Jaeltavan varaston määrittäminen

Jaeltavan varaston avulla voit valita, miten toimitusasetuksesi vaikuttavat siihen, mikä varasto on asiakkaiden käytettävissä heidän markkina-alueensa ja toimituspaikkansa perusteella. Jaeltava varasto vaikuttaa siihen, mitkä tuotteet ja tuoteversiot näkyvät tuotesivuillasi varastossa olevina tai varastosta loppuneina. Jaeltava varasto on näkyvissä myyntipaikassasi ja kassavaiheessasi.

Voit esimerkiksi asettaa varastosi saataville ostoa varten vain niistä sijainneista, jotka toimittavat tuotteita asiakkaan toimitusalueelle. Tämä estää sinua ylimyymästä tuotteita eri markkina-alueille ja toimitusalueiden ulkopuolelle.

Jaeltavan varaston käytön vaatimukset

Jotta voit määrittää jaeltavan varaston, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kaupassasi on oltava vähintään yksi toimitusprofiili, joka sisältää vähintään kaksi toimitusalueryhmää, joissa on eri lähettäjän osoitteita, tai vähintään yhden sijainnin, jossa on paikallinen nouto. Esimerkiksi varastot A ja B ovat Kanadan lähettäjän osoitteet ja varasto C on Yhdysvaltojen lähettäjän osoite.
  • Kaupassasi on oltava alle 10 toimitusprofiilia ja alle 50 aktiivista sijaintia, jotka lähettävät verkkotilauksia.
  • Jotta voit näyttää jaettavia varastotuotteita kassalla, kauppasi kassalla on oltava kassan uusin versio tai kassan kassan laajennettavuus pitää aktivoida:
    • Jos sinulla on käytössä Shopify Plus, sinun on siirrettävä kassan laajennettavuus.
    • Jos sinulla ei ole Shopify Plus -sopimusta, kaupassasi on oltava uusin maksuvaiheen versio. Useimmissa kaupoissa on jo uusin maksuvaiheen versio.

Huomioitavaa jaeltavan varaston käytössä

Tarkista seuraavat seikat, ennen kuin määrität jaeltavan varaston:

• Jos kaupassasi ei ole kassan uusinta versiota tai kassan laajennettavuutta ei ole aktivoitu, jaettavia varastotuotteita ei näytetä kassalla. Kauppapaikka näyttää edelleen jaettavat määrät markkina-aluetta kohti, ja kassasivulla käytetään edelleen yleisiä varastoarvoja, kun määritetään, voidaanko tilaus tehdä.
  • Jaeltava varasto näkyy vain tilauksissa, jotka kulkevat kassan kautta. Tilausluonnokset, tilausten tuonti ja Shopify POS käyttävät yleisiä varastoarvoja, vaikka jaeltava varasto -asetus olisi aktivoitu.
  • Jaeltava varasto ei näy Shop-sovelluksessa. Shop-sovellus näyttää edelleen kaikkiin sijainteihin varastoidut saatavilla olevat määrät.
  • Jaeltava varasto ei näy Shopify POS -sovelluksessa. Shopify POS -sovellus näyttää edelleen kaikkiin sijainteihin varastoidut saatavilla olevat määrät.
  • Jaeltava varasto ei näy joissakin maksulompakoissa. Nopeutetut kassat, jotka käynnistetään myyntipaikan ostoskorisivulta, näyttävät edelleen kaikkiin sijainteihin varastoidut määrät.
  • Jaeltavaa varastoa ei huomioida, kun luot tilausluonnoksia tai muokkaat tilauksia Shopify administa. Voit lisätä tuotteita mistä tahansa sijainnista luomalla tilausluonnoksen tai muokkaamalla tilausta. Kun lähetät asiakkaalle laskun tilausluonnoksia käyttäen, asiakas voi suorittaa ostotapahtuman loppuun käyttämällä kaikkien sijaintien varastoa.
  • Jaeltava varasto ei vaikuta tuotepaketteihin. Tuotetietosivuilla näytetään kaikkien markkina-alueiden tuotepaketteja.
  • Kontekstuaaliset varastomäärät näkyvät GraphQL Storefront API:n uusimmassa versiossa. Sovellukset, joita ei ole päivitetty uusimpaan versioon, käyttävät edelleen kaikkiin sijainteihin varastoituja saatavilla olevia määriä.

Yrityksesi jaeltavan varaston asetuksen valitseminen

Voit valita kahdesta jaeltavan varaston asetuksesta Lähetys ja toimitus -sivulla. Lisätietoja asetuksista näet alla olevassa taulukossa:

Jaeltavan varaston asetusten kuvaukset
Määrite Kuvaus Yhteensopivuus
Myy kaikista sijainneista kaikille toimitusalueille Millä tahansa toimitusalueella sijaitsevat asiakkaat voivat ostaa varastossa olevia tuotteita mistä tahansa sijainnistasi. Tämä vaihtoehto mahdollistaa ylimyynnin eri markkina- ja toimitusalueille, ja se on suunniteltu keräämään kaiken mahdollisen myynnin. Sopii parhaiten pienyrityksille, jotka käyttävät yhtä markkina-aluetta tai yksinkertaisia toimitusvaatimuksia. Sopii myös useilla markkina-alueilla toimiville yrityksille, jotka haluavat toimittaa kaikista sijainneista kaikille toimitusalueille.
Myy vain määritettyjen toimitusalueiden sisällä Asiakkaat voivat ostaa vain tuotteita, joita on varastossa sijainneissa, jotka toimittavat asiakkaan toimitusalueelle. Tämä vaihtoehto estää ylimyynnin eri toimitusalueille. Tämä asetus sopii parhaiten yrityksille, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:
  • yritys toimii usealla markkina-alueella
  • yrityksellä on toimitusprofiileissa useita lähtöpaikka- ja aluemäärityksiä
  • yrityksellä on sijainteja, jotka voivat toimittaa vain tietyille markkina-alueille tai toimitusalueille.
  • Esimerkki: Myy kaikista sijainnista kaikille toimitusalueille

Sally’s Soaps -yrityksellä on kaksi sijaintia, joissa seurataan varastoa: yksi Yhdysvalloissa ja toinen Kanadassa. Molemmissa paikoissa on samoja tuotteita varastossa. Normaalisti he eivät halua lähettää tuotteita kansainvälisesti, mutta voivat välillä lähettää, jotta myyntiä ei menetetä.

Yhdysvaltojen varastossa on kaksi Sally's Coconut Bar Soap -saippuaa, mutta Kanadan varastosta ne ovat loppuneet. Kanadassa sijaitsevalle asiakkaalle saippua näkyy varastossa olevana, ja hän voi ostaa kaksi jäljellä olevaa saippuaa. Tilaus reititetään Kanadan sijaintiin, jossa varastotaso laskee –2:een ostoksen jälkeen. Tässä esimerkissä Sally’s Soaps priorisoi myynnin tekemisen toimitusalueiden määrityksen noudattamisen edelle.

Esimerkki: Myy vain määritettyjen toimitusalueiden sisällä

Sally’s Soaps -yrityksellä on kaksi sijaintia, joissa seurataan varastoa: yksi Yhdysvalloissa ja toinen Kanadassa. Varastoissa on samoja tuotteita, mutta he eivät halua lähettää tuotteita kansainvälisesti maasta toiseen.

Yhdysvaltojen varastossa on kaksi Sally's Coconut Bar Soap -saippuaa, mutta Kanadan varastosta ne ovat loppuneet. Vain Yhdysvalloissa sijaitsevat asiakkaat voivat ostaa jäljellä olevat kaksi saippuaa. Kanadassa sijaitsevalle asiakkaalle saippuoiden varastotasona näkyy tuotesivulla Loppunut varastosta, eivätkä he voi ostaa niitä. Tässä esimerkissä Sally’s Soaps priorisoi toimitusalueensa määritysten noudattamisen yksittäisen myynnin tekemisen edelle.

Määritä jaeltava varastosi

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Lähetys ja toimitus.

2. Klikkaa Toimitus-osiossa Jaeltava varasto.

3. Valitse, miten haluat määrittää tuotevaraston saatavuuden toimituspaikoistasi:

• Jos haluat asettaa tuotteen saataville kaikista sijainneista kaikille toimitusalueille, valitse Myy kaikista sijainneista kaikille toimitusalueille.
      • Jos haluat asettaa tuotevaraston saataville sijainneista, jotka lähettävät tuotteita asiakkaan toimitusalueelle, valitse Myy vain määritettyjen toimitusalueiden sisällä.