Sett opp bestillingsbehandling og -arkivering

Du kan sette opp automatisk eller manuell distribusjon for bestillinger og bestillingsarkivering fra siden for kasseinnstillinger i Shopify.

Når du innfrir en bestilling i Shopify, starter du prosessen med å sende bestillingen av gårde til kunden. Kunden mottar en e-post som forteller at varen har blitt sendt, og bestillingens Distribusjonsstatus vises som SluttførtBestillinger-siden.

Aktiver bekreftelseskravet

Du kan aktivere et bekreftelsestrinn i kassen, slik at kundene kan gå gjennom bestillingsdetaljene før de fullfører betalingen. Når kunden har sendt inn kontaktopplysninger, leveringsinformasjon og betalingsinformasjon, omdirigeres de til siden Gjennomgå bestillingen. Kunden kan se og endre innsendte opplysninger før de bekrefter kjøpet. Når kunden har sett gjennom bestillingsdetaljene, kan de klikke på Betal nå for å bekrefte bestillingen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Kasse.
  2. I Bestillingsbehandling-seksjonen må du velge Krever et bekreftelsestrinn.
  3. Klikk på Lagre.

Funksjoner for kjøpsalternativer i Shopify-kassen

Apper for kjøpsalternativer viser relevant informasjon om kjøpsalternativer for kunder i kassen. Ved kjøp av et abonnementsprodukt vises bestillingsfrekvensen i bestillingssammendraget.

Finn ut mer om informasjonen som vises i kassen for abonnementer, prøv-før-du-kjøper-produkter og forhåndsbestillinger.

Konfigurer innstillingene for bestillingsdistribusjon

Det er tre ulike alternativer for å oppfylle bestillinger:

Oppfylle bestillinger automatisk

Automatisk oppfyllelse er den mest selvregulerende måten å oppfylle bestillinger på, men den egner seg bare for noen typer produkter. Du kan bruke automatisk innhenting av betalinger med automatisk oppfylling når du ikke har noen produkter tilgjengelig for forhåndsbestilling, du selger digitale nedlastinger eller du bruker en oppfyllelsestjeneste. Hvis du konfigurerer bestillinger til å oppfylles automatisk, vil det ikke gjelde for lokale hentebestillinger.

Hvis du allerede har satt opp seksjonen for bestillingsbehandling, er dette trinnet fullført. Ellers følger du trinnene nedenfor for å sette opp automatisk bestillingsdistribusjon for hver bestilling.

Trinn:

Mersalgsfunksjoner etter kjøp i Shopify-kassen

Mersalgsapper etter kjøp kan be en kunde om å legge til flere produkter i sin første bestilling etter at betalingen er fullført. Kunder kan avslå tilbudet uten å påvirke det fullførte kjøpet. Hvis de aksepterer tilbudet, redigeres den opprinnelige bestillingen slik at den inkluderer det nye produktet.

Mersalgstilbud etter kjøp vises ikke i følgende situasjoner:

• Når akselererte betalingsmåter som Shop Pay, Apple Pay eller Google Pay brukes for å betale for bestillingen.
  • Når alternative betalingsmåter, inkludert lokale betalingsmåter og avdragsbaserte gatewayer, brukes for å betale for bestillingen.
  • Når bestillingen inkluderer abonnementsprodukter.
  • Når bestillingen inkluderer tollkostnader og flervaluta.

Når mersalgstilbud presenteres for kundene i kassen, settes statusen for bestillingsoppfyllelse midlertidig til På vent. Dette betyr at du ikke kan innfri bestillingen før innfrielsesholden slippes.

Konfigurer automatisk arkivering av bestillinger

Som standard arkiveres mange bestillinger automatisk når det ikke er noen gjenværende behandling for bestillingen. Arkiverte bestillinger vises i bestillingsvisningen Lukket.

Når automatisk arkivering av bestillinger er aktivert, arkiveres følgende bestillinger automatisk:

• bestillinger som er betalt for og sluttført
  • bestillinger som er fullt refundert

Hvis du foretrekker en mer manuell tilnærming for å spore bestillingene dine, bruk følgende trinn for å deaktivere automatisk arkivering. Når automatisk arkivering er deaktivert, kan du arkivere fullførte bestillinger manuelt.

Trinn: