Aktivera frakt från flera platser

Innan du kan använda leveransprofiler för att debitera fraktkostnader baserade på produkt- och leveransursprung kan du behöva aktivera leverans från flera ursprung. Om leverans med flera ursprung inte är aktiverad innehåller din allmänna leveransprofil alla dina produkter och dina fraktkostnader använder alla samma leveransursprungsplats.

Innan du börjar

Det finns ett antal saker att ta hänsyn till innan du aktiverar frakt med flera ursprung.

Leverans med flera ursprung och flera platser

Du måste aktivera din butik så att den spårar lagervaror på flera platser innan du aktiverar leverans från flera platser. Om du vill ha mer information om den här processen, se Aktivera platser.

Appar som styr och redigerar fraktkostnader i Shopify-admin

Vissa leveransappar erbjuder liknande funktioner som leveransprofiler, till exempel fraktkostnader per produkt, fraktkostnad som slås samman eller rabatter. Varje leveransapp integreras med leveransprofiler på olika sätt. Kontakta utvecklarna av leveransappen som du använder för mer information hur du integrerar appen med leveransprofiler med flera ursprung.

Flera platser för distribution av onlineorder

När du har aktiverat frakt från flera platser kan din orderhantering delas upp mellan platser. Om du har mer än en aktiv plats som distribuerar onlineordrar delas dina ordrar upp för distribution i kassan baserat på produktlagernivåer.

När produkterna i en order finns i olika leveransprofiler eller behöver skickas från olika platser kommer en leverans- eller fraktavgift beräknas för varje artikel och sedan läggs alla leveransavgifter ihop. Kunden ser endast den slutgiltiga leveranskostnaden i kassan. Om du vill ha mer information om hur kostnaderna läggs till ihop, se Kombinerade kostnader i kassan.

Inga platser för distribution av onlineorder

Om du inte har några aktiva platser som distribuerar onlineordrar kan du inte aktivera leverans med flera ursprung. Om du vill ändra om dina platser kan distribuera onlineordrar, se Ställa in dina platser.

Steg 1: Bestäm om du vill aktivera frakt med flera ursprung

Du kan välja om eller när du vill börja använda frakt med flera ursprung för din butik. Du behöver inte aktivera det omedelbart.

Överväg att aktivera leverans med flera ursprung om du driver din butik på följande sätt:

• Du har flera detaljhandelsplatser eller platser där du distribuerar ordrar.
  • Du skickar onlineordrar från en eller flera platser, vilket även kan omfatta distributionsplatser i distributionstjänsten.

Steg 2: Aktivera frakt med flera ursprung

Följ dessa steg om du bestämmer dig för att aktivera leverans med flera ursprung.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.

2. I avsnittet Kostnader i kassan klickar du på Hantera kostnader.

3. Klicka på Aktivera leverans från flera ursprung i avsnittet Skicka från.

4. Klicka på Fortsätt

5. Klicka på Spara för att skapa din nya leveransprofil.

6. Klicka på Spara för att bekräfta aktiveringen av leverans med flera ursprung.