-osiossa. 5. Klikkaa ensin Valmisja sitten Tallenna.

Luo ilmaiset toimituskulut

Voit lisätä ilmaisia toimituksia mille tahansa toimitusalueelle, jotta asiakkaiden ei tarvitse maksaa toimituksesta mitään kassalla. Osa yrityksistä tarjoaa aina ilmaisen toimituksen ja osa tarjoaa ilmaisen toimituksen silloin, kun tilauksen arvo ylittää tietyn summan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, johon haluat lisätä ilmaiset toimituskulut. 3. Klikkaa Lisää hinta sen alueen vieressä, johon haluat lisätä ilmaiset toimituskulut. 4. Anna hinnalle nimi. 6. Varmista, että Hinta-kentän arvo on 0. 5. Valinnainen: Lisää painoon tai arvoon perustuvia ehtoja. 1. Klikkaa Lisää ehtoja. 2. Valitse, perustuuko ehto tilauksen painoon vai arvoon. 3. Anna ehdolle vähimmäis- ja enimmäisarvo. 6. Klikkaa Valmis ja sen jälkeen Tallenna.

Muokkaa hintaa

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, jossa haluat muokata hintaa. 3. Klikkaa muokattavan hinnan vieressä olevaa ...-painiketta. 4. Klikkaa pudotusvalikossa Muokkaa hintaa. Tee tarvittavat muutokset ja klikkaa sitten Valmis. 6. Valitse Tallenna.

Poista hinta

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.
    1. Klikkaa Määritä hintoja sen toimitusprofiilin vieressä, josta haluat poistaa hinnan. 3. Klikkaa poistettavan hinnan vieressä olevaa ...-painiketta. 4. Klikkaa pudotusvalikossa kohtaa Poista. 5. Klikkaa Tallenna.