Aktivera leverans med USPS

Om du har avtalade rabatterade fraktkostnader genom ditt eget konto med UPS kan du visa dina rabatterade fraktkostnader för dina kunder i kassan. För att visa dina avtalade kostnader behöver du ha funktionen leverans beräknad av bud på ditt Shopify-konto. För ytterligare information se Fraktkostnader beräknade av tredjeparts-bud.

Registrera dig för ett USPS användar-ID

Fyll i USPS Web Tools-registreringsformuläret för att registrera dig för ett USPS Web Tools användar-ID.

När du har slutfört registreringsprocessen skickar USPS ett användar-ID till dig via e-post. Anteckna detta eftersom du behöver detta användar-ID för att slutföra aktiveringen i Shopify.

Ditt användar-ID för USPS Web Tools är en kombination av bokstäver och siffror, till exempel 123ABCDE1234, som automatiskt skapas av USPS.

Användar-ID ger dig åtkomst till API:er för paketspårning, kostnad och standarder för leverans av tjänster med USPS när du registrerar dig.

När du har anslutit ditt konto visas USPS kommersiella priser i kassan som standard. USPS kommersiella priser är lägre än detaljhandelspriser och sedlarna måste köpas online. Om du vill visa de dyrare priserna kan du aktivera detaljhandelspriset när du lägger till USPS beräknade priser.

Obs! Kontakta USPS direkt om du har problem med din USPS-konfigurering. Shopify kan inte hämta dina USPS-inloggningsuppgifter eller ge support för ditt USPS-konto.

Aktivera beräknad frakt för USPS

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Lägg till USPS som ett budföretag: - Klicka på Anslut budkonto och sedan Anslut konto intill USPS om du inte har några aktiva budkonton.

• Klicka på Hantera budföretag och sedan Anslut konto intill USPS om du redan har ett aktivt budkonto.
  3. I dialogrutan Anslut USPS anger du dina inloggningsuppgifter för USPS.

4. Välj om du vill lägga till USPS priser till dina befintliga fraktzoner. Detta ersätter dina nuvarande USPS priser och de nya kommer användas i alla fraktzoner, även de som du för närvarande inte använder USPS priser för.

5. Klicka på Spara.

Obs! Om ditt Shopify-konto är fryst vid något tillfälle kan dina operatörer bli inaktiverade. Kontrollera dina leveransinställningar så snart ditt konto är återställt.

Om du valde att inte lägga till USPS priser till dina fraktzoner under det konto som upprättats kan du skapa leveranskostnader som beräknas av budföretag för att lägga till USPS priser i din kassa.

Inaktivera USPS

Om du inte längre vill använda USPS (till exempel om ditt konto med dem har löpt ut) måste du se till att tjänsten inte erbjuds till kunderna i kassan.

Steg:

1. I avsnittet Konton och integrationer klickar du Hantera integrationer.
  2. Klicka på Hantera transportörer i avsnittet Transportörskonton.
  3. Bredvid USPS klickar du på Koppla bort konto.
  4. Klicka på Inaktivera konto i dialogrutan för att bekräfta inaktiveringen.