Paikallisten toimitustilausten jakeleminen administa

Voit hallinnoida paikallisia toimitustilauksia Shopify Adminissa ja valmistella niitä toimitusta varten sekä päivittää tilausten tiloja.

Paikallisen toimituksen työnkulku ja tilat

Kun jakelet paikallisia toimitustilauksia, ne etenevät seuraavien tilaustilojen läpi:

• Jakelematon: Tilauksen valmistelua ja jakelua ei ole aloitettu. Seuraava vaihe on valmistella tilaus toimitusta varten keräämällä ja pakkaamalla tuotteet. Voit myös tulostaa pakkausluettelot ja lisätä ne tilaukseen. Viimeistele tilaus merkitsemällä se tilaan Valmis toimitettavaksi.

• Valmis toimitettavaksi: Tilaus toimitetaan pian tai on toimituksessa. Tilauksilla voi myös olla tämä tila, jos tilauksen toimitusta yritettiin, mutta se ei onnistunut. Kun tilaus on toimitettu, seuraava vaihe on merkitä se toimitetuksi.

• Toimitettu: Kun merkitset tilauksen toimitetuksi, tilauksen tila vaihtuu tilaan jaeltu ja jakeluprosessi on valmis.

Hallinnoi paikallisen toimituksen tilauksia

Lue, miten voit hallita tilauksiasi ja saada paikalliset toimitustiedot nopeasti käyttöön.

Toimitustilausten lajittelu ja suodatus

Tilausluettelosta voit suodattaa tilauksia niin, että vain paikalliset toimitustilaukset näytetään.

Klikkaa Paikalliset toimitukset -välilehteä tilausluettelon yläosassa, jotta saa näkyviin paikalliset toimitustilaukset, joiden tilana on Jakelematon ja Valmis toimitettavaksi. Tämän luettelon avulla voit valmistella tilaukset toimitusta varten.

Näytä toimitusohjeet

Asiakkaillasi on mahdollisuus lisätä tilauksiin toimitusohjeet kassalla. Nämä ohjeet voivat auttaa toimituspaikkojen löytämisessä, ja ne antavat lisätietoa, minne paketin voi jättää.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jota haluat tarkastella.

3. Toimitusohjeet-kohdassa, voit lukea asiakkaan kassalla antamia ohjeita.

Tilauksen valmisteleminen toimitusta varten

Kun asiakas on tehnyt tilauksen paikallista toimitusta varten, sinun tai henkilöstösi jäsenen täytyy kerätä ja pakata tuotteet.

Voit myös tulostaa pakkausluettelon tilaukseen liitettäväksi.

Kun tilaus on valmis, merkitse se valmiiksi toimitusta varten.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat käsitellä.

3. Klikkaa Valmistele toimitus.

4. Valinnainen: Jos haluat tulostaa pakkausluettelon, klikkaa Tulosta pakkausluettelo.

5. Kerää ja pakkaa tuotteet toimitusta varten.

6. Klikkaa Merkitse valmiiksi toimitusta varten.

Tilauksen merkitseminen toimitetuksi

Kun tilaus on toimitettu, sinun täytyy merkitä tilaus toimitetuksi Shopifyssa. Tämä muuttaa tilauksen tilan ja kertoo sinulle ja henkilökunnallesi, että tilaus on toimitettu, eikä lisätoimia tarvita.

Tilauksen merkitseminen toimitetuksi lähettää ilmoituksen myös asiakkaiale, jotta hän tietää, että tilaus on saapunut.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat merkitä toimitetuksi.

3. Klikkaa Merkitse toimitetuksi.

Peruuta toimitus

Kun peruutat toimituksen, tilauksen tila muuttuu Valmis toimitettavaksi -tilasta Jakelematta-tilaan.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. klikkaa Tilaukset-sivulta luettelossa olevaa tilausta, jonka jakelun tilana on Valmis toimitettavaksi.

3. Klikkaa jakelutiedoissa ...-painiketta.

4. Klikkaa Peruuta toimitus.