Sett opp bestillingsbehandling og -arkivering

Du kan sette opp automatisk eller manuell distribusjon for bestillinger og bestillingsarkivering fra siden for kasseinnstillinger i Shopify.

Når du innfrir en bestilling i Shopify, starter du prosessen med å sende bestillingen av gårde til kunden. Kunden mottar en e-post som forteller at varen har blitt sendt, og bestillingens Distribusjonsstatus vises som SluttførtBestillinger-siden.

Standard til ulike leverings- og fakturaadresser

Når en kunde angir en leveringsadresse, blir den samme adressen brukt som fakturaadresse som standard. Kundene kan velge å oppgi en annen fakturaadresse. Du kan endre standarden i Bestillingsbehandling-seksjonen:

Bruk leveringsadressen som faktureringsadresse som standard avmerkingsboks

Hvis du vil endre standarden, fjerner du merkingen av boksen ved siden av Bruk leveringsadressen som fakturaadresse som standard, slik at leveringsadressen ikke kopieres automatisk til fakturaadressen.

Gi automatisk utfyllelse på adressefelt

Når kundene angir leverings- eller fakturasadresser, kan de presenteres med adresseforslag fra Google Autocomplete. Denne funksjonen lar kundene føre inn adresseinformasjonen raskere og mer nøyaktig. Disse adresseforslagene kommer fra Google, ikke fra kundens nettleser. Hvis denne funksjonen er deaktivert eller hvis kundene dine bor i et land der denne funksjonen ikke støttes ennå, kan kundene gå til kassen som vanlig ved å angi adressene manuelt.

En kunde begynner å skrive inn adressen og Google Autocomplete gir forslag for adresseinformasjonen deres.

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Shopify-forhandlere, og er aktivert som standard. Du kan deaktivere denne funksjonen fra siden for Kasseinnstillinger ved å fjerne avmerkingen Fyll ut adressefelt automatisk.

Denne funksjonen kan automatisk fylle ut adresser i mange land, men ikke alle. Nye land legges til etter hvert som støtte for adressene blir tilgjengelige. For eksempel er denne funksjonen tilgjengelig for kundene dine i Australia, Østerrike, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, Frankrike, Tyskland, Hongkong, India, Italia, Japan, Luxumbourg, Nederland, New Zealand, Spania, Sveits og USA.

Konfigurer innstillingene for bestillingsdistribusjon

Det er tre ulike alternativer for å oppfylle bestillinger:

Innfri bestillinger automatisk

Automatisk distribusjon er den mest selvregulerende måten å oppfylle bestillingene på, men det er kun egnet for enkelte produkttyper. Du kan bruke automatisk innbetaling med automatisk distribusjon når du ikke har noen produkter tilgjengelig for forhåndsbestilling, du selger digitale nedlastinger eller bruker en distribusjonstjeneste.

Hvis du allerede har satt opp seksjonen for bestillingsbehandling, er dette trinnet fullført. Ellers følger du trinnene nedenfor for å sette opp automatisk bestillingsdistribusjon for hver bestilling.

Trinn:

1. Finn Bestillingsbehandling-delen.

2. Under overskriften Når en bestilling er betalt, velger du Oppfyll bestillingens varelinjer automatisk. Du kan også velge Informer kundene om forsendelsen deres via e-post hvis du vil at en e-post skal sendes når bestillingen oppfylles automatisk:

Automatisk utfyllelse

1. Klikk på Lagre.

Hver nye bestilling som kommer inn i butikken din, oppfylles nå automatisk.

Sett opp automatisk bestillingsarkivering

Du kan velge å få bestillingene dine automatisk lukket etter at de har blitt betalt og sendt.

Hvis du vil ha fullstendig kontroll over bestillingene dine eller vil spore bestillingene nøye, må du ikke merke av i denne boksen og arkivere bestillinger manuelt.

Trinn:

1. Bla ned til Bestillingsbehandling-området.

2. Under Når en bestilling har blitt oppfylt og betalt finnes det ett alternativ:

- Arkiver bestillingen automatisk. Dette alternativet arkiverer automatisk en bestilling etter at den har blitt betalt og oppfylt. Velg denne funksjonen hvis du ikke vil arkivere alle bestillinger manuelt etter at de har blitt oppfylt og betalt.

1. Klikk på Lagre.