Konfiguration af behandling

Konfigurer ordrebehandling i din Shopify-butik. Følg trinnene herunder, og vælg den behandlingsopsætning, der passer bedst til din virksomhed.

Trin 1: Vælg dine behandlingsmetoder

Du kan vælge at behandle dine egne ordrer, bruge distributionstjenester fra tredjepart eller bruge en kombination af disse behandlingsmetoder.

Når du føjer et produkt til din butik, skal du vælge en behandlingsmetode for den. Det betyder, at der kan være forskellige behandlingsmetoder for varer på den samme ordre.

Hvis en kunde f.eks. bestiller et produkt, der leveres med dropshipping, og et tilpasset produkt, som du fremstiller hjemme, så behandler dropshipping-distributøren den første vare, og du behandler den anden vare.

Behandl dine egne ordrer

Du kan selv behandle ordrer ved at pakke og levere dine egne varer. Du kan vælge selv at behandle ordrer, hvis din virksomhed er ny eller lille, og du har brug for en billig behandlingsmetode. Når du behandler dine egne ordrer, har du også kontrol over specialemballage.

Distributionstjenester

En distributionstjeneste opbevarer, pakker og leverer normalt varer for dig. Det tager kortere tid at bruge en distributionstjeneste end at behandle dine egne ordrer, og det kan være mere omkostningseffektivt for store virksomheder.

Der er to typer distributionstjenester: tjenester, der integreres med Shopify ved hjælp af en app, og tilpassede distributionstjenester.

Når du har valgt dine distributionstjenester, skal du aktivere dem i Shopify.

Distributionstjenester, der kan integreres med Shopify

Behandlingsapps synkroniseres med din Shopify-administrator, så din ordre opdateres, efterhånden som behandlingen skrider frem. Med disse distributionstjenester kan du også foretage ændringer af dine behandlinger fra din Shopify-administrator. Den type opdateringer, du modtager, afhænger af dine distributionstjenester.

Herunder er nogle almindelige eksempler på behandlingsapps:

• Dropshipping-apps - Nogle dropshipping-apps markerer automatisk varer som behandlet, når de afsender ordren. Andre kræver, at du bestiller kundernes varer i deres app. Kontakt udvikleren af din dropshipping-app for at bestemme den bedste arbejdsgang for ordrer, der bruger deres tjeneste. Hvis du bruger Oberlo, skal du konfigurere dine indstillinger for behandling af Shopify-ordrer for Oberlo.

• Apps til udskrivning efter behov – De fleste apps til udskrivning efter behov markerer automatisk varerne som behandlet, når ordren afsendes. Tal med udvikleren af din app om de anbefalede indstillinger og den anbefalede arbejdsgang.

• Fulfillment by Amazon – hvis du vil bruge Amazon til at behandle dine ordrer, kan du få mere at vide om dette under Fulfillment by Amazon.

Tilpassede distributionstjenester

Tilpassede distributionstjenester behandler dine ordrer, når de modtager en anmodning via e-mail. Når du markerer en vare eller en ordre som behandlet i din Shopify-administrator, sendes der automatisk en e-mail til distributionstjenesten med de oplysninger, de skal bruge for at behandle ordren for dig.

Da tilpassede distributionstjenester ikke synkroniseres med din Shopify-administrator, opdateres ordretidslinjen og behandlingsstatusserne ikke, efterhånden som behandlingen skrider frem.

Aktivér distributionstjenester i Shopify

Hvis du beslutter dig for at bruge distributionstjenester, skal du knytte dem til din Shopify-administrator.

Hvis du bruger Fulfillment by Amazon eller en tilpasset distributionstjeneste, skal du følge vejledningen i Hjælp til Shopify for at aktivere din distributionstjeneste:

Hvis du bruger distributionstjenester, der har en app, skal du bruge distributionstjenestens kundesupport.

Trin 2: Vælg manuel eller automatisk behandling

Når du har konfigureret dine behandlingsmetoder, skal du vælge at behandle dine ordrer manuelt eller automatisk. Den indstilling, du vælger, gælder for alle behandlingsmetoder. Som standard bruger din butik manuel ordrebehandling.

Bemærk: Konfiguration af automatisk behandling af dine ordrer gælder ikke for ordrer med lokal afhentning. Du skal behandle ordrer med lokal afhentning manuelt.

Du kan ændre til automatisk ordrebehandling ved at konfigurere dine indstillinger for ordrebehandling.

Manuel behandling

Manuel behandling hjælper dig med nemt at holde styr på dit lager og kontrollere, hvornår en ordre afsendes. Manuel behandling kan være den bedste metode, hvis én af følgende situationer gælder for din virksomhed:

• Du fremstiller de produkter, der kan bestilles.
  • Du har produkter, der kan forudbestilles.
  • Du nogle gange har produkter, som ikke er på lager.
  • Du ønsker at tilbyde dine kunder delvis behandling på en nem måde uden at skulle foretage tilbagebetaling.

Når en kunde afgiver en ordre og betaler for den, bliver ordrens status Ikke-behandlet, indtil du manuelt åbner og behandler ordren.

Automatisk behandling

Bemærk: Hvis du bruger Oberlo, kan du ikke bruge automatisk ordrebehandling. Få mere at vide i Konfigurer indstillinger for behandling af din Shopify-ordre for Oberlo og Behandling af Oberlo-ordrer.

Når en kunde afgiver en ordre og betaler for den, starter ordrebehandlingen automatisk, uden at du behøver at gøre noget.

Hvis én af de følgende situationer gælder for din virksomhed, kan automatisk behandling hjælpe dig med at afsende dine ordrer mere effektivt:

• Du sælger udelukkende digitale downloads eller digitale gavekort
  • Du bruger distributionstjenester til alle dine produkter

Hvis du bruger distributionstjenester, sendes der en behandlingsanmodning til din tjeneste, når ordren er betalt. Du behøver ikke at kontakte din distributionstjeneste for at anmode om behandling.

Konfigurer automatisk ordrebehandling fra indstillingerne for ordrebehandling.

Trin 3: Knyt behandlingsmetoder til dine produkter

Når du føjer et produkt til din butik eller redigerer et produkt, vælger du en behandlingsmetode, når du udfylder feltet Lager styret af under produktoplysninger.

Du kan ændre distributionstjenesten for flere produkter ad gangen ved hjælp af programmet til masseredigering.

Trin 4: Behandl dine ordrer

Nu, hvor du har konfigureret behandling, kan du begynde at behandle ordrer. Trinnene afhænger af behandlingsmetoden. Du kan få vejledning ved at klikke på den type behandling, du vil udføre: