Aktivera leverans med UPS

Om du använder Shopify Shipping för att skicka från distributionsplatser i USA och Kanada behöver du inte registrera dig för ett separat UPS-konto utan kan sätta igång genom att köpa en fraktsedel för din nästa order. UPS stöder inte leveranser till postboxadresser. Du måste uppdatera din adress till en gatuadress för att kunna använda beräknade priser och fraktetiketter utan ett UPS-konto.

Du kan ansluta ditt UPS-konto med Shopify för att erbjuda dina egna avtalade fraktkostnader till dina kunder vid utcheckningen. För att kunna ansluta till Shopify måste ditt UPS-konto ha ett kontonummer (även kallat ett leveransnummer) som är kopplat till det. Om du inte har ett kontonummer än kan du registrera dig för ett online.

Kontakta UPS direkt om du har problem med att skapa ditt UPS-konto.

Obs! För att ansluta ditt eget UPS-konto måste din butik ha antingen Advanced Shopify- eller Shopify Plus-planen.

Registrera dig för ett konto med UPS

Om du inte redan har ett UPS-konto kan du registrera dig för ett online.

Steg:

1. Besök UPS webbplats.
  2. Registrera dig för ett konto genom att använda en av de anslutna partnersidorna eller genom att fylla i formuläret som krävs.
  3. Godkänn UPS-teknikavtalet och klicka sedan på Registrera.
  4. Bekräfta din e-postadress för att slutföra registreringsprocessen.

Obs! Kontakta UPS för mer information om du har problem med att konfigurera ditt UPS-konto.

Hitta ditt kontonummer

Beroende på när och hur du skapade ditt UPS-konto, kanske du inte har ett kontonummer (ibland kallat leveransnummer) som är associerat till ditt konto än. Om du redan har ett kontonummer så kan du hitta det på en kopia av en UPS-faktura eller genom att kontrollera det online. Om du inte har ett kontonummer kan du registrera dig för ett online.

Så här hittar du ditt kontonummer:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.

Ditt kontonummer visas under Mina betalningsmetoder i kolumnen Nummer (ditt kontonummer har ett format som liknar 123AB4). Om ett kontonummer inte visas här måste du registrera dig för ett online.

Registrera dig för ett kontonummer med UPS

Om ditt UPS-konto inte har ett kontonummer som är kopplat till det ännu så måste du registrera dig för ett.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Välj Lägg till nytt konto från menyn Lägg till en betalningsmetod och klicka sedan på Lägg till.
  4. Välj den adress du vill använda för registreringen och klicka på Nästa.
  5. Ange dina svar på frågorna angående din leveransprofil.

Du kan nu ange ditt kontonummer för att ansluta ditt UPS-konto.

Obs! Du kan också kontakta UPS direkt för att registrera dig för ett kontonummer.

Ändra UPS-priserna som visas vid utcheckning

Du kan ändra de priser som dina kunder ser i utcheckningen genom att välja olika kontotyper i ditt UPS-kontos avsnitt Kontotyp. Du kan till exempel välja kontotyper som lägger till upphämtningsavgifter eller rabatter till baspriserna beräknade av transportören.

Om du inte vill ändra de UPS-priser som visas i utcheckningen eller om du vill att dina egna avtalade priser ska visas istället lämnar du avsnittet Kontotyp tomt.

Välj något av följande alternativ i avsnittet Kontotyp för att välja vilka UPS-priser som ska visas vid utcheckningen.

Beskrivning av de olika UPS -ontotyperna
Kontotyp Metod Beskrivning
Daglig upphämtning Hämta En chaufför från UPS stannar vid ditt upphämtningsställe en gång per arbetsdag, enligt ett schema. Du kan schemalägga dina dagliga upphämtningar på UPS.com. Se Daglig upphämtning för att lära dig mer om den här tjänsten.
Engångsupphämtning Hämta Du kontaktar UPS för att få dina paket upphämtade genom att schemalägga dina upphämtningar online eller via telefon, enligt behov. Se UPS On-Call Pickup om du vill lära dig mer om den här tjänsten.
Kundräknare Lämna Du lämnar dina paket vid ett UPS-kundcenter (UPS Store, auktoriserade leveransoutlets och UPS kontaktpunkter).
Brevcenter Lämna Du lämnar dina paket i en UPS-brevlåda.
Air Service-center Lämna Du lämnar dina paket på ett flygservicecenter.

Obs! Kontakta UPS direkt för mer information om du inte är säker på vilken upphämtningstyp du ska välja.

Bekräfta din adress

Du måste bekräfta ditt konto med adressen som är kopplad till ditt kontonummer.

Steg:

1. Logga in på ditt konto på UPS webbplats.
  2. Välj Betalningsalternativ från kontomenyn uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Hitta rätt konto i avsnittet Mina betalningsmetoder och klicka sedan på Redigera.
  4. Öppna avsnittet Platsadress.
  5. Använd posterna för land och postnummer i det här avsnittet för att godkänna ditt konto.

Obs! Kontakta UPS för mer information om du har problem att hitta rätt adress.

Bekräfta din faktura

Om du har fått en faktura under de senaste 90 dagarna (eller 45 dagar för konton som inte är baserade i USA eller Kanada) så måste du godkänna ditt konto med en av de tre senaste fakturorna. Du behöver inte slutföra det här steget om du inte har fått en faktura under den perioden.

Varning! Du har tre försök att ange informationen korrekt innan UPS låser ditt konto i 24 timmar. Se till att du kontrollerar att informationen du använder är korrekt.

Du kan se dina fakturor online om du har registrerat dig för UPS Billing Center:

1. Logga in på UPS Billing Center.
  2. Klicka på Visa faktura i avsnittet Snabblänkar.
  3. Välj en tillämplig faktura genom att klicka på fakturanumret.
  4. Klicka på Visa/ladda ner fakturauppgifter.

Du kan hitta följande information på din UPS-faktura:

• Uppe i högra hörnet av fakturan, under Faktura för leveransservice hittar du fakturadatum, fakturanummer och kontroll-ID.
  • Fakturabeloppet visas bredvid Summan för denna period längst ner på fakturan. Om summan är 0 så använder du summan Avgifter denna period som visas under Sammanfattning av avgifter.

Obs! Ditt fakturabelopp ska anges exakt som det visas, inklusive kommatecken och punkter. Lägg till ett bindestreck (-) om beloppet är negativt.

Anslut ditt UPS-konto

Du måste registrera dig för ett UPS-konto och ha en UPS-faktura innan du kan ansluta ditt UPS-konto till Shopify.

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid UPS klickar du på Anslut konto.
  4. Ange dina inloggningsuppgifter till UPS i dialogrutan Anslut UPS.
  5. Klicka på Skicka och fortsätt.
  6. I dialogrutan Bekräfta ditt UPS®-konto lägger du till konto- och fakturauppgifter.
  7. Klicka på Skicka.

Obs! Om ditt Shopify-konto är fryst vid något tillfälle kan dina operatörer bli inaktiverade. Kontrollera dina leveransinställningar så snart ditt konto är återställt.

Om du vill lägga till UPS-priser i din kassa kan du skapa leveranskostnader som beräknas av budföretag i dina leveransinställningar.

Kontakta UPS direkt för support om du har några problem med ditt UPS-konto eller om du har frågor om de UPS-fraktetiketter du köper.

Inaktivera ditt UPS-konto

Om du inte längre vill använda UPS (till exempel om ditt konto med dem har löpt ut) måste du se till att tjänsten inte erbjuds till kunderna i kassan.

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid UPS klickar du på Koppla bort konto.
  4. Klicka på Inaktivera konto i dialogrutan för att bekräfta inaktiveringen.

Använd UPS Shopify Shipping

Du kan använda UPS (och andra transportörer) i din butik med Shopify Shipping och utnyttja avtalade priser som ger besparingar på upp till 53 % i fraktkostnader. Se Shopify Shipping om du vill ha mer information om Shopify Shipping.

Du måste inaktivera ditt UPS-konto innan du aktiverar Shopify Shipping. När du har inaktiverat ditt UPS-konto kan du konfigurera Shopify Shipping i Shopify admin.

Vanliga frågor

Vad kan jag göra om jag blivit blockerad från mitt konto?

Om du har blivit blockerad från ditt konto kommer du inte att kunna uppdatera kontot eller använda det under 24 timmar. När 24-timmarsperioden är slut kan du försöka logga in igen.

Den vanligaste orsaken till att ett UPS-konto blockeras är att tre fel gjordes när du eller någon annan försökte logga in eller uppdatera kontot. UPS kan också låsa konton av andra skäl.

Se till att du undviker följande vanliga misstag för att förhindra att ditt konto blockeras:

• användning av en faktura som mottagits för mer än 90 dagar sedan (45 dagar för konton som inte är baserade i USA eller Kanada) för att bekräfta ditt konto
  • användning av en faktura som inte är en av de tre senaste fakturorna du har fått

Vem kan jag kontakta för support?

Du kan klicka på eventuella felmeddelanden som visas under installationen för att uppdatera din butiksinformation eller åtgärda problemet Kontakta Shopify-support för hjälp med att integrera UPS i din Shopify-administrator om du ser meddelandet There is an issue with this carrier.

UPS kundsupport kan också hjälpa dig vid problem med ditt UPS-konto. Du kan kontakta dem på 1-800-742-5877 (USA och Kanada), 03457 877 877 (Storbritannien) eller genom att besöka UPS Hjälp- och supportcenter.

Kan jag använda avtalade priser?

Om du har ett avtal med anpassade priser för UPS kan du visa dessa priser för kunderna i kassan genom att välja Avtalade priser. Detta kommer också att visa eventuella rabatter eller kampanjerbjudanden som du för närvarande har aktiva.

Om du inte har avtalade priser eller väljer Detaljhandelspriser kommer kunderna att se detaljhandelspriser som ställts in av UPS istället.

Varför visas inte mina avtalade priser korrekt?

När du har aktiverat avtalade priser kan det ta upp till tre arbetsdagar innan de visas i kassan. Kontakta Shopify-support för hjälp om dina avtalade priser inte visas efter tre arbetsdagar.

Obs! Dina avtalade priser visas omedelbart om du angav fakturauppgifterna när du bekräftade ditt UPS-konto.

Kan jag ändra min kontaktinformation?

Nej. Din kontaktinformation kan inte ändras efter det att den har sparats. Detta påverkar inte dina fraktkostnader eller verifieringen av ditt bankkonto.

Varför visas en ny användare i mitt UPS-konto efter att jag har anslutit kontot till Shopify?

När du ansluter ditt UPS-konto med Shopify visas en ny post i avsnittet Ytterligare användare på din kontosida i ditt UPS-konto. Den innehåller ett konto-ID som du kanske inte känner igen och e-postadressen som är kopplad till ditt Shopify-konto.

Du ska inte ta bort detta konto eftersom det krävs. Om du tar bort det kommer du att förlora kopplingen mellan ditt UPS-kontonummer och ditt Shopify-konto. Om du redan har tagit bort det här kontot måste du kontakta Shopify-support för att lösa problemet innan dina UPS- och Shopify-konton kan anslutas till varandra.

Nästa steg