Konfigurera leveransprofiler

En leveransprofil är en uppsättning fraktregler för specifika produkter och platser. För att ha samma fraktkostnader för alla dina produkter behöver du bara ställa in en generell leveransprofil. Om du vill ha olika fraktkostnader för specifika produkter kan du skapa ytterligare anpassade leveransprofiler.

Överväganden vid konfigurering av leveransprofiler

Överväg följande innan du ställer in dina leveransprofiler:

• Se till att du känner till fraktzoner och fraktkostnader.Varje plats i varje profil kan ha egna fraktzoner och priser.
  • Vissa appar som hanterar din leveransprofil, till exempel appar för anpassad utskrift på begäran, läggs automatiskt till som en plats i din leveransprofil och kan ändra dina leveransinställningar.
  • Om din order innehåller produkter från olika leveransprofiler eller platser kombineras separata fraktkostnader för varje produkt för att ge din kund en enda total fraktkostnad i kassan. En kombinerad fraktkostnad i kassan kan leda till högre fraktkostnader för dina kunder.
  • Du kan endast lägga till en produkt eller en produktvariant till en leveransprofil åt gången. Om du lägger till en produkt eller en produktvariant till en andra leveransprofil tas den automatiskt bort från den första leveransprofilen.
  • Om dina anställda eller en samarbetspartner behöver åtkomst till dina leveransprofiler måste du ge dem personalbehörigheterna Produkter och Hantera inställningar.

Konfigurera din allmänna leveransprofil

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. Klicka på leveransprofilen i avsnittet Allmänna fraktkostnader.

3. I avsnittet Leveransursprung gör du eventuella ändringar i dina platser. För mer information, se Hantera dina distributionsplatser.

4. Utför följande steg för varje fraktzon som du vill ha i din leveransprofil:

1. Klicka på Skapa zon i avsnittet Fraktzoner.
    2. Ange ett namn för fraktzonen.
    3. Välj de länder eller regioner som är en del av zonen och klicka sedan på Klar.
    4. För varje fraktkostnad du vill ha i zonen klickar du på Lägg till pris, väljer kostnadsdetaljer och klickar sedan på Klar.
  5. Klicka på Spara.

Skapa en anpassad leveransprofil

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Anpassade fraktkostnader klickar du på Skapa ny profil.

3. Ange ett namn för profilen.

4. I avsnittet Produkter, klicka på Lägg till produkter, och lägg sedan till produkter i leveransprofilen.

5. I avsnittet Leveransursprung gör du eventuella ändringar i dina platser. För mer information, se Hantera dina distributionsplatser.

6. Utför följande steg för varje fraktzon som du vill ha i din leveransprofil:

1. Klicka på Skapa zon i avsnittet Fraktzoner.
    2. Ange ett namn för fraktzonen.
    3. Välj de länder eller regioner som är en del av zonen och klicka sedan på Klar.
    4. För varje fraktkostnad du vill ha i zonen klickar du på Lägg till pris, väljer kostnadsdetaljer och klickar sedan på Klar.
  7. Klicka på Spara.