Ställa in fraktzoner

En fraktzon är en rad länder eller regioner som har samma fraktkostnader. Du kan till exempel skapa en fraktzon som omfattar alla europeiska länder och debitera samma fraktavgift till alla europeiska kunder om ditt företag har ett lager i Tyskland som levererar till hela Europa till ett fast pris.

Kunderna kan endast beställa produkter från din butik om landet eller regionen där de vill att ordern skickas till ingår i en av dina fraktzoner.

Lägg till en fraktzon

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen som du vill lägga till en fraktzon för. 3. Klicka på Skapa fraktzon bredvid den grupp av platser som du vill lägga till en fraktzon för. 4. Ange ett namn för fraktzonen. 5. Välj de länder och regioner som du vill ska vara i zonen.

Obs! Storbritanniens kronbesittning (Isle of Man, Guernsey och Jersey) är inte tillgängliga att välja under Storbritannien. Dessa platser ingår inte i Storbritannien och andra fraktkostnader tillkommer. Överväg att använda Shopify-skript om du behöver mer kontroll när du anger fraktkostnader och du har Shopify Plus-planen.

1. Klicka på Klar.
  2. Lägg till priser som du vill ha för zonen och klicka sedan på Spara.

Om du vill veta mer om hur du ställer in fraktkostnader, se Ställa in fraktkostnader.

Redigera en zon

Ett land eller en region kan bara existera i en fraktzon inom en eller flera platser i en leveransprofil. Du måste ta bort ett land eller en region från en fraktzon innan du lägger till den till en annan.

Steg:

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen där du vill redigera en zon. 3. Klicka på knappen ... bredvid den zon som du vill redigera. 4. Klicka Redigera zon i rullgardinsmenyn. 5. Gör dina ändringar och klicka sedan på Färdig. 6. Klicka på Spara.

Radera en zon

1. Gå till Inställningar >Frakt och leverans från din Shopify-administratör.
    1. Klicka på Hantera priser bredvid leveransprofilen där du vill radera en zon. 3. Bredvid den zon som du vill radera klickar du på knappen .... 4. Klicka på Radera i rullgardinsmenyn. 5. Klicka Spara på.

Skapa fraktzoner baserade på postnummer

Det finns appar som du kan använda för att organisera dina fraktzoner efter postnummer. Besök appbutiken för att ta reda på vilka som finns tillgängliga.