Felsökning av fraktkostnader

För att en fraktkostnad ska visas för en kund i kassan måste kassainformationen matcha villkoren för de fraktkostnader som du ställer in. Det finns många faktorer som kan påverka om kassan matchar en fraktkostnad, till exempel produktinformation, marknadsinställningar, platser, leveransprofiler, förpackningar och transportörskonton.

På den här sidan kan du hitta några av de vanligaste orsakerna till att dina fraktkostnader inte visas som du förväntar dig.

Allmän checklista för felsökning

Bekräfta att följande inställningar är korrekta för att lösa några av de vanligaste fraktkostnadsproblemen:

• Produkterna finns i lämpliga leveransprofiler.Om du till exempel har två anpassade leveransprofiler som kallas Tung och Ömtålig, se till att tunga produkter är i profilen Tung och att ömtåliga produkter finns i profilen Ömtålig.
  • Leveransprofilerna har lämpliga platser för leveransursprung och zoner inställda för distribution.
  • Det finns fraktkostnader tilldelade för fraktzonen som innehåller kundens leveransadress.
  • Det finns fraktkostnader inställda som ska gälla för kassan, baserat på alla artiklar i varukorgen.

• Om du använder manuella priser ska du kontrollera att det finns minst ett pris för kundens totala vikt, pris eller fasta villkor för varukorgen.
    • Om du använder transportörsberäknade priser ska du kontrollera att det finns minst ett pris för adressen till din leveransplats, kundens leveransadress och standardlådans storlek.
  • Om du nyligen har gjort ändringar i några inställningar bekräftar du att ändringarna har sparats. Om dina ändringar inte har sparats gör du dina ändringar igen och klickar på Spara.

Kontrollera dina produktinställningar

Produkter i varukorgen påverkar vilka fraktkostnader som visas i kassan. I kassan kommer inte fraktkostnader returneras för produkter som markerats som digitala produkter eller tjänster eftersom de inte kräver fysisk leverans.

I din Shopify-admin går du till Produkter och kontrollerar dina produkter för att bekräfta att följande inställningar är korrekta för produkterna i kundens varukorg:

• Fysiska produkter har ställts in som Fysisk produkt.
  • Fysiska produkter har en tilldelad Fraktvikt och viktenheterna (lb, oz, kg) är korrekta.
  • Produkter har tillgängligt lager på platser som distribuerar produkten (om inte alternativet att Fortsätta sälja när det är slut i lager är markerat).
  • Om du använder Shopify Shipping för att visa priser i kassan måste det finnas tillgängligt lager på en fysisk plats inte i en app eller på en anpassad plats för distribution.

Kontrollera dina platsinställningar

Din kassa använder de platser som du har ställt in för din butik som leveranssprung för distribution. Detta kan påverka vilka fraktkostnader som visas i din kassa.

I din Shopify-admin går du till Inställningar > Platser och bekräftar sedan att följande inställningar är korrekta för varje plats:

• Platsen är aktiv och har en giltig adress. App-platser har ingen fysisk adress, så transportörsberäknade fraktkostnader kan inte använda dem för att beräkna fraktkostnader.
  • I avsnittet Distributionsinformation är alternativet Distribuera onlineordrar från den här platsen markerat.

Kontrollera dina marknadsinställningar

Marknadsinställningar påverkar hur fraktkostnader visas för kunder baserat på det land som ordern levereras till. Du kan bara lägga till inställningar för frakt och leverans när ett land tillhör en marknad. Läs mer om Fraktzoner och marknader.

I din Shopify-admin går du till Inställningar > Marknader och bekräftar sedan att följande inställningar är korrekta:

• Kundens land är inkluderat i en befintlig marknad.
  • Klicka på Hantera > Leverans för kundens marknad och bekräfta sedan att kundens land har priser tilldelade i leveransprofilerna som det ingår i.

Kontrollera dina leveransinställningar

Om din leveransstrategi inkluderar flera typer av fraktkostnader ska du granska dina leveransinställningar för att bekräfta att allt har ställts in korrekt.

Kontrollera dina leveransprofiler

Om du har uppdaterat till den senaste versionen av leveransinställningarna kan du ha flera anpassade leveransprofiler att ta hänsyn till när fraktkostnader genereras i kassan.

I din Shopify-admin går du till Inställningar > Frakt och leverans och bekräftar sedan att följande inställningar är korrekta för varje leveransprofil:

• Produkter tilldelas rätt leveransprofil.
  • Leveranssprung tilldelas rätt leveransprofiler.
  • Fraktzoner tilldelas rätt leveransursprung i leveransprofilen.
  • Fraktkostnader tilldelas rätt fraktzoner inom varje leveransursprung.

Överväganden för viktbaserade priser

Om du använder viktbaserade fraktkostnader ska du se till att det finns en viktbaserad fraktsats som gäller för den totala vikten på varukorgen. För att bestämma den totala vikten av varukorgen, lägg ihop vikterna av alla produkter i varukorgen och vikten på standardpaketet.

Överväganden för prisbaserade kostnader

Kassan fastställer fraktkostnader baserat på det totala värdet på varukorgen efter att ha tillämpat rabatter, men innan du tillämpar skatter. Om du använder prisbaserade fraktkostnader, se till att det finns en prisbaserad kostnad som inkluderar varukorgens värde.

Bekräfta att valutan för fraktkostnaderna är korrekt. När du skapar fraktkostnader baserar kassan valuta för fraktkostnad på butikens valuta och den uppdateras inte automatiskt om du ändrar din butiksvaluta. Om du vill uppdatera leveransvalutan till butikens valuta tar du bort de aktuella fraktkostnaderna och återskapar dem sedan.

Överväganden för transportörsberäknade priser

Kontrollera att vikterna och paketmåtten är korrekta för produkterna som finns i varukorgen om den transportörsbaserade tjänsten inte beräknar priserna du förväntar dig för en varukorg.

Dessutom bör du bekräfta följande information:

• Alla adresser är giltiga adresser i transportörstjänsten, inklusive både din leveransplats och kundens leveransdestination. Du kan verifiera adresserna med Google.
  • Standardpaketet som används för att generera priser måste vara inom de lägsta och högsta kraven för de transportörstjänster du erbjuder. Se till att paketet inte är för stort eller för högt för att rätt priser ska genereras. Varje transportör och tjänstetyp har olika krav.
  • Om standardrutan är inställd på ett transportörspaket visas endast den transportörens priser. Till exempel fungerar rutan USPS Priority Mail-fast pris endast för alternativ för prioriterad post, så om Priority Mail-kostnader inte är aktiva visas inga priser i kassan.

Överväganden för tredjeparts app-priser

Om du använder en tredjepartsapp för att beräkna fraktkostnader, kontakta apputvecklaren för hjälp.

För att säkerställa att dina kunder kan slutföra betalningen om transportörsberäknade fraktkostnader eller fraktkostnader från tredjepartsapp inte är tillgängliga, se till att du ställer in fraktkostnadsreserver.