Sådan konfigurerer du lagerbeholdning, der kan klargøres

Med funktionen for lagerbeholdning, der kan klargøres, kan du vælge, hvordan dine leveringsindstillinger skal påvirke, hvilken lagerbeholdning der skal være tilgængelig for dine kunder baseret på deres marked og leveringslokation. Funktionen for lagerbeholdning, der kan klargøres, kan påvirke, hvilke produkter og varianter der vises på lager eller ikke på lager på dine produktsider. Lagerbeholdning, der kan klargøres, vises i dit butikslayout og i din betalingsproces.

Du kan f.eks. gøre dit lager kun tilgængeligt for køb fra lokationer, der sender til kundens leveringszone. Dette forhindrer dig i at oversælge på tværs af markeder og uden for leveringszoner.

Krav til brug af funktionen Lagerbeholdning, der kan klargøres

Du skal opfylde følgende krav for at konfigurere den lagerbeholdning, der skal klargøres:

• Din butik skal have mindst én leveringsprofil, der indeholder to eller flere grupper af leveringszoner med forskellig leveringsoprindelse eller have mindst én lokation med lokal afhentning. Lager A og Lager B er f.eks. leveringsoprindelser for Canada, og Lager C er leveringsoprindelse for USA.
  • Din butik skal have færre end 10 leveringsprofiler og færre end 50 aktive lokationer, der afsender onlineordrer.
  • Hvis du vil have vist lagerbeholdning, der kan klargøres, i din betalingsprocessen, skal din butik have den nyeste version af betalingsprocessen eller have aktiveret Checkout Extensibility:
    • Hvis du har et Shopify Plus-abonnement, skal du migrere til betalingsudvidelighed.
    • Hvis du ikke har et Shopify Plus-abonnement, skal du have den nyeste version af betalingsprocessen i din butik. De fleste butikker har allerede den nyeste version af betalingsprocessen.

Overvejelser i forbindelse med brug af lagervarer, der kan klargøres

Gennemgå følgende overvejelser, før du konfigurerer den lagerbeholdning, der kan klargøres:

• Hvis din butik ikke har den nyeste version af betalingsprocessen eller ikke har aktiveret Checkout Extensibility, vises lagerbeholdningen, der kan klargøres, ikke i din betalingsproces. Dit butikslayout viser stadig mængder, der kan klargøres, pr. marked, og din betalingsside bruger fortsat globale lagerværdier, når du skal afgøre, om der kan afgives en ordre.
  • Lagerbeholdning, der kan klargøres, ses kun i ordrer, der gennemfører betalingsprocessen. Ordrekladder, ordreimport og Shopify POS bruger de globale lagerværdier, selv når indstillingen for lagerbeholdning, der kan klargøres, er aktiveret.
  • Lagerbeholdning, der kan klargøres, vises ikke i Shop-appen. Shop-appen viser fortsat tilgængelige mængder på lager alle steder.
  • Lagerbeholdning, der kan klargøres, vises ikke i Shopify POS-appen. Shopify POS-appen viser fortsat tilgængelige mængder, der er på lager på alle lokationer.
  • Lagerbeholdning, der kan klargøres, vises ikke i nogle tegnebøger. Hurtigere betalinger, der startes fra siden med indkøbskurven i dit butikslayout, viser fortsat antal på lager på alle lokationer.
  • Der tages ikke højde for lagerbeholdning, der skal klargøres, når der oprettes ordrekladder eller redigeres ordrer i din Shopify-administrator. Du kan oprette en ordrekladde eller redigere en ordre for at tilføje produkter fra alle lokationer. Når du sender en faktura til din kunde ved hjælp af ordrekladder, kan din kunde fuldføre betalingsprocessen ved hjælp af lagerbeholdning fra alle lokationer.
  • Lagerbeholdning, der kan klargøres, påvirker ikke produktsampakker. Sampakker fra alle markeder vises på sider med produktdetaljer.
  • Kontekstuelle lagerantal afspejles i den nyeste version af GraphQL Storefront API’en. Apps, der ikke er opdateret til den nyeste version, fortsætter med at bruge de tilgængelige lagerantal, der lagerføres på alle lokationer.

