Sette opp innfrielse

Sett opp bestillingsinnfrielse i Shopifybutikken din. Følg stegene nedenfor og velg oppsettet for innfrielse som passer best for virksomheten din.

Steg 1: Velg innfrielsemetodene dine

Du kan velge å innfri dine egne bestillinger, bruke tredjeparts innfrielsestjenester eller bruke en kombinasjon av disse innfrielsesmetodene.

Når du legger til et produkt i butikken, velger du en innfrielsesmetode for det. Dette betyr at det kan være ulike innfrielsesmetoder for varer i samme bestilling.

Hvis for eksempel en kunde bestiller et direktefraktprodukt og et tilpasset produkt som du skaper hjemme, innfrir direktefrakteren den første varen, og du innfrir den andre varen.

Innfri dine egne bestillinger

Du kan innfri bestillinger selv ved å pakke og sende dine egne varer. Du kan velge å innfri bestillingene selv hvis butikken din er ny eller liten, og du trenger en rimelig innfrielsesmetode. Ved å innfri dine egne bestillinger får du også kontroll over spesialisert emballasje.

Oppfyllelsestjenester

En innfrielsestjeneste lagrer vanligvis pakker og sender varer for deg. Bruk av en innfrielsestjeneste tar mindre tid enn å innfri dine egne bestillinger, og kan være mer kostnadseffektiv for store bedrifter.

Det finnes to typer innfrielsestjenester: tjenester som integreres med Shopify med en app, og tilpassede innfrielsestjenester.

Når du har valgt innfrielsestjenester må du aktivere dem i Shopify.

Innfrielsestjenester som integreres med Shopify

Innfrielsesapper synkroniseres med Shopify-administratoren slik at bestillingen oppdateres etter hvert som innfrielsen pågår. Med disse innfrielsestjenestene kan du også gjøre endringer på innfrielsene din fra Shopify-administratoren. Hvilke typer oppdateringer du mottar avhenger av innfrielsestjenestene.

Nedenfor er vanlige eksempler på innfrielsesapper:

• Dropshipping-apper – Enkelte dropshippingapper merker automatisk varene som innfridd når de sender bestillingen. Andre krever at du bestiller kundenes varer i deres app. Kontakt utvikleren av dropshipping-appen for å fastslå den beste arbeidsflyten for bestillinger som bruker tjenestene deres. Hvis du bruker Oberlo må du konfigurere innstillingene for innfrielse av Shopify-bestillinger for Oberlo.

• Apper for å trykke på forespørsel – De fleste «trykk på forespørsel»-apper merker automatisk varene som oppfylt på dine vegne når bestillingen sendes. Sjekk de anbefalte innstillingene og arbeidsflyten med apputvikleren.

• Fulfillment by Amazon – Hvis du vil bruke Amazon til å innfri bestillingene, kan du finne ut mer på Fulfillment by Amazon.

Tilpassede oppfyllelsestjenester

Tilpassede innfrielsestjenester innfrir bestillingene dine når de mottar en e-postforespørsel. Når du merker en vare eller bestilling som innfridd i Shopify-administratoren, mottar innfrielsestjenesten automatisk en e-post med informasjon de trenger for å innfri bestillingen for deg.

Ettersom tilpassede innfrielsestjenester ikke synkroniseres med Shopify-administratoren, oppdateres ikke statusen på bestillingens tidslinje og innfrielsesstatus etterhvert som innfrielsen pågår.

Aktiver innfrielsestjenester i Shopify

Hvis du velger å bruke innfrielsestjenester, må du koble dem til Shopify-administratoren.

Hvis du bruker Fulfillment by Amazon eller en tilpasset innfrielsestjeneste, må du se instruksjonene fra Shopifys Hjelpesenter for å aktivere innfrielsestjenesten din:

Hvis du bruker innfrielsestjenester som har en app, kan du bruke kundestøtten til innfrielsestjenesten.

Steg 2: Velg manuell eller automatisk innfrielse

Etter at du har satt opp innfrielsesmetodene dine, velger du å innfri bestillingene manuelt eller automatisk. Innstillingen du velger gjelder for alle innfrielsesmetoder. Som standard bruker butikken manuell bestillingsinnfrielse.

Du kan endre til automatisk bestillingsinnfrielse ved å konfigurere innstillingene for bestillingsbehandling.

Manuell innfrielse

Manuell innfrielse gjør det enkelt å holde oversikt over lagerbeholdningen og kontrollere når en bestilling sendes. Manuell innfrielse kan være den beste metoden hvis noe av dette gjelder for virksomheten din:

• Du lager produkter på bestilling.
  • Du har produkter tilgjengelig for forhåndsbestilling
  • Du går av og til tom for lagerbeholdning.
  • Du ønsker å enkelt tilby kundene delvis innfrielse uten å måtte utstede en refusjon

Etter en kunde plasserer og betaler for en bestilling, er statusen for bestillingen Ikke utført inntil du manuelt åpner og innfrir bestillingen.

Automatisk utfyllelse

Hvis du bruker Oberlo kan du ikke bruke automatisk innfrielse av bestillinger. Hvis du vil finne ut mer, kan du se Konfigurere innstillingene for innfrielse av Shopify-bestillinger for Oberlo og Innfri Oberlo-bestillinger.

Etter at en kunde legger inn og betaler en bestilling, begynner bestillingsinnfrielsen automatisk, uten at du utfører noen handlinger.

Hvis noen av følgende situasjoner gjelder forretningen din, kan automatisk oppfyllelse gjøre det enklere å frakt bestillinger mer effektivt:

• du selger utelukkende digitale nedlastinger eller digitale gavekort
  • du bruker innfrielsestjenester for alle produktene dine

Hvis du bruker innfrielsestjenester, sendes en innfrielsesforespørsel til tjenesten når bestillingen betales. Du trenger ikke å kontakte innfrielsestjenesten for å be om innfrielse.

Konfigurer automatisk bestillingsinnfrielse fra innstillingene for bestillingsbehandling.

OBS: Ikke sett bestillinger til å innfris automatisk hvis du trenger å pakke og sende produkter. Bestillingene dine blir merket som innfridd, og du kan ikke sortere dem for å avgjøre hvilke bestillinger som må sendes.

Steg 3: Tilordne innfrielsesmetoder til produktene dine

Når du legger til et produkt i butikken eller redigerer et produkt, velger du en innfrielsesmetode når du fyller ut Lagerbeholdningen administreres av-feltet under produktdetaljer.

Du kan endre innfrielsestjenesten for flere produkter samtidig ved å bruke masseredigering.

Trinn 4: Innfri bestillingene dine

Nå som du har satt opp innfrielse, kan du begynne å innfri bestillinger. Stegene avhenger av innfrielsesmetoden. For instruksjoner klikker du på typen innfrielse du vil fullføre: