Aktivera tredjeparts transportörsberäknad frakt

Transportörsberäknade fraktkostnader (CCS) bestäms i kassan av tredjepartstransportörer, vilket säkerställer korrekta avgifter för dina kunder baserat på deras orderuppgifter. CCS-priser gör det möjligt för dig att debitera dina kunder det exakta belopp som en transportör, till exempel UPS eller FedEx, kommer att debitera dig när du köper en fraktsedel. Det här avsnittet förklarar hur du aktiverar funktionen för tredjepartsberäknade leveranser och ansluter transportörskonton till din Shopify-admin.

Aktivering av transportörsberäknad frakt: För att aktivera tredjeparts transportörsberäknad frakt måste din butik använda Advanced- eller Plus-planen. Om du för närvarande använder Shopify-planen kan du välja den månatliga avgiften för att lägga till den här funktionen eller byta till årsfakturering. Kontakta Shopify-supporten för mer information eller hjälp.

Anslut transportörskonton: Om du har ett eget konto hos en berättigad transportör kan du ansluta det till din Shopify-admin. Detta gör det möjligt för dig att visa transportörsberäknade fraktkostnader för dina kunder i kassan. Läs mer om transportörskonton som stöds.

Appar för tredjeparts fraktkostnadsberäkning: Vissa tredjepartsappar för fraktkostnadsberäkning kräver att du aktiverar den här funktionen. Om du använder en tredjeparts leveransapp för att visa priser för andra transportörer måste du även ställa in fraktkostnadsreserv.

Utvecklarresurser: Utvecklare kan lära sig mer om CarrierService API för att konfigurera sina appar för transportörsberäknad frakt.