Aktivera leverans med USPS

Om du använder Shopify Shipping för att skicka från distributionsplatser i USA och Kanada så kommer de beräknade priserna för USPS att aktiveras som standard i din Shopify admin. Du behöver inte registrera dig för ett separat USPS användar-id utan kan sätta igång genom attköpa en fraktetikett för din nästa order.

Om du har förhandlat fram ett rabatterat pris med USPS och har funktionen för leveranskostnad beräknad av budföretaget i din Shopify-plan kan du ange ditt användar-ID när du aktiverar USPS-tjänsten i din Shopify-admin så att det rabatterade priset visas för dina kunder i kassan.

Registrera dig för ett USPS användar-ID

Obs! Den här funktionen kräver att din butik har Advanced Shopify-planen, Shopify Plus-planen eller har den beräknade leveransplansuppgraderingen.

Fyll i USPS Web Tools-registreringsformuläret för att registrera dig för ett USPS Web Tools användar-ID.

När du har slutfört registreringsprocessen skickar USPS ett användar-ID till dig via e-post. Anteckna detta eftersom du behöver detta användar-ID för att slutföra aktiveringen i Shopify.

Ditt användar-ID för USPS Web Tools är en kombination av bokstäver och siffror, till exempel 123ABCDE1234, som automatiskt skapas av USPS.

Användar-ID ger dig åtkomst till API:er för paketspårning, kostnad och standarder för leverans av tjänster med USPS när du registrerar dig.

När du har anslutit ditt konto visas USPS kommersiella priser i kassan som standard. USPS kommersiella priser är lägre än detaljhandelspriser och sedlarna måste köpas online. Om du vill visa de dyrare priserna kan du aktivera detaljhandelspriset när du lägger till USPS beräknade priser.

Observera! Kontakta USPS direkt om du har några problem med din USPS-konfiguration. Shopify kan inte hämta dina USPS-inloggningsuppgifter eller ge någon support för ditt USPS-konto.

Aktivera beräknad frakt för USPS

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid USPS klickar du på Anslut konto.
  4. I dialogrutan Anslut USPS anger du dina inloggningsuppgifter för USPS.
  5. Välj om du vill lägga till USPS priser till dina befintliga fraktzoner. Detta ersätter dina nuvarande USPS priser och de nya kommer användas i alla fraktzoner, även de som du för närvarande inte använder USPS priser för.
  6. Klicka på Spara.

Obs! Om ditt Shopify-konto är fryst vid något tillfälle kan dina operatörer bli inaktiverade. Kontrollera dina leveransinställningar så snart ditt konto är återställt.

Om du valde att inte lägga till USPS priser till dina fraktzoner under det konto som upprättats kan du skapa leveranskostnader som beräknas av budföretag för att lägga till USPS priser i din kassa.

Inaktivera USPS

Om du inte längre vill använda USPS (till exempel om ditt konto med dem har löpt ut) måste du se till att tjänsten inte erbjuds till kunderna i kassan.

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid USPS klickar du på Koppla bort konto.
  4. Klicka på Inaktivera konto i dialogrutan för att bekräfta inaktiveringen.