Jakelun määrittäminen

Määritä tilauksen jakelu Shopify-kaupassasi. Noudata alla olevia ohjeita ja valitse parhaiten yrityksesi käyttöön sopiva jakelu-asetus.

Vaihe 1: Valitse jakelutapasi

Voit valita, että jakelet tilauksesi itse, käytät kolmannen osapuolen jakelupalvelua tai käytät näiden jakelutapojen yhdistelmää.

Kun lisäät tuotteen kauppaasi, valitset sille jakelutavan. Tämä tarkoittaa, että samassa tilauksessa olevilla tuotteilla voi olla erilaisia jakelutapoja.

Jos esimerkiksi asiakas tilaa suoratoimitustuotteen ja mukautetun tuotteen, jonka valmistat kotona, ensimmäinen tuote jaellaan suoratoimituksena ja sinä jakelet toisen tuotteen.

Omien tilausten jakeleminen

Voit jaella tilauksia itse pakkaamalla ja lähettämällä omia tuotteitasi. Saatat haluta jaella tilauksia itse, jos yrityksesi on uusi tai liiketoiminta pientä, ja tarvitset edullisen jakelutavan. Omien tilausten jakeleminen antaa sinulle myös mahdollisuuden hallita erikoispakkauksia.

Jakelupalvelut

Jakelupalvelu yleensä varastoi, pakkaa ja lähettää tuotteita puolestasi. Jakelupalvelun käyttäminen vie vähemmän aikaa kuin omien tilausten jakeleminen, ja se voi olla kustannustehokkaampaa suurille yrityksille.

Jakelupalveluja on kahdenlaisia: Shopifyn kanssa sovelluksen avulla integroituvia ja mukautettuja jakelupalveluja.

Kun olet valinnut jakelupalvelusi, sinun täytyy aktivoida ne Shopifyssa.

Shopifyn kanssa integroituvat jakelupalvelut

Jakelusovellukset synkronoidaan Shopify Adminin kanssa, niin että tilauksesi päivittyy jakelun edetessä. Näiden jakelupalvelujen avulla voit tehdä muutoksia myös Shopify Adminissa oleviin jakelutoimiin. Sinulle lähetettävien päivitysten tyyppi riippuu jakelupalveluistasi.

Alla on yleisiä esimerkkejä jakelupalveluista ja sovelluksista:

• Yleiset jakelupalvelut – Nämä palvelut varastoivat, jakelevat ja lähettävät tuotteita kauppasi puolesta. Lue lisää jakelupalveluista.
  • Suoratoimitussovellukset – Jotkin suoratoimitussovellukset merkitsevät kohteet automaattisesti jaelluksi lähettäessään tilauksen. Toiset edellyttävät, että asiakkaiden tuotteiden jakelu tilataan sovelluksen sisällä. Ota yhteyttä suoratoimitussovelluksen kehittäjään ja selvitä paras työnkulku tilauksille, jotka käyttävät heidän palvelujaan.
  • Tarvepainatussovellukset – Useimmat tarvepainatussovellukset merkitsevät tuotteet automaattisesti jaelluiksi puolestasi, kun tilaus lähetetään. Tarkista suositellut asetukset ja työnkulku sovelluskehittäjältä.

Mukautetut jakelupalvelut

Mukautetut jakelupalvelut jakelevat tilauksesi, kun ne vastaanottavat sähköpostipyynnön. Kun merkitset tuotteen tai tilauksen jaelluksi Shopify Adminissa, jakelupalvelulle lähetetään automaattisesti sähköpostiviesti, jossa on tilauksen jakelua varten tarvittavat tiedot.

Koska mukautettuja jakelupalveluja ei synkronoida Shopify Adminin kanssa, tilausten aikajana ja jakelun tilat eivät päivity jakelun edetessä.

Jakelupalvelujen aktivointi Shopifyssa

Jos päätät käyttää jakelupalveluja, sinun täytyy yhdistää ne Shopify Adminiin.

Jos käytät mukautettua jakelupalvelua, aktivoi jakelupalvelusi Shopifyn ohjekeskuksessa olevien ohjeiden mukaisesti:

Jos käytät jakelupalveluja, joilla on sovellus, hyödynnä jakelupalvelun asiakastukea.

Vaihe 2: Valitse manuaalinen tai automaattinen jakelu

Kun olet määrittänyt jakelutavat, voit jaella tilauksesi manuaalisesti tai automaattisesti. Valitsemasi asetus koskee kaikkia jakelutapoja. Oletusarvoisesti kaupassasi käytetään manuaalista tilausten jakelua.

Voit muuttaa tilausten automaattista jakelua määrittämällä tilausten käsittelyasetukset.

Manuaalinen jakelu

Manuaalisen jakelun avulla voit seurata varastoasi ja hallita, milloin tilaus lähetetään. Manuaalinen jakelu voi olla paras jakelutapa, jos jokin seuraavista tilanteista koskee yritystäsi:

• Valmistat tuotteita tilauksesta.
  • Sinulla on ennakkotilattavia tuotteita.
  • Varastosi loppuu toisinaan.
  • Haluat tarjota asiakkaillesi osittaisen jakelu ilman että juodut maksamaan hyvitystä.

Kun asiakas tekee ja maksaa tilauksen, tilauksen tila on Jakelematta, kunnes avaat ja jakelet tilauksen manuaalisesti.

Automaattinen jakelu

Kun asiakas tekee ja maksaa tilauksen, tilauksen jakelu alkaa automaattisesti ilman, että sinun täytyy tehdä mitään.

Jos jokin seuraavista tilanteista koskee yritystäsi, automaattinen jakelu voi auttaa tehostamaan tilaustesi toimitusta:

• myyt yksinomaan digitaalisia latauksia tai digitaalisia lahjakortteja
  • käytät jakelupalveluja kaikille tuotteillesi

Jos käytät jakelupalveluja, jakelupyyntö lähetetään palvelulle, kun tilaus on maksettu. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä jakelupalveluun jakelun pyytämistä varten.

Määritä tilausten automaattinen jakelu tilausten käsittelyasetuksista.

Vaihe 3: Määritä tuotteillesi jakelutavat

Kun lisäät tuotteen kauppaasi tai muokkaat tuotetta, valitset jakelutavan samalla, kun täytät tuotetiedoissa Varastoa säilytetään paikassa -kentän. Varaston hallintatavasta riippuen voit jaella tilauksia useista sijainneista, joita voivat olla yksi tai useampi kaupan sijainti sekä yksi tai useampi hajautetun varaston mahdollistava jakelusovellus.

Joukkoeditorin avulla voit muuttaa useiden tuotteiden jakelupalvelua samanaikaisesti.

Vaihe 4: Tilausten jakelu

Nyt kun jakelu on määritetty, voit aloittaa tilausten jakelun. Vaiheet vaihtelevat jakelutavan mukaan. Saat ohjeita klikkaamalla haluamaasi jakelutapaa: