Paikallisen toimituksen määrittäminen verkkotilauksille

Voit määrittää lähistölläsi olevia asiakkaita varten vaihtoehdon tilausten toimittamista varten. Jos asiakkaan osoite on toimitusalueellasi, asiakas voi valita paikallisen toimituksen kassalla.

Paikallisen toimituksen määrittämistä varten, sinun täytyy ottaa käyttöön paikallinen toimitus kaikissa niissä sijainneissa, joissa haluat, että toimitus tarjotaan. Voit tarjota toimitusta tietyllä kiinteällä etäisyydellä sijainnistasi tai tietyillä postinumeroalueilla.

Kun olet määrittänyt paikallisen toimituksen toimitusasetuksissasi, opi jakelemaan paikallisia toimitustilauksia. Voit valita, toimitatko tilauksia itse, toimittaako henkilöstösi vai käytätkö kolmannen osapuolen toimituspalvelua.

Kelpoisuus

Jotta voit käyttää paikallisen toimituksen vaihtoehtoa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• enintään 20 sijaintia
  • usean toimipaikan varasto on otettu käyttöön
  • mukautettu kassalle maksu on poistettu käytöstä (vain Shopify Plus)

Jos sinulla on kysyttävää kelpoisuusvaatimuksista, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Kassakokemus

Kun olet ottanut paikallisen toimituksen vaihtoehdon käyttöön, siihen oikeutetut asiakkaat voivat valita paikallisen toimituksen vaihtoehdon kassalla.

Asiakkailla on paikallinen toimitus vaihtoehtona vain, jos he täyttävät seuraavat vaatimukset:

• Kaikki ostoskorissa olevat fyysiset tuotteet voidaan toimittaa yhdestä sijainnista.
  • Toimitussijainnissa on riittävästi varastoa koko tilausta varten.
  • Asiakas ei valitse maksutapahtuman ensimmäisessä vaiheessa muuta nopeutettua maksutapaa kuin Shop Payn. Jos asiakas maksaa käyttämällä Apple Pay-, Google Pay-, Amazon Pay- tai PayPal-palveluja, toimitusvaihtoehto ei ole käytettävissä.
  • Google voi vahvistaa asiakkaan toimitusosoitteen. Kassalla asiakkaat voivat valita haluamansa vahvistetut osoitteet valitsemalla osoitteet alasvetovalikossa ehdotetuista osoitteista.
  • Asiakkaan toimitusosoitteen on oltava:

• määritetyn toimitussäteen ja sama provinssin tai osavaltion sisällä, tai
    • nimettyjen postinumeroalueiden sisällä ja samassa maassa.

Esimerkiksi:

Asiakas, jonka toimitusosoite on Québecin Gatineaussa ei voi käyttää tätä vaihtoehtoa Ontarion Ottawassa olevan yrityksen osalta, vaikka yrityksen sijainti olisikin toimitussäteen sisällä.

Asiakas ei voi valita, että osa tilauksen tuotteista lähetetään ja osa noudetaan myymälästä. Sen sijaan asiakkaan tulee tehdä kaksi erillistä tilausta.

Asiakkaasi voivat antaa toimitusohjeita kassalla, ja heidän on annettava puhelinnumero, jotta voit ottaa heihin yhteyttä.

Ennen paikallisen toimituksen määrittämistä

Sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin voit tarjota paikallista noutoa:

Paikallisen toimitusvaihtoehdon määrittäminen

Määritä paikallinen toimitus jokaiselle sijainnille, josta haluat toimittaa. Voit tarjota toimitusta etäisyyden säteellä mukaan tai valitsemalla tietyt postinumerot.

Jotta voit käyttää toimitussädettä, yrityksesi sijainti täytyy vahvistaa. Tarkista ja muokkaa osoitetta varmistaaksesi, että se on oikein.

Jos valitset toimitussäteen, voit lisätä viereisen osavaltioiden tai provinssin tai alueet ottamalla käyttöön Sisällytä naapuriosavaltiot tai alueet. Oletetaan esimerkiksi, että yrityksesi sijaitsee Kalifornian kaakkoiskulmassa, 10 kilometriä länteen Arizonasta. Jos määrität toimitussäteeksi 20 kilometriä ja otat käyttöön Sisällytä naapuriosavaltiot tai alueet, toimitussäde laajenee 10 kilometriä Arizonan puolelle. Jos tämä asetus ei ole käytössä, Arizonan asiakkaat eivät voi käyttää paikallista toimitusta.

Toimituksen säde ei ulotu muihin maihin, vaikka Sisällytä naapuriosavaltiot tai alueet olisi valittuna.

Kun olet määrittänyt paikallisen toimituksen, voit aloittaa paikallisten toimitustilausten jakelemisen.

Lisää ehdollinen hinnoittelu

Voit lisätä hintaan perustuvat säännöt, joiden avulla voit määrittää, kuinka paljon veloitat paikallisesta toimituksesta. Voit tehdä paikallisesta toimitusvaihtoehdosta joustavamman määrittämällä enintään kolme lisäsääntöä.

Oletetaan esimerkiksi, että käytössäsi on tilauksen vähimmäisarvo 5 USD. Voit määrittää seuraavat säännöt:

• tilaukset, jotka alkavat termillä $5 USD = 5 USD:n toimitusmaksu
  • tilaukset alkaen 10 USD = 3 USD toimitusmaksu
  • tilaukset, jotka alkavat termillä $20 USD = ilmainen toimitus

Ehtojen viimeisessä säännössä tilauksen arvolle ei ole määritetty enimmäisrajaa.

Toimi näin:

Lisää jakelualueet

Kun määrität paikallisen toimitusvaihtoehdon, luot samalla oletusarvoisesti toimitusalueen tai -vyöhykkeen. Voit lisätä 4 lisätoimitusvyöhykettä vyöhykkeiden säteen tai postinumeroiden perusteella. Jokaisella toimitusvyöhykkeellä voi olla oma erillinen ehdollinen hinnoittelunsa.

Jos käytät toimitusetäisyyden sädettä, aseta säteelle vyöhykkeen maksimiarvo.

Voit esimerkiksi määrittää seuraavat vyöhykkeet:

Yhdistettävät rivit
Vyöhyke Toimitussäde Vähimmäistilaushinta Toimitushinta
1. vyöhyke 5 km $20,00 5,00 $
Vyöhyke 2 10 km $20,00 10,00 $
Vyöhyke 3 20 km $20,00 $20,00

Jos sinulla on asiakas, joka on 8 km:n sisällä, häneltä veloitetaan $ 10,00. Vaikka molempia alueita, siis 2 ja 3, voitaisiin soveltaa 8 kilometrin sisäpuolella olevaan asiakkaaseen, toimitushinta vyöhykkeelle 2 on pienempi kuin vyöhykkeelle 3, joten asiakkaalta veloitetaan vyöhykkeen 2 toimitushinta.

Jos sinulla on asiakas, jonka tilaus on alle $ 20, hän ei ole oikeutettu saamaan paikallista toimitusta, koska kaikkiin alueisiin, 1, 2 ja 3, sovelletaan vähintään $ 20,00:n tilaushintaa.

Toimi näin:

Paikallista jakelua koskevien sähköposti-ilmoitusten mukauttaminen

Paikalliseen jakeluun liittyy useita erityyppisiä sähköposti-ilmoituksia, kuten:

• Tilausvahvistus
  • Toimitettu
  • Toimituksessa *
  • Toimitus epäonnistui *

* Voit lähettää Toimituksessa- ja Toimitus epäonnistui -ilmoitukset vain Shopify Local Delivery -sovelluksesta.

Voit myös mukauttaa sellaisten sähköposti- ja tekstiviesti-ilmoitusten mallit, jotka asiakkaat saavat tilatessaan tuotteita paikallisen toimitusosoitteeseen.

Tilausvahvistus

Voit lisätä Tilausvahvistuksen sähköpostimalliin paikalliseen toimittamiseen liittyvää sisältöä sisällyttämällä sen seuraavaan Liquid-muuttujaan: {% if delivery_instructions != blank %}; Toimitusohjeet: {{delivery_instructions}} {% endif %} Tämä muuttuja näyttää Toimitustiedot-kentän sisällön paikallisen toimituksen asetuksissa.

Voit myös sisällyttää Tilausvahvistusilmoitukseen toimitustiedot täyttämällä asianmukaisen kohdan toimitusasetuksissasi.

Jos sinun pitää palauttaa malli oletusarvoonsa, klikkaa Palauta oletusarvoon -valintaa.

Paikallinen jakelusovellus

Shopify Local Delivery -sovellus tekee paikallisten tilausten toimittamisesta sinulle ja henkilöstöllesi tehokkaamman. Voit luoda sovelluksesta tilausluetteloita, karttatoimitussijainteja ja optimoida toimitusreittejä. Sovellusta voidaan käyttää Shopify-ylläpidosta tai Shopify-mobiilisovelluksesta. Käytä Shopify-mobiilisovellusta tilauksia toimittaessa, jolloin voit päivittää tilauksen tilan reaaliaikaisesti.

Voit asentaa Shopify Local Delivery -sovelluksen Shopify App Storesta.

Lisätietoja löydät Shopify Local Delivery -sovelluksen dokumentaatiosta.

Hallinnoi paikallistoimituksia iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä Shopify Local Delivery -kumppanisovelluksella riippumatta siitä, kuljetatko tilauksesi itse vai hoitaako toimitukset iso kuljettajien joukko. Tämä sovellus muodostaan yhteyden Local Delivery -sovellukseen Shopifyssa niin, että voit antaa kuljettajien käyttöön kaikkien paikallistoimitusten optimoidut reitit ja voit itse seurata toimitusten tiloja Shopifysta.