Konfigurering av lager som kan distribueras

Lager som kan distribueras gör att du kan välja hur dina leveransinställningar ska påverka vilket lager som ska finnas tillgängligt för dina kunder baserat på marknad och leveransplats. Lager som kan distribueras påverkar vilka produkter och varianter som visas i lager eller som är slut i lager på dina produktsidor. Lager som kan distribueras visas i skyltfönstret och i kassan.

Du kan till exempel göra ditt lager tillgängligt för köp endast från platser som levererar till kundens fraktzon. Detta hindrar dig från att översälja på marknader och utanför fraktzoner.

Krav för att använda Lager som kan distribueras

Du måste uppfylla följande krav för att konfigurera Lager som kan distribueras:

• Din butik måste ha minst en leveransprofil som innehåller två eller fler grupper av fraktzoner med olika leveransursprung, eller ha minst en plats med lokal upphämtning. Lager A och B är till exempel leveransursprung för Kanada och lager C är ett leveransursprung för USA.
  • Din butik måste ha mindre än 10 leveransprofiler och mindre än 50 aktiva platser som levererar onlineordrar.
  • För att visa lager som kan distribueras i kassan måste butiken ha den senaste versionen av kassan eller ha aktiverat kassatillägg:
    • Om du har Shopify Plus-planen så måste du migrera Checkout Extensibility.
    • Om du inte har Shopify Plus-planen så måste du ha den senaste versionen av kassan i din butik. De flesta butiker har redan den senaste versionen av kassan.

Överväganden för användning av Lager som kan distribueras

Granska följande överväganden innan du konfigurerar Lager som kan distribueras:

• Om butiken inte har den senaste versionen av kassan eller inte har aktiverat kassatillägg visas inte lager som kan distribueras i kassan. Skyltfönstret visar fortfarande kvantiteter som kan distribueras per marknad och betalningssidan fortsätter att använda globala lagervärden för att avgöra om en order kan läggas.
  • Distribuerbart lager återspeglas endast för ordrar som går igenom kassan. Orderutkast, orderimport och Shopify kassasystem använder de globala lagervärdena även när inställningen distribuerbart lager är aktiverad.
  • Lager som kan distribueras visas inte i Shop-appen. Shop-appen fortsätter att visa tillgängliga kvantiteter som finns i lager på samtliga platser.
  • Lager som kan distribueras visas inte i Shopify POS-appen. Shopify POS-appen fortsätter att visa tillgängliga kvantiteter som finns i lager på alla platser.
  • Distribuerbart lager visas inte i vissa betalningsplånböcker. Snabbkassor som lanseras från varukorgssidan i ditt skyltfönster fortsätter att visa kvantiteter som finns i lager på alla platser.
  • Distribuerbart lager redovisas inte när du skapar orderutkast eller redigerar ordrar från din Shopify-administratör. Du kan skapa ett orderutkast eller redigera en order för att lägga till produkter från vilken plats som helst. När du skickar en faktura till din kund med orderutkast kan din kund slutföra betalningen i kassan med hjälp av lager från alla platser.
  • Distribuerbart lager påverkar inte produktpaket. Paket från alla marknader visas på produktinformationssidor.
  • Kontextuell lagerkvantitet återspeglas i den senaste versionen av GraphQL Storefront API:et. Appar som inte har uppdaterats till den senaste versionen fortsätter att använda tillgängliga kvantiteter som finns i lager på alla platser.

Välj inställning för Lager som kan distribueras för ditt företag

Du kan välja mellan två inställningar för Lager som kan distribueras från din Frakt- och leveranssida. Granska följande tabell för att lära dig mer om dessa inställningar:

Beskrivningar av inställningar för Lager som kan distribueras
Inställning Beskrivning Kompatibilitet
Sälj från alla platser till alla fraktzoner Kunder i vilken fraktzon som helst kan köpa lagervaror från alla dina platser. Det här alternativet möjliggör överförsäljning över marknader och fraktzoner och är utformat för att fånga upp all möjlig försäljning. Passar bäst för småföretag som använder en marknad eller med enkla fraktkrav. Även lämplig för företag med flera marknader som vill skicka från vilken plats som helst till alla fraktzoner.
Sälj endast inom konfigurerade fraktzoner Kunder kan endast köpa produkter som finns i lager på platser som levererar till deras fraktzon. Det här alternativet förhindrar överförsäljning över fraktzoner. Inställningen passar bäst för företag med följande kriterier:
  • verksamma på flera marknader
  • med flera ursprungs- och zonkonfigurationer inom leveransprofiler
  • med platser som endast kan leverera till specifika marknader eller fraktzoner
  • Exempel: Sälj från alla platser till alla fraktzoner

Sally's Soaps har två platser där de spårar lager, ett i USA och ett i Kanada. De lagerför samma artiklar på båda platserna. Vanligtvis föredrar de att inte skicka varor internationellt, men de levererar då och då för att säkerställa försäljning.

Det finns två av Sallys specialprodukter Kokosnötstvål i lager i USA, men det finns inga i lager på den kanadensiska platsen. För en kund i Kanada visas tvålen som i lager och kunden kan köpa de två återstående tvålarna. Ordern dirigeras till den kanadensiska platsen där lagret faller till -2 efter köpet. I det här exemplet prioriterar Sally's Soaps att fullfölja varje försäljning utöver att strikt följa sina fraktzonskonfigurationer.

Exempel: Sälj endast inom konfigurerade fraktzoner

Sally's Soaps har två platser där de spårar lager, ett i USA och ett i Kanada. De lagerför samma artikel på båda platserna, men vill aldrig skicka varor internationellt mellan länder.

Det finns två av Sallys specialprodukter Kokosnötstvål i lager i USA, men det finns inga i lager på den kanadensiska platsen. De återstående två tvålarna kan endast köpas av kunder som är belägna i USA. För kunder i Kanada visas produkten som slut i lager på produktsidan och de kan inte köpa den. I det här exemplet prioriterar Sally's Soaps att följa konfigurationer av fraktzoner istället för att genomföra varje försäljning.

Konfigurera ditt Lager som kan distribueras

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Lager som kan distribueras, klicka på Lager som kan distribueras.

3. Välj hur du avgör tillgängligheten för produktlager på dina leveransplatser:

• Om du vill göra produktlager tillgängligt för köp från vilken plats som helst till en fraktzon väljer du Sälj från alla platser till alla fraktzoner.
      • Om du vill göra produktlager tillgängligt för köp från platser som levererar till en specifik fraktzon väljer du Sälj endast inom konfigurerade fraktzoner.