Fraktzoner

Obs! Den här sidan gäller endast för butiker som har funktionen Fraktprofiler. Om avsnittet Fraktprofiler inte finns på sidan för leveransinställningar bör du istället hänvisa till de tidigare leveransinställningarna .

En fraktzon är en rad länder eller regioner som har samma fraktkostnader. Du kan till exempel skapa en fraktzon som omfattar alla europeiska länder och debitera samma fraktavgift till alla europeiska kunder om ditt företag har ett lager i Tyskland som levererar till hela Europa till ett fast pris.

Kunderna kan endast beställa produkter från din butik om landet eller regionen där de vill att ordern skickas till ingår i en av dina fraktzoner.

Lägg till en fraktzon

1. Gå till Inställningar > Leverans i ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen där du vill lägga till en fraktzon.
  3. Klicka på Skapa fraktzon bredvid den platsgrupps plats som du vill lägga till en fraktzon till.
  4. Ange ett namn för fraktzonen.
  5. Välj de länder och regioner som du vill ska vara i zonen.
  6. Klicka på Klar.
  7. Lägg till priser som du vill ha för zonen och klicka sedan på Spara.

Om du vill veta mer om hur du ställer in fraktkostnader, se Ställa in fraktkostnader.

Redigera en zon

Ett land eller en region kan bara existera i en fraktzon inom en eller flera platser i en leveransprofil. Du måste ta bort ett land eller en region från en fraktzon innan du lägger till den till en annan.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Leverans i ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen där du vill redigera en zon.
  3. Klicka på knappen ... bredvid den zon som du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera zoni rullgardinsmenyn.
  5. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Klar.
  6. Klicka på Spara.

Radera en zon

1. Gå till Inställningar > Leverans i ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen där du vill radera en zon.
  3. Bredvid den zon som du vill radera klickar du på knappen ... .
  4. Klicka på Ta bort i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på Spara.

Skapa fraktzoner baserade på postnummer

Det finns appar som du kan använda för att organisera dina fraktzoner efter postnummer. Besök appbutiken för att ta reda på vilka som finns tillgängliga.