Ställa in fraktkostnader

Du kan ställa in gratis, fasta eller beräknade fraktkostnader som visas i kassan för dina kunder. Om du vill ha mer information om de olika typerna av fraktpriser, se fraktkostnader.

Innan du gör några fraktkostnader, skapa de olika regionerna som ska få sina egna fraktkostnader. Du kanske till exempel vill ha en uppsättning fraktkostnader för kunder i Europa och en annan uppsättning priser för kunder i Nordamerika. Dessa olika regioner kallas för fraktzoner. Om du vill ha mer information om fraktzoner, se ställa in fraktzoner.

Skapa fasta fraktkostnader

Fasta fraktkostnader debiterar ett specifikt belopp för frakt i kassan. Du kan skapa fasta fraktkostnader för varje order inom en fraktzon eller enbart för ordrar vars vikt eller pris ligger inom ett visst intervall. I exempelvis en fraktzon för Europa kan du ställa in en fast avgift på 10 USD och en annan fast avgift på 5 USD för ordrar på över 50 USD.

När du kombinerar prisbaserade fraktkostnader lägger Shopify ihop kostnader som gäller för det totala priset för varukorgen. När du kombinerar viktbaserade fraktkostnader lägger Shopify ihop kostnader som gäller för de enskilda produkternas vikt. Om du vill ha mer information, se Kombinerade kostnader i kassan.

Anta till exempel att du har en fraktkostnad som heter Discounted shipping för 5 USD i två olika profiler. Detta pris är tillgängligt för ordrar över 50 USD. Om en order innehåller en kombination av produkter från båda profilerna och totalt uppgår till 55 USD visas kostnaden Discounted shipping i kassan, totalt 10 USD.

Anta istället att du har en fraktkostnad som heter Discounted shipping i två olika profiler som ger billigare frakt på ordrar över 5 kg. För att få den här kostnaden behöver kunderna beställa produkter på 5 kg från den första leveransprofilen och produkter på 5 kg från den andra leveransprofilen för få kostnaden Discounted shipping.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen som du vill lägga till en fraktkostnad till. 3. Klicka på Lägg till pris bredvid den zon som du vill lägga till en kostnad för. 4. Lägg till namn och belopp för priset. 5. Valfritt: Lägg till viktbaserade eller prisbaserade villkor. 1. Klicka på Lägg till villkor. 2. Välj om du vill basera villkoret på vikt eller pris för ordern. 3. Ange det minsta och det högsta värdet för villkoret. 6. Klicka på Klar och sedan på Spara.

Skapa beräknade fraktkostnader

Beräknade fraktkostnader bestäms vid kassan av en leveranstjänst från tredje part baserat på detaljerna i ordern. Detta hjälper dig att debitera dina kunder det exakta belopp som ett budföretag, till exempel UPS eller FedEx, debiterar dig när du köper en fraktsedel.

Priser beräknade av budföretag är tillgängliga för butiker i följande scenarier:

• Om du är i USA och använder Shopify Shippingkan du lägga till beräknade priser från USPS, DHL och UPS.
  • Om du är i Kanada och använder Shopify Shippingkan du lägga till beräknade priser från Canada post.
  • Om du har funktionen leverans beräknad av bud i din Shopify-plan kan du lägga till priser från ditt eget konto med USPS, FedEx, UPS och Canada Post, samt alla beräknade priser från alla leveransappar. Innan du kan lägga till dina egna priser från en transportör måste du lägga till dina budföretagskonton till dina leveransinställningar i Shopify. För ytterligare information se Fraktkostnader beräknade av tredjeparts-bud.

När du lägger till budberäknade fraktkostnader måste du också ange exakta vikter för var och en av dina produkter så att du kan tillhandahålla exakta fraktkostnader till dina kunder i kassan.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen som du vill lägga till en fraktkostnad för. Klicka på Lägg till pris bredvid den zon där du vill lägga till en kostnad. Välj Använd bud eller app för att beräkna priser. 5. I rullgardinsmenyn väljer du den leveranstjänst som du vill lägga till beräknade priser för. 6. Välj leveransmetoder från den frakttjänst som du vill tillhandahålla som alternativ för dina kunder i kassan. 7. Valfritt: Välj om du automatiskt vill erbjuda nya tjänster som leveranstjänsten erbjuder. 8. Valfritt: Lägg till en hanteringsavgift som ska läggas till det beräknade priset. 9. Klicka på Spara.

Pålagda eller rabatterade beräknade priser

Du kan justera beräknade fraktkostnader för att lägga till kostnad eller rabattera kostnaderna som dina kunder ser i kassan. Om priset exempelvis är för hög för att locka kunder kan du rabattera det med en viss procentsats för att öka försäljningen. Du kan även öka det om kostnaden är för låg, till exempel för att kunna hantera dina förpacknings- och hanteringskostnader.

Du kan ange beräknade fraktpriser med en extra fast avgift eller med en procentandel av den totala fraktkostnaden. Om du justerar en beräknad fraktkostnad så att den inkluderar både en extra fast avgift och en procentandel beräknas procenten innan den fasta avgiften läggs till. Till exempel, en fraktkostnad på 5,00 USD med 50% pålägg samt en fast avgift på 1,00 USD kostar kunden 8,50 USD, inte 9,00 USD.

Om du vill erbjuda rabatterad frakt anger du ett negativt värde. Till exempel -5% eller $-2.50.

Obs! När du aktiverar USPS-beräknade priser kan du aktivera de dyrare USPS-detaljhandelspriserna i stället för USPS kommersiella priser.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid profilen som innehåller priset. 3. Bredvid det pris som du vill justera klickar du på rullgardinsmenyn ... och sedan Redigera pris. 4. I avsnittet Hanteringsavgift ställer du in prisjusteringar. 5. Klicka på Klaroch klicka sedan på Spara.

Obs! Dina Standardleveransdimensioner används också av ditt bud för att beräkna fraktkostnad.

Skapa fri frakt

Du kan lägga till fri frakt till en fraktzon så att kunderna inte betalar något för frakt i kassan. Vissa företag erbjuder fri frakt på alla sina ordrar och vissa erbjuder fri frakt på order över ett visst värde.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera kostnader intill leveransprofilen där du vill lägga till en gratis fraktkostnad. 3. Klicka på Lägg till kostnad intill den zon där du vill lägga till en gratis fraktkostnad. 4. Ange ett namn för fraktkostnaden. 6. Se till att värdet i fältet Kostnader är 0. 5. Valfritt: Lägg till viktbaserade eller värdebaserade villkor. 1. Klicka på Lägg till villkor. 2. Välj om du vill basera villkoret på vikten eller värdet för ordern. 3. Ange minimi- och maximivärdet för villkoret. 6. Klicka på Klar och klicka sedan på Spara.

Redigera en kostnad

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera kostnaderintill leveransprofilen som du vill redigera en kostnad för. 3. Klicka på knappen ... bredvid den avgift som du vill redigera. 4. Klicka på Redigera kostnad i rullgardinsmenyn. 5. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Klar. 6. Klicka på Spara.

Radera ett pris

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera kostnader intill leveransprofilen som du vill ta bort en kostnad för. 3. Klicka på knappen ... bredvid den avgift som du vill radera. 4. Klicka på Radera i rullgardinsmenyn. 5. Klicka på Spara.