Aktivera leverans med UPS

Du kan visa fraktkostnader i din kassa som beräknats av UPS. Du kan använda antingen detaljhandelsfraktpriser som ställts in av UPS eller rabatterade fraktkostnader som du direkt använder UPS för.

Du måste konfigurera ditt UPS-konto och sedan ansluta det till din Shopify-administratör.

Krav

För att kunna visa UPS-beräknade priser i kassan måste du uppfylla följande krav:

• Din butik måste vara registrerad med planen Advanced Shopify, Shopify Plus eller en plan med funktionen för tredjepartstransportörs beräknade fraktkostnader aktiverad.
  • Du måste ha ett UPS-konto som har ett kontonummer, ibland kallat ett Leveransnummer.
  • Adresserna till dina distributionsplatser måste vara gatuadresser. UPS stöder inte postbox-adresser.

Steg 1: Registrera dig för ett konto hos UPS

Om du inte redan har ett UPS-konto kan du registrera dig för ett.

Steg:

1. Besök UPS webbplats.
  2. Registrera dig för ett konto genom att använda en av de anslutna partnersidorna eller genom att fylla i formuläret som krävs.
  3. Godkänn UPS-teknikavtalet och klicka sedan på Registrera.
  4. Bekräfta din e-postadress för att slutföra registreringsprocessen.

Steg 2: Erhåll ditt UPS-kontonummer

Beroende på när och hur du skapade ditt UPS-konto kan det hända att det inte har ett kontonummer, ibland kallat ett Leveransnummer, som är kopplat till det ännu. Du kan kontrollera om ditt konto redan har ett kontonummer eller så kan du registrera dig för ett.

Hitta ditt kontonummer

Om du redan har ett kontonummer så kan du hitta det på en kopia av en UPS-faktura eller genom att logga in på ditt UPS-konto. Om du inte har ett kontonummer kan du registrera dig för ett online.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.

Ditt kontonummer visas under Mina betalningsmetoder i kolumnen Nummer (ditt kontonummer har ett format som liknar 123AB4). Om ett kontonummer inte visas här måste du registrera dig för ett online.

Registrera dig för ett kontonummer med UPS

Om ditt UPS-konto inte har ett kontonummer som är kopplat till det ännu så måste du registrera dig för ett.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Välj Lägg till nytt konto från menyn Lägg till en betalningsmetod och klicka sedan på Lägg till.
  4. Välj den adress du vill använda för registreringen och klicka på Nästa.
  5. Ange dina svar på frågorna angående din leveransprofil.

Du kan nu ange ditt kontonummer för att ansluta ditt UPS-konto.

Steg 3: Ändra de UPS-priser som visas i kassan

Du kan ändra de priser som dina kunder ser i kassan genom att välja olika kontotyper under Kontotyp i ditt UPS-konto. Du kan till exempel välja kontotyper som lägger till upphämtningsavgifter eller rabatter på de transportörsberäknade detaljhandelsavgifterna.

Om du inte vill ändra de UPS-priser som visas i utcheckningen eller om du vill att dina egna avtalade priser ska visas istället lämnar du avsnittet Kontotyp tomt.

Välj något av följande alternativ i avsnittet Kontotyp för att välja vilka UPS-priser som ska visas vid utcheckningen.

Beskrivning av de olika UPS -ontotyperna
Kontotyp Metod Beskrivning
Daglig upphämtning Hämta En chaufför från UPS stannar vid din plats en gång per arbetsdag, enligt ett schema. Du kan schemalägga dina dagliga upphämtningar på UPS.com. Se Daglig upphämtning för att lära dig mer om den här tjänsten
Engångsupphämtning Hämta Du kontaktar UPS för att få dina paket upphämtade genom att schemalägga dina upphämtningar online eller via telefon, enligt behov. Se UPS On-Call Pickup om du vill lära dig mer om den här tjänsten.
Kundräknare Lämna Du lämnar dina paket vid ett UPS-kundcenter (UPS Store, auktoriserade leveransoutlets och UPS kontaktpunkter).
Brevcenter Lämna Du lämnar dina paket i en UPS-brevlåda.
Air Service-center Lämna Du lämnar dina paket på ett flygservicecenter.

Steg 4: Verifiera din adress

Du måste bekräfta ditt konto med adressen som är kopplad till ditt kontonummer.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Hitta rätt konto i avsnittet Mina betalningsmetoder och klicka sedan på Redigera.
  4. Öppna avsnittet Platsadress.
  5. Använd posterna för land och postnummer i det här avsnittet för att godkänna ditt konto.

Steg 5: Verifiera din faktura

Om du har fått en faktura under de senaste 90 dagarna (eller 45 dagar för konton som inte är baserade i USA eller Kanada) så måste du auktorisera ditt konto med en av de tre senaste fakturorna. Du behöver inte genomföra det här steget om du inte har erhållit en faktura under den perioden.

Om du har registrerat dig för UPS Billing Center kan du se dina fakturor online.

Steg:

1. Logga in på UPS Billing Center.
  2. Klicka på Visa faktura i avsnittet Snabblänkar.
  3. Välj en tillämplig faktura genom att klicka på fakturanumret.
  4. Klicka på Visa/ladda ner fakturauppgifter.

Du kan hitta följande information på din UPS-faktura:

• Uppe i högra hörnet av fakturan, under Faktura för leveransservice hittar du fakturadatum, fakturanummer och kontroll-ID.
  • Fakturabeloppet visas bredvid Summan för denna period längst ner på fakturan. Om summan är 0 så använder du summan Avgifter denna period som visas under Sammanfattning av avgifter.

Steg 6: Anslut ditt UPS-konto

Du måste registrera dig för ett UPS-konto och ha en UPS-faktura innan du kan ansluta ditt UPS-konto till Shopify.

När du ansluter ditt konto kan du välja att använda detaljhandelsfraktpriser som ställts in av UPS eller fraktkostnader som ditt företag har förhandlat fram med UPS. Det kan ta upp till tre arbetsdagar innan de förhandlade priserna visas i din kassa. Om de inte visas efter tre arbetsdagar kan du kontakta Shopify-support för att få hjälp.

Steg:

1. Lägg till UPS som en transportör i avsnittet Transportörskonton:

• Klicka på Anslut budkonto och sedan på Anslut konto intill UPS om du inte har några tillagda budkonton.
    • Om du redan har lagt till ett budkonto klickar du på Hantera budföretag och sedan på Anslut konto intill UPS.
  2. Klicka på Start i dialogrutan Anslut ditt UPS®-konto.

3. Ange ditt UPS-kontonummer i fältet Konto-/Leveransnummer.

4. Ange din adress och dina kontaktuppgifter i avsnittet PERSONLIG INFORMATION.

5. I avsnittet KONTO FÖR ATT KÖPA FRAKTSEDLAR väljer du Ditt UPS-konto.

6. I avsnittet PRISER SOM KUNDER SER I KASSAN väljer du fraktkostnadstyp:

• Välj UPS-detaljhandelspriser för att använda detaljhandelsfraktpriser som ställts in av UPS.
    • Om du vill använda fraktkostnader som ditt företag har förhandlat fram med UPS väljer du Dina framförhandlade priser med UPS.
  7. Valfritt: I Kontotyp (valfritt)väljer du din UPS-kontotyp.

8. Kontrollera användarvillkoren och klicka sedan på Skicka och fortsätt.

9. I dialogrutan Verifiera ditt UPS-konto® lägger du till dina UPS-konto- och fakturauppgifter och klickar sedan på Skicka.

När du har anslutit ditt UPS-konto till Shopify visas en ny post i avsnittet Ytterligare användare på kontosidan i ditt UPS-konto. Det här är ditt Shopify-konto som är anslutet till ditt UPS-konto. Det innehåller ett konto-ID som du kanske inte känner igen och den e-postadress som är kopplad till ditt Shopify-konto.

Detta konto krävs. Om du tar bort det förlorar du anslutningen mellan dina UPS- och Shopify-konton och du måste kontakta Shopify-support för att lösa problemet.

Nästa steg

Inaktivera ditt UPS-konto

Om du inte längre vill erbjuda UPS beräknade fraktkostnader till dina kunder i kassan måste du koppla bort ditt UPS-konto i din Shopify-administratör.

Steg:

1. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  2. Bredvid UPS klickar du på Koppla bort konto.
  3. Klicka på Inaktivera konto i dialogrutan för att bekräfta inaktiveringen.

Få support

Om du har problem med din UPS-kontokonfiguration kan du gå till UPS hjälp- och supportcenter eller kontakta UPS kundsupport:

Få hjälp med konfiguration av UPS-konto
Land Kontaktnummer
USA 1-800-742-5877
Kanada 1-800-742-5877
Storbritannien 03457 877 877

Kontakta Shopify-support om du har problem med att ansluta ditt UPS-konto till Shopify.