Sådan vælger du indstillingen for lagerbeholdning, der kan klargøres, for din virksomhed

Du kan vælge mellem to indstillinger for lagerbeholdning, der skal klargøres, på din side Forsendelse og levering. Gennemgå følgende tabel for at få mere at vide om disse indstillinger:

Beskrivelser af indstillingen for lagerbeholdning, der kan klargøres
Indstilling Beskrivelse Kompatibilitet
Sælg fra alle lokationer til alle leveringszoner Kunder i alle leveringszoner kan købe lagervarer fra alle dine lokationer. Denne indstilling giver mulighed for oversalg på tværs af markeder og leveringszoner, og den er designet til at registrere alle mulige salg. Det er bedst velegnet til små virksomheder, der bruger ét marked, eller som har enkle leveringskrav. Det er også velegnet til virksomheder på flere markeder, som ønsker at sende fra alle lokationer til alle leveringszoner.
Sælg kun inden for konfigurerede leveringszoner Kunder kan kun købe produkter, som er på lager, på lokationer, der sender til deres leveringszone. Denne indstilling forhindrer oversalg på tværs af leveringszoner. Denne indstilling er bedst egnet til virksomheder med følgende kriterier:
  • driver virksomhed på flere markeder
  • med flere oprindelses- og zonekonfigurationer i leveringsprofiler
  • med lokationer, der kun kan sende til specifikke markeder eller leveringszoner
  • Eksempel: Sælg fra alle lokationer til alle leveringszoner

Virksomheden Sally's Soaps har to lokationer, hvor de sporer lagerbeholdning; den ene i USA og den anden i Canada. De har de samme varer på lager i begge lokationer. De foretrækker normalt ikke at afsende varer internationalt, men gør det til tider for at få salget.

Der er to af Sallys kendte sæbe Coconut Bar Soap på lager på lokationen USA, men der er nul på lager på lokationen Canada. For en kunde i Canada vises sæben som værende på lager, og kunden kan købe de to tilbageværende sæber. Ordren dirigeres til den canadiske lokation, hvor lagerbeholdningen falder til -2 efter købet. I dette eksempel prioriterer Sally's Soaps at foretage hvert enkelte salg i stedet for strengt at følge deres konfigurationer af leveringszoner.

Eksempel: Sælg kun inden for konfigurerede leveringszoner

Virksomheden Sally's Soaps har to lokationer, hvor de sporer lagerbeholdning; den ene i USA og den anden i Canada. De har den samme vare på lager i begge lokationer, men ønsker aldrig at afsende varer internationalt mellem lande.

Der er to af Sallys kendte sæbe Coconut Bar Soap på lager på lokationen USA, men der er nul på lager på lokationen Canada. De resterende to sæber kan kun købes af kunder i USA. For kunder i Canada vises sæben som værende ikke er på lager på produktsiden, og de kan ikke købe dem. I dette eksempel prioriterer Sally's Soaps at følge deres konfigurationer af leveringszoner i stedet for at foretage hvert enkelte salg.

Konfigurer din lagerbeholdning, der kan klargøres

1. Gå til Indstillinger > Forsendelse og levering i Shopify-administrator.

2. Klik på Lagerbeholdning, der kan klargøres i afsnittet Levering.

3. Vælg, hvordan du afgør tilgængelighed af produktbeholdning på tværs af dine leveringslokationer:

• Hvis du vil gøre produktlagerbeholdning tilgængeligt for køb fra alle lokationer til alle leveringszoner, skal du vælge Sælg fra alle lokationer til alle leveringszoner.
      • Hvis du vil gøre produktlagerbeholdning tilgængeligt for køb fra lokationer, der sender til deres leveringszone, skal du vælge Sælg kun inden for konfigurerede leveringszoner